Ahoj,
potreboval by som poradiť s výberom snímačov na Epiphone Les Paul Custom (2003, Made in ČR). Pôvodné som vymenil za Gibson 496R a 500T, no nie je to úplne ono. Hrám jemne progresívny heavy/power, skôr riffovačky, palm muting, v štandardnom E ladení, struny Elixir 11. Aparát mám Engl Fireball 60 (preamp prelampovaný, koncové lampy JJ tak v polovici životnosti), k tomu Harley Benton G212 Vintage (Celestion V30). Pri tejto konfigurácii som s gainom na ¼ a zvuk je taký surovejší, mierne fuzzový, ostrý, trochu umelý a ukričaný. Skúšal som aj rôzne nastavenie výšky snímačov, no bez výraznejšieho efektu. S gainom dole ísť nechcem/nemôžem, pretože zvuk stráca na hutnosti a aj na skreslení. Pred pár dňami som skúšal aparát s gitarou ESP-LTD M-401 s EMG-81, struny Daddario 10. S gainom som sa dostal asi na desiatu hodinu pri cca rovnakom skreslení, avšak zvuk bol hutnejší, šťavnatejší, prirodzenejší, nebol taký surový, ani nechytal fuzzový nádych. Predpokladám teda, že Gibson 500T je pre tento aparát buď silný snímač (15 kOhm), alebo jednoducho si jeho zvuková charakteristika nie celkom rozumie s Fireballom. EMG 81 má 10 kOhm, takže pridaním gainu som zrejme dohnal ten rozdiel v sile výstupu snímača. Aktívnym snímačom by som sa asi radšej vyhol. Hľadám teda buď prípadnú alternatívu k EMG-81 v pasívnej forme (ideálne nejaký set snímačov ku kobylke a krku), alebo niečo podobné, čo spolu s Englom splní tieto črty: hi-gainový zvuk, čo možno najviac konkrétny, hutný, bez fuzzového nádychu a takej tej surovosti. Celkom sa mi pozdáva zvuk č. 1 s Les Paulom na tomto videu:
prípadne charakter zvuku tu:
Díky za rady, tipy a usmernenia.
Snímače na Epiphone LP Custom k Engl Fireball 60
Pravidla fóra
Snímače na Epiphone LP Custom k Engl Fireball 60
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímače na Epiphone LP Custom k Engl Fireball 60
Proc ne EMG, nesedi charakter nebo neco jineho?
Jinak tech snimacu je hodne, namatkou DiMarzio X2N, neco od Bareknuckle atd.
Jinak tech snimacu je hodne, namatkou DiMarzio X2N, neco od Bareknuckle atd.
V princípe nemám nič proti EMG, no asi sa stratí trochu univerzálnosť gitary. Chcel som uprednostniť pasívne snímače aj z toho dôvodu, že by som nemusel riešiť baterku a celú novú elektroinštaláciu, ktorú mám asi pred dvomi mesiacmi nanovo spravenú. Baterka ale problém nie je, po skúsenostiach s aktívnou basou. Budúci týždeň by som mal mať znova tú eltédéčku, tak ju ešte otestujem. V LP to síce bude znieť inak, ale základ zvuku by mohol byť.
DiMarzio X2N som videl v kombinácii s Fireballom, zvážim. Ešte som rozmýšľal nad Seymour Duncan SH-4 alebo SH-6, prípadne nad DiMarzio Activator, ktorý je ale v porovnaní s predošlými uvedenými slabší.
DiMarzio X2N som videl v kombinácii s Fireballom, zvážim. Ešte som rozmýšľal nad Seymour Duncan SH-4 alebo SH-6, prípadne nad DiMarzio Activator, ktorý je ale v porovnaní s predošlými uvedenými slabší.
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Snimacu je dost, urcite neco najdes i mezi pasivy. 496 a 500 nepatri mezi moje oblibene, asi je mam rad nejmin ze vsech Gibsonu, ktere jsem zkusil.
Osobne bych sel do nejake klasiky s alnico 5 nebo 2 magnety. 490r + 498t, seymour sh2 + sh4 atd. Dimarzio dela taky x skvelych snimacu, volil bych ale neco slabsiho nez zrovna zmineny x2n.
"Sila snimacu" - neni to jen o odporu, ale hodne o vystupu (output) - ten u svych snimacu udava asi jen Dimarzio.
Osobne bych sel do nejake klasiky s alnico 5 nebo 2 magnety. 490r + 498t, seymour sh2 + sh4 atd. Dimarzio dela taky x skvelych snimacu, volil bych ale neco slabsiho nez zrovna zmineny x2n.
"Sila snimacu" - neni to jen o odporu, ale hodne o vystupu (output) - ten u svych snimacu udava asi jen Dimarzio.