Jak si sestavit svůj zvuk?
Pravidla fóra
Re: Jak si sestavit svůj zvuk?
1) Engl Gig master15, kytaru Epiphone Studio s pasivama (na vybavení studia se asi neptáš)
Druhý otázce moc nerozumím.
3) Hudební vzory Rammstein a KoRn, v Rammstein Richard Z.K. a v KoRn Munky (kytara) Fieldy (basa). U Richard vím že používá mesu a mnoho efektů kterým nerozumím. U Munkyho nevím nic.
4) Plán je nahrát několik skladeb a nalákat pár lidí. Z toho založit kapelu která by tyhle dva projekty protla. On-line spolupráce se nebráním. Může to být zajímavé, akorát to nemá na to sednout si společně a zkoušet.
Díky, že se ptáš začínám mít pocit že nejsem tak ztracenej.
Druhý otázce moc nerozumím.
3) Hudební vzory Rammstein a KoRn, v Rammstein Richard Z.K. a v KoRn Munky (kytara) Fieldy (basa). U Richard vím že používá mesu a mnoho efektů kterým nerozumím. U Munkyho nevím nic.
4) Plán je nahrát několik skladeb a nalákat pár lidí. Z toho založit kapelu která by tyhle dva projekty protla. On-line spolupráce se nebráním. Může to být zajímavé, akorát to nemá na to sednout si společně a zkoušet.
Díky, že se ptáš začínám mít pocit že nejsem tak ztracenej.
Hans
výbava se mi zamlouvá, dobrá volba. Jen jestli bys neměl na začátek zkusit zahrát něco jednoduššího. Pro osvojení si nástroje a techniky a nářez přidat postupně.
Busking? dal bych si pozor, člověk může snadno chytnout nějakou ošklivou nemoc ...
Busking? dal bych si pozor, člověk může snadno chytnout nějakou ošklivou nemoc ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zvláštní, zmizel mi příspěvek.
Inu, mám ENGL Gig master 15 + kytaru Epiphone Studio pasiv.
Jeho zvuk se mi líbí, jen mu něco chybí. Kytara je taková, za klik může být nástroj za 7. Snímače chytaj ruch.
Hudební vzory Steini a KoRn. Vím o nějakých krabičkách který sem našel na googlu.
Plány začínají u sóla, kdy nahraju pár songů o které se podělím a získám na to pár lidí, se kterýma když si názorově, vzorově a tématicky padnem chci rozjet projekt který bude mít něco z obou kapel.
On-line spolupráci se nebráním. Nakonec je to zatím první možná varianta než budu mít lidi. Busking sem ještě neslyšel
V mých možnostech je toho myslím dost, ale chci jít skromnou cestou a pořídit pro začátek co nejmíň jako základ.
Inu, mám ENGL Gig master 15 + kytaru Epiphone Studio pasiv.
Jeho zvuk se mi líbí, jen mu něco chybí. Kytara je taková, za klik může být nástroj za 7. Snímače chytaj ruch.
Hudební vzory Steini a KoRn. Vím o nějakých krabičkách který sem našel na googlu.
Plány začínají u sóla, kdy nahraju pár songů o které se podělím a získám na to pár lidí, se kterýma když si názorově, vzorově a tématicky padnem chci rozjet projekt který bude mít něco z obou kapel.
On-line spolupráci se nebráním. Nakonec je to zatím první možná varianta než budu mít lidi. Busking sem ještě neslyšel
Hans
Myslel jsem že mi zmizel, teď ho zas vidím, tak sem to napsal ještě jednou no 
Myslím že zrovna Steini nejsou nic složitého. KoRn mi přijdou jako větší výzva, jenže s mým zvukem se mi jejich songy hůře hrají a umím minimum. Navíc na 6 strun a v C
Myslím že zrovna Steini nejsou nic složitého. KoRn mi přijdou jako větší výzva, jenže s mým zvukem se mi jejich songy hůře hrají a umím minimum. Navíc na 6 strun a v C
Hans
Busking je hraní na ulici.
Pokud chceš začít teda sólo a vytvořit nějakou nahrávku, která osloví další muzikanty, tak bych na to šel trochu jinak. Možná se trochu lekneš, ale nejlepší metalovej zvuk se doma dá udělat čistě přes PC. Například kolega torst již o tom napsal dlouhé texty a nahrál mnoho ukázek. Potřebuješ zvukovku, VST plugin LeGion a za to VST efekt, který umí načítat tzv. impulsy. Není to vůbec složité, jak to možná zní. Takhle uděláš super zvuk ala R+.
Jinak jsem si skouknul nějaké 2 prezentace toho Gigmastera a připadá mi, že to má takovej spíš rockovej zvuk. Celkem si dokážu představit, že se na to Rammstein úplně udělat nedá.
Pokud chceš začít teda sólo a vytvořit nějakou nahrávku, která osloví další muzikanty, tak bych na to šel trochu jinak. Možná se trochu lekneš, ale nejlepší metalovej zvuk se doma dá udělat čistě přes PC. Například kolega torst již o tom napsal dlouhé texty a nahrál mnoho ukázek. Potřebuješ zvukovku, VST plugin LeGion a za to VST efekt, který umí načítat tzv. impulsy. Není to vůbec složité, jak to možná zní. Takhle uděláš super zvuk ala R+.
Jinak jsem si skouknul nějaké 2 prezentace toho Gigmastera a připadá mi, že to má takovej spíš rockovej zvuk. Celkem si dokážu představit, že se na to Rammstein úplně udělat nedá.
vasekh : Díky za podoru, máš samozřejmě pravdu, ale nemyslím si, že by VSTčka a impulsy byly pro benjamínka cestou. Nám je to jasný, mrskáme to levou zadní, ale kluk co se teprve orientuje v efektech a aparátech se v tom ztratí. Muj názor. Já bych naopak toho Gigmastera nezavrhoval, ale chtělo by to připojit ho k většímu boxu, aspoň 2x12, pak už to ten R+ docela bude. http://hudebnibazar.cz/box-2x12/ID983630/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak, vyloženě R+ zvuk nechci, ale někde se začít musí. Co se Gigmastera týče, vyhovuje mi. Nemám rád ten brutálně zkreslenej distortion metalovej zvuk. ENGL je mohe uši dobrej.
Větší bedna by byla fajn. ale nemůžu tady rovibrovat zdi, bydlím v činžáku, i když defakto rodiným. Hraju neustále na 5 Wa a to ještě na 1/4 volume, i tak je to kravál.
Zajímaly by mě hlavě ty efekty.
Větší bedna by byla fajn. ale nemůžu tady rovibrovat zdi, bydlím v činžáku, i když defakto rodiným. Hraju neustále na 5 Wa a to ještě na 1/4 volume, i tak je to kravál.
Zajímaly by mě hlavě ty efekty.
Hans
kdo mluví o vyšší hlasitosti? 2x12 klidně potichu, jako samotný combo 1x10, ne víc. Ale ta bedna, litry, prostor, 2 repra ti udělaj tu šířku, barvu, plnost. A to žádným efektem nedoženeš. Jedině se přepnout do compu a začít simulovat, ale s tím bych počkal (viz výše).
Oceňuji tvojí averzi vůči extrémnímu zkreslení, nicméně Engly, i ty malý, jsou stavěný právě na tenhle modern HG sound. To, že ti to nezní jako Morbid Angel nebo Sepultura je daný právě tím reprem, následným studiovým masterováním A HLAVNĚ RUKAMA !
Oceňuji tvojí averzi vůči extrémnímu zkreslení, nicméně Engly, i ty malý, jsou stavěný právě na tenhle modern HG sound. To, že ti to nezní jako Morbid Angel nebo Sepultura je daný právě tím reprem, následným studiovým masterováním A HLAVNĚ RUKAMA !
Efekty. Hm. To není dobrá cesta - nevědět, co chci a hledat to v efektech. U kytary je efekt jen taková povrchová úprava, která musí být nanesená na něco, co je samo o sobě dobré a solidní.
Takže mám šáhnout nejdříve po dvojbedně a pak se můžeme bavit dál, říkáte....
Hans
Tak jsem si vzal po sobotnim koncertu apec ze zkušebny domů, na vyzkoušení nových krabiček. Došlo mi, že mám teď vlastně všechnu výbavu po kupě v baráku, tak si jí aspoň nafotim, jako dokumentaci současného stavu.
The best of veteš 
Možná veteš, ale aspoň aktivně používaná veteš. 
Hele, Torste, já jsem myslel, že máš Engla Screamer, Thunder nebo něco takového?
PS: Jinak bastl nalevo v krabce od cd je výbornej.
Hele, Torste, já jsem myslel, že máš Engla Screamer, Thunder nebo něco takového?
PS: Jinak bastl nalevo v krabce od cd je výbornej.
| Cruel YT | Cruel sptf
me se libi ten PC full stack 
tyhle bastly se delaji, pri testovani krabicek, mel sem jich uz par (kurna ale moc to nehraje muhehe)
tyhle bastly se delaji, pri testovani krabicek, mel sem jich uz par (kurna ale moc to nehraje muhehe)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No...pěkný 
Měl jsem Thundera a k tomu Rockwell 2x12 Cel. V30 (England). Ale už je to prodaný. Změna stylu (i životního), totální downgrade, návrat ke kořenům a k tranzistorům.
PC fullstack - dostal se tam nechtíc, ale stojí za povšimnutí. Mám oba na jeden monitor i zvukovku a zapínám ten kterej podle potřeby.
V boxu CD je EH LPB-1. Před tím tam byl snad nějakej fuzz. Jinak mám ještě plechovku od čaje, v ní vstup a výstup jack, konektor pro 9V adaptér a mech. přepínač. To všechno je svedeno do samice DIN (pětikolík). in, out, +9V, zem.
Když jsem bastlil nějakej bustr na prkýnku, vyved jsem z něj vývody do samce DIN a pak jednoduše použil tenhle "adaptér".
cherreda: "aktivně používaná" . Zkusim dnes použít i pasivně a pak dám vědět ! (Pošklebuju se, ale sám jsem do jednoho článku vrazil "aktivně hrajícího muzikanta ..." :-/ )
PC fullstack - dostal se tam nechtíc, ale stojí za povšimnutí. Mám oba na jeden monitor i zvukovku a zapínám ten kterej podle potřeby.
V boxu CD je EH LPB-1. Před tím tam byl snad nějakej fuzz. Jinak mám ještě plechovku od čaje, v ní vstup a výstup jack, konektor pro 9V adaptér a mech. přepínač. To všechno je svedeno do samice DIN (pětikolík). in, out, +9V, zem.
Když jsem bastlil nějakej bustr na prkýnku, vyved jsem z něj vývody do samce DIN a pak jednoduše použil tenhle "adaptér".
cherreda: "aktivně používaná" . Zkusim dnes použít i pasivně a pak dám vědět ! (Pošklebuju se, ale sám jsem do jednoho článku vrazil "aktivně hrajícího muzikanta ..." :-/ )
Pěkný, pěkný.....Akorát nevím, co mají společného kořeny el. kytary a tranzistorové aparátytorst píše:Měl jsem Thundera a k tomu Rockwell 2x12 Cel. V30 (England). Ale už je to prodaný. Změna stylu (i životního), totální downgrade, návrat ke kořenům a k tranzistorům.
Miran: Svůj první apec jsem si vyrobil, z tranz. modulu prodávaného v elektře. Vlastně ještě před tím jsme hráli ve zkušebně na Teslu 40. A pak jsem ušetřil na Soltona 50W a to už bylo něco ! To jsou moje kořeny.
Tak to jo...návrat ke Tvým kořenům...chápu....torst píše:Miran: Svůj první apec jsem si vyrobil, z tranz. modulu prodávaného v elektře. Vlastně ještě před tím jsme hráli ve zkušebně na Teslu 40. A pak jsem ušetřil na Soltona 50W a to už bylo něco ! To jsou moje kořeny.
Já začínal na Vermonu. Mám ji dodnes.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk