Jaké efekty do efektové smyčky hi-gain aparátu
Pravidla fóra
Jaké efekty do efektové smyčky hi-gain aparátu
Ahoj
Potřebuji do smyčky zařadit "krabičky" které mi pomůžou při sólu, abych při příklepu třeba do toho nemusel levačkou řezat jak maniak. Při přepnutí smyčky si můžu nastavit i větší gain a hlasitost, ale gain je už tak dost velikej, tím to nedohoním, zkusil jsem takovej ušmudlanej delay co mám doma a myslim že to trochu pomohlo, není to ale pořád ono ..
Rád bych vaše zkušenosti a rady ohledně konkrétních značek / kusů,nerad bych vyhodil x tisíc za krabičky které nevyužiju, ale na druhou stranu bych nechtěl být omezený sic levným avšak nedostatečným výrobkem, takže zlatá střední asi ... jde mi jen o to prodloužení zvuku / zvýšení citlivosti nástroje pro dané sólo techniky hammer on/pull off a podobně ..
Co pro danou věc používáte, jaké pořadí a nastavení ?
Děkuji za příspěvky
Potřebuji do smyčky zařadit "krabičky" které mi pomůžou při sólu, abych při příklepu třeba do toho nemusel levačkou řezat jak maniak. Při přepnutí smyčky si můžu nastavit i větší gain a hlasitost, ale gain je už tak dost velikej, tím to nedohoním, zkusil jsem takovej ušmudlanej delay co mám doma a myslim že to trochu pomohlo, není to ale pořád ono ..
Rád bych vaše zkušenosti a rady ohledně konkrétních značek / kusů,nerad bych vyhodil x tisíc za krabičky které nevyužiju, ale na druhou stranu bych nechtěl být omezený sic levným avšak nedostatečným výrobkem, takže zlatá střední asi ... jde mi jen o to prodloužení zvuku / zvýšení citlivosti nástroje pro dané sólo techniky hammer on/pull off a podobně ..
Co pro danou věc používáte, jaké pořadí a nastavení ?
Děkuji za příspěvky
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Re: Jaké efekty do efektové smyčky hi-gain aparátu
Do smyčky se obvykle zapojují tzv. modulační efekty (reverby, delaye apod.), osobně se domnívám, že Tvůj požadavek (jestli jsem jej dobře pochopil
) by lépe splnil nějaký kompresor - limiter zapojený před vstupem zesilovače. Značku ani typ Ti nedoporučím, osobní zkušenost mám jen s Black Fingerem od EH z r.1976. Možná, že nějaký ze současných "drtičů" Ti navrhne něco aktuálnějšího.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
rovno do aparátu spravit jump
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Tonewheel od Salation Mods
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
připojím se k předchozím - raději nějaké nakopnutí před vstup ampu, klidně i lehký overdrive. Pro začátek zkus Behringer - hrajou dobře, nestojí nic. Nebo námi propagovaný ZOOM G1on, z něj dostaneš v podstatě vše - je to "skoroanalog". Viz příslušné téma.
Solo Jump ve smyčce taky není blbá možnost - používám teď takhle u comba lehce stažený volume pedál a funguje bezva.
Solo Jump ve smyčce taky není blbá možnost - používám teď takhle u comba lehce stažený volume pedál a funguje bezva.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Potvrdzujem. Ja tak valím s G1Xon. Modulačné efekty+volume pedál v jednej krabičke... Fajnšmekri sa možno budú obávať degradácie signálu cez dig. zariadenie, ale sluchom som pri porovnaní (s a bez zapojenie G1) nespozoroval žiadnu. Navyše pri live hraní to je šum a fuk...torst píše:Solo Jump ve smyčce taky není blbá možnost - používám teď takhle u comba lehce stažený volume pedál a funguje bezva.
Ivan : zralý názor !
Ale principiálně - pro ty hammeringy je lepší "přigainovávač" na vstupu.
Ale principiálně - pro ty hammeringy je lepší "přigainovávač" na vstupu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Děkuji všem za postřehy a tipy
nejdřív to zkusím s těmi obyč efekty, do zoomu bych zatím neinvestoval, to je na mě moc složité, klasický booster, drive, hall jsou pro mne přístupnější .. různě pokombinuji před aparátem i ve smyčce ... a zkusím najít nejlepší pro můj nos : )
taky jsem si projel to téma se zoomem kde se řeší dost podobné věci a i v jiných tématech jsem něco postupně náhodami našel, takže ještě jenou dík za pošťouchnutí někam dál . )
nejdřív to zkusím s těmi obyč efekty, do zoomu bych zatím neinvestoval, to je na mě moc složité, klasický booster, drive, hall jsou pro mne přístupnější .. různě pokombinuji před aparátem i ve smyčce ... a zkusím najít nejlepší pro můj nos : )
taky jsem si projel to téma se zoomem kde se řeší dost podobné věci a i v jiných tématech jsem něco postupně náhodami našel, takže ještě jenou dík za pošťouchnutí někam dál . )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ