Novation Impulse 49 (rada pro začátečníka)

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
sebajda

Novation Impulse 49 (rada pro začátečníka)

Příspěvek od sebajda »

Hezké poledne,

jsem úplný začátečník co se týče kláves a hraní na piáno. Potřeboval bych znát odpověď na pár otázek, pokud by byl někdo ochotný mi pomoci, budu mu moc vděčný.

Zakoupil jsem si MIDI keyboard Novation Impulse 49. Ale teď mám problém s tím, jak ho ovládat, jestli jsem to dobře pochopil, musí být přes USB zapojený do počítače a zvuk z nich bude hrát z počítače. Ale zajímalo by mě, jak je možné, abych ho mohl ovládat rovnou z kláves, nikoliv přes Ableton live, který jsem k nim dostal. Je potřeba MIDI propojení? Když bych z nich chtěl nahrávat zvuk, mohu je propojit s Lexicon Omega přes MIDI s mým mikrofonem Rode NT1-a?

Děkuju mockrát.

// Popř. není pro mě už lepší si koupit klávesy, které nabízí MIDI připojení?
PtJaa
Moderátor

Re: Novation Impulse 49 (rada pro začátečníka)

Příspěvek od PtJaa »

Hezké odpoledne, s těmito klávesami sice zkušenost nemám, ale zkusím odpovědět, co vím.
sebajda píše: Ale teď mám problém s tím, jak ho ovládat, jestli jsem to dobře pochopil, musí být přes USB zapojený do počítače a zvuk z nich bude hrát z počítače.
Ano, pomocí USB nebo MIDI, tato spojení by ale IMHO měla poskytovat to samé.
sebajda píše: Ale zajímalo by mě, jak je možné, abych ho mohl ovládat rovnou z kláves, nikoliv přes Ableton live, který jsem k nim dostal.
Zvuk bude vždy generován v Abletonu nebo jiném programu, sám nástroj žádný zvuk nikdy produkovat nebude, jsou to jen "klapky a poťáky". Co je tedy problém, nejde třeba parametry zvuku ovládat pomocí prvků na klávesách?
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
sebajda

Příspěvek od sebajda »

Tomu rozumím, ale přesně tak jak píšete, nevím jak ovládat parametry zvuku pomocí prvků na klávesách.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Nainstaloval sis Automap 4? Prostudoval sis user guide jak k Impulse, tak k Automapu? Když otevřeš Ableton, změní se automaticky mód Impulse (místo kontrolky Midi se dle návodu mají rozsvítit kontrolky Plugin a Mixer)?
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“