Jak si sestavit svůj zvuk?
Pravidla fóra
Vím jakých kapel zvuk se mi lbí ale chtěl bych si nakombinovat svůj (který jim může být i podobný).
Jak na to? Čím začít?
Jak na to? Čím začít?
Hans
Re: Jak si sestavit svůj zvuk?
urcenim zakladnich kategorii gearu na ktery hrajou ty oblibene kapely
napr. kytara se singlama nebo hot alnico humbuckerama, higain hlava nebo nejake kombo atd atd atd
a pak naprosto nejvic pomuze cvicit.
napr. kytara se singlama nebo hot alnico humbuckerama, higain hlava nebo nejake kombo atd atd atd
a pak naprosto nejvic pomuze cvicit.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tady najdeš vybavení (nástroje, zesíky, efekty, struny) docela velký hromady lidí.
http://equipboard.com/role/guitarists
http://equipboard.com/role/guitarists
Tento web a jemu podobné jsou vcelku na prd. Jednak je to snůška napůl důvěryhodných informací, kde se nahází na jednu hromadu tuny gearu, vše, s čím se kdy daný interpret objevil, třeba jen v rámci reklamy pro promotéra, nebo na základě hlášek v nějakém rozhovoru pro hudební tisk. Pak jsou tam i poskládány věci z různých období, kterými interpret procházel. Navíc, když hledáš svůj zvuk, jen někým inspirovaný, stačí fakt jen ujasnit si základní věci, co chci hrát, jak chci zhruba znít. Přesně to, co říká Hyenik. Divil by ses, jak dokáže jeden člověk znít podobně s různým gearem, a naopak na stejný gear budou dva lidi znít naprosto odlišně. Pokud bys chtěl dosáhnout nějakého opravdu specifického zvuku, dosaženého třeba modulačním efektem, pak je tady od toho na Fóru samostatné téma. Nahoď tam dotaz na konkrétní song, nejlépe s odkazem na YT, určitě se ti někdo bude snažit pomoci.
Na tom webu je toho mraky a kdo se nevyzná v těch efektech, nic mu to neřekne. Chtěl mesácký zvuk, co má RZK, ovšem něčím jiný. čili nejdřív najít ten základ co dělá zvuk R+ a pak do toho zkoušet co mě napadne.
Hans
no nejdřív jsem chtěl reagovat ať dotaz napíšeš znovu, ale česky....
nicméně vzal jsem to jako výzvu a za pomoci googlu tyhle šifry maskované za dotazy prolomil
Pochybuju, že každý tady tuší, že R+ není překlep v krevní skupině, ale Rammstein a RZK je Richard Kruspe.
Dovolim si vypichnout, ze zvuk Rammstein neni primo o kytare, ale především o celkove souhře kapely a aranži.(ostatně zvlast na starsich deskach byl ten samotny kytarovy zvuk vpodstate hnusna chemie).
aby to nebyly jenom chytre pindy, takhle jsem s tim zabojoval primo ja (pomoci preampu Engl)
https://soundcloud.com/salvation-mods/salvationmods-6
nicmene KHDK ti uz brzo nabidne ultimativni reseni RZK osobne odladeneho soundu M/B DR pre 500
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
nicméně vzal jsem to jako výzvu a za pomoci googlu tyhle šifry maskované za dotazy prolomil
Pochybuju, že každý tady tuší, že R+ není překlep v krevní skupině, ale Rammstein a RZK je Richard Kruspe.
Dovolim si vypichnout, ze zvuk Rammstein neni primo o kytare, ale především o celkove souhře kapely a aranži.(ostatně zvlast na starsich deskach byl ten samotny kytarovy zvuk vpodstate hnusna chemie).
aby to nebyly jenom chytre pindy, takhle jsem s tim zabojoval primo ja (pomoci preampu Engl)
https://soundcloud.com/salvation-mods/salvationmods-6
nicmene KHDK ti uz brzo nabidne ultimativni reseni RZK osobne odladeneho soundu M/B DR pre 500
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Hrstka lidí neví co je R+ nebo RZK
Tuším že kytarový zvuk je přímo o kytaře a ne o kapele, o něj mi jde. Ale nechci mít zvuk jako R+. Nejraději bych si sestavil svůj, ale když člověk neví jak na to a kde začít....
Tady je zase moje slabá stránka.....nevim zda preampem myslíš nějaký plugin či co, nicméně s pluginy bojuji dost dlouho a nepodařilo se mi zatom žádný zprovoznit v Cubase nebo Abletonu a hrát si s tím.
Co se týká krabičky od KHDK, bude jistě přemrštěně drahá.
Tuším že kytarový zvuk je přímo o kytaře a ne o kapele, o něj mi jde. Ale nechci mít zvuk jako R+. Nejraději bych si sestavil svůj, ale když člověk neví jak na to a kde začít....
Tady je zase moje slabá stránka.....nevim zda preampem myslíš nějaký plugin či co, nicméně s pluginy bojuji dost dlouho a nepodařilo se mi zatom žádný zprovoznit v Cubase nebo Abletonu a hrát si s tím.
Co se týká krabičky od KHDK, bude jistě přemrštěně drahá.
Hans
Já třeba nevím co je R+, ani RZK 
Ale věci od Tonyho Salvy používám a nijak přemrštěné mi to nepřipadá. A další se mi staví ....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale věci od Tonyho Salvy používám a nijak přemrštěné mi to nepřipadá. A další se mi staví ....
M-Rock: nenapsal jsi vůbec kolik do toho chceš investovat a jakou metodou se chceš dopracovat k základu R+ či RZK, aby ses pak odpíchl od toho a šel dál v hledání - hledáš live gear, studio gear, bedroom gear, software?
MTS splňuje všechny varianty 
Teda, kromě software

Teda, kromě software
i "software", Wagener delal profily modulu pro Kempera 
A jo vlastně. Na to jsem zapomněl
M-Rock: nevím, jestli ti rozumím. Asi chceš, aby jsi zněl dobře a zároveň specificky, je to tak?
Pak můj názor je tento: v první řadě si vyřeš zvuk tak, aby byl kvalitní a funkční. Aby ti to sedělo ke tvýmu stylu, kde se cítíš dobře.
Ta druhá věc je už v hlavě a v rukách. Pokud v tobě jako kytaristovi něco je, tak budeš rozpoznatelnej i když budeš hrát na POD.
Pak můj názor je tento: v první řadě si vyřeš zvuk tak, aby byl kvalitní a funkční. Aby ti to sedělo ke tvýmu stylu, kde se cítíš dobře.
Ta druhá věc je už v hlavě a v rukách. Pokud v tobě jako kytaristovi něco je, tak budeš rozpoznatelnej i když budeš hrát na POD.
Nevim kdo z Vás chce do vybavení natřískat co to jde
Já volím cestu rozumných peněz. Nepotřebuji velký značky, teda aspon si to myslím. Znám jen Boss a TC který prý používá právě Richard z R+.
wikxzen: Hledám to do studia, na doma. Udělat z mého 15w Engla něco lepšího.
vasekh: Co myslíš tím, "vyřeš si zvuk"? Mám k dispozici jen equalizér na hlavě. Co se týče stylu, líbí se mi právě industriálek Rammstein a také nu-metálek KoRnů.
Sem tady mezi vámi nepolíbenej, stačí si přečist vaše komentáře. takže než na mě vytáhnete profi názvy, vžijte se do role kluka co má teprv 2 roky aparát, k němu mikrofon Shure a na PC Cubase a Ableton (kterej mi přijde daleko lepší než Cubase na kterým ale jede skoro každej).
Jináč chci mít svůj specifický zvuk, ano. Který by byl cítit řezavou Messou. Po posledním albu KoRn se mi líbíi i jejich, ovšem tady sem na vážkách zda zvuk kytaristy dělaj více efekty nebo zesák a k němu bedna.
wikxzen: Hledám to do studia, na doma. Udělat z mého 15w Engla něco lepšího.
vasekh: Co myslíš tím, "vyřeš si zvuk"? Mám k dispozici jen equalizér na hlavě. Co se týče stylu, líbí se mi právě industriálek Rammstein a také nu-metálek KoRnů.
Sem tady mezi vámi nepolíbenej, stačí si přečist vaše komentáře. takže než na mě vytáhnete profi názvy, vžijte se do role kluka co má teprv 2 roky aparát, k němu mikrofon Shure a na PC Cubase a Ableton (kterej mi přijde daleko lepší než Cubase na kterým ale jede skoro každej).
Jináč chci mít svůj specifický zvuk, ano. Který by byl cítit řezavou Messou. Po posledním albu KoRn se mi líbíi i jejich, ovšem tady sem na vážkách zda zvuk kytaristy dělaj více efekty nebo zesák a k němu bedna.
Hans
No tak ale to jsi položil dotaz dost blbě. To jsem nevěděl, že máš doma *nějakého* Engla, kterého chceš vylepšit. Že to je na domácí nahrávání taky nezaznělo. Pak měl dotaz znít - mám doma to a to a k tomu tolik a tolik peněz, chci pracovat tak a tak a chci se co nejvíc přiblížit tomu a tomu.
Protože na původně položený dotaz nejde odpovědět jinak, než kup si Mesu anebo aspoň nějakou levnější napodobeninu.
Protože na původně položený dotaz nejde odpovědět jinak, než kup si Mesu anebo aspoň nějakou levnější napodobeninu.
Přiznávám že jsem nespecifikoval čím disponuji. Ovšem když mluvím o zvuku a o nakombinování, tak sem nejspíš myslel nějaké krabičky. Kdyby mě fungoval Rig jak má, zkusil bych si to v něm....ale.
Hans
Zdar, když hledáš opravdu SVŮJ zvuk, asi Ti v tom forum moc nepomůže
. Je to nekonečná cesta hledání. Nakupování krabiček, prodávání, nakupování subjektivně lepších, po poslechu nějaké oblíbené kapely zase změny a pořád dál. Většině kytaristů to hledačství vydrží celou hudební kariéru. Bylo by naivní si myslet, že dosáhneš trvalé spokojenosti. S objevením nové krabičky budeš mít zase chuť ji vyzkoušet... Někteří kytaristé třeba dosáhnou svého vytouženého zvuku a ten se jim po nějaké době líbit přestane. No a kolečko začíná znovu. Řiď se svýma ušima a to k nalezení SVÉHO ZVUKU úplně stačí. Ještě do toho nepříjemně kecá peněženka - tudíž to bude stejně nějaký kompromis. Přeji Ti, abys nemusel kvůli financím slevovat ze svých nároků. I cesta může být cíl. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ke zmínce o peněžence jen tolik, že to nemusí být s financemi tak úplně neprůchodné .... prostě se ty věci (aparáty a krabičky, případně kytary) mezi kytaristy točí ... každý hledá ... časem si to u každého na čas sedne ... a pak zas hledá něco jiného. Je to kolotoč ... a nemusí to moc stát. Většina starších (a normálních) věcí si už drží poměrně ustálenou cenovou hladinu Některé bohužel šplhají nahoru, ale nejsou nenahraditelné, jiné zas na ceně trvale ztrácejí, ovšem to neznamená, že jsou špatné, vždy jest možnost, že tam je přesně to, co ty hledáš .... a je to za babku.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jak si sestavit svůj zvuk?
Mě jde hlavně o to, čím začít. Jakým zkreslovačem a jestli pak chorus nebo co dál....prostě z čeho vycházet. Nebo kolem sebe lidi s kytarou, proto je pro mě tohle forum centrum těhle rozumů.
Hans
M-Rock: tak pojďme začít znovu a lépe.
1/ Co máš přesně za výbavu?
2/ Z čeho z toho máš dobrý pocit a z čeho spíš ne?
3/ Jaké jsou tvoje hudební/zvukové vzory (pokud možno bez použití zkratek)? Co sis o nich zjistil?
4/ Jaké jsou tvoje plány a možnosti (sólo, kapela, recording, on-line spolupráce, busking....?)
1/ Co máš přesně za výbavu?
2/ Z čeho z toho máš dobrý pocit a z čeho spíš ne?
3/ Jaké jsou tvoje hudební/zvukové vzory (pokud možno bez použití zkratek)? Co sis o nich zjistil?
4/ Jaké jsou tvoje plány a možnosti (sólo, kapela, recording, on-line spolupráce, busking....?)