Zdarec, mám kytarovej zesilovač Marshall Valvestate a kvuli sólům jsem si koupil krabičku LPB1, která by mně měla vytáhnout hlasitost nahoru /v praxi kvuli sólům u dvou kytar například/, jen to bohužel nijak nereaguje. Když na to šlápnu, tak se změní trošku zvuk té kytarové linky, ale jinak je hlasitost stejná. Zkoušeli jsme to na dvou dalších zesilovačích a tam to šlo úplně v pohodě a bylo to dost slyšitelný, takže chyba je někde v tom Valvestate.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Zajímalo by mě, kde je chyba.
Marshall Valvestate nereaguje na booster
Pravidla fóra
-
Hudson_87
- Nový uživatel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/oveczkin
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Valvestate nereaguje na booster
Nepoužíváš na kombu příliš zkreslený zvuk? Krabička je zapojena mezi kytaru a kombo? Pak IMHO při sešlápnutí boosteru už nedojde ke zvýšení hlasitosti, ale jen k většímu zkreslení zvuku, vlivem většího přebuzení už tak přebuzené lampy v předzesilovači. Na jaké další aparáty jste to zkoušeli? Tranzistory nebo lampy? Chceš přesnou odpověď, ale poskytuješ málo informací. Zkus booster zapojit do efektové smyčky komba (pokud jí aparát disponuje).
-
Hudson_87
- Nový uživatel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/oveczkin
Za málo informací se omlouvám, zkusím zjistit víc, ale vezmu popořadě to co zatím vím.
1/Hraju punk / metal, takže zkreslenej zvuk mám opravdu dost. Nicméně klasickou hlasitost mám tak na 30%, proto to nechápu. Samozřejmě bych chápal, kdybych měl hlasitost na plno.
2/Krabička je mezi kytarou a zesilovačem.
3/Zkoušelo se to na dva zesilovače. Jeden byl jakejsi Peavy Valveking, kde to fakt vyskočilo hafo a pak ještě kamošův jakejsi homemade, kde to taky vyskočilo slyšitelně. A oba dva byly tuším lampy. Ten Peace stopro.
4/Efektovou smyčku jsem už myslím zkoušel, ale nejsem si jistej. Zkusím to.
1/Hraju punk / metal, takže zkreslenej zvuk mám opravdu dost. Nicméně klasickou hlasitost mám tak na 30%, proto to nechápu. Samozřejmě bych chápal, kdybych měl hlasitost na plno.
2/Krabička je mezi kytarou a zesilovačem.
3/Zkoušelo se to na dva zesilovače. Jeden byl jakejsi Peavy Valveking, kde to fakt vyskočilo hafo a pak ještě kamošův jakejsi homemade, kde to taky vyskočilo slyšitelně. A oba dva byly tuším lampy. Ten Peace stopro.
4/Efektovou smyčku jsem už myslím zkoušel, ale nejsem si jistej. Zkusím to.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud tvůj hybridní aparát kreslí preampem, který máš vybuzený skoro na maximum, pak už ta hlasitost použitím booster opravdu nijak nevyskočí, nemá kam. S celkovou hlasitostí nastavovanou na master volume to nijak nesouvisí. V efektové smyčce by měl ten volume boost fungovat.
K pochopení problematiky doporučuji shlédnout :
K pochopení problematiky doporučuji shlédnout :