Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Hendrek »

Dobrý článek, dík za odkaz. Takže rovné propojky z číny radši ani nepoužiji, ještě že stály jen pár kaček.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ony nemusí být z principu vyloženě hrozné, ale pokud člověk s pedalboardem častěji cestuje (jakože tady asi všichni), víc než dva pedály dohromady bych tím osobně nespojoval. Když dojde na nějaký náraz, propojené pedály se pak chovají jako jeden pevný celek a ty spoje holt můžou po malých krocích postupně trpět.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

V tomto ohledu je ta propojka s offsetem menší zlo. Má to alespoň nějakou kroutivou vůli (nevím, jak to popsat, nejsem strojař). A propojuje mi pedály, na které v podstatě nešlapu (preamp + EQ).
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Vím, co myslíš - ať už se to jmenuje jakkoli... :)
Malou roli může hrát i váha pedálů, které jsou takhle spojené - pokud by tam byla nějaká odchylka a pedál se ve spoji "kroutil", páka bude o něco menší u pedálů s nižší hmotností.
Spojil jsem si takhle na zkoušku Z-propojkou Mini Shaker a Mini Coronu od TC - ty dohromady neváží skoro nic.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Slíbené foto aktuálního boardu s pevnou propojkou mezi Fender EQ a AMT F1.
IMG_20160709_071850_HDR.jpg
Pokud TCE nevyprodukují nějakou zajímavou "must have" novinku, řekl bych, že mi tato sestava už vydrží.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hahaha, prej vydrzi :)
pocitej s tim ze "nezbytnych novinek" bude jeste dost....
muzes to poslat na FB TCE at si trosku udelas reklamu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
adiku

Příspěvek od adiku »

Ahoj, koupil jsem nový větší pedalboard Warwick, nějak se mi to množí. Krabky ale nedrží na sucháčích a při postaveném kufru mi většina sjíždí dolů. Oddělí se ale krabka od sucháče u většiny těžších efektů. Uvažuji, že nejprve podlepím efekty kobercovou páskou a až potom nalepím sucháč. Máte někdo zkušenost, případně lepší nápad? Díky
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

adiku píše:Ahoj, koupil jsem nový větší pedalboard Warwick, nějak se mi to množí. Krabky ale nedrží na sucháčích a při postaveném kufru mi většina sjíždí dolů. Oddělí se ale krabka od sucháče u většiny těžších efektů. Uvažuji, že nejprve podlepím efekty kobercovou páskou a až potom nalepím sucháč. Máte někdo zkušenost, případně lepší nápad? Díky
Pred nalepenim suchace je potreba krabicku poradne ocistit, idealne i odmastit trochou lihu. Ale bacha, aby sis neponicil nejaky rucne malovany pedal :)

Odesláno z mého SM-G800F pomocí Tapatalk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Možná zkusit nějaký jiný sucháč (ale Latamovu radu neneguji). Já používám takový obyčejný z galanterie a nikdy se mi nic neodlepilo (ani od krabičky, ani od PB) a to jsem měl přilepený i multizdroj Starbuck (a ta trafa něco váží).
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Hendrek píše:Možná zkusit nějaký jiný sucháč (ale Latamovu radu neneguji). Já používám takový obyčejný z galanterie a nikdy se mi nic neodlepilo (ani od krabičky, ani od PB) a to jsem měl přilepený i multizdroj Starbuck (a ta trafa něco váží).
+1
Naprosto přesně jak píše Hendrek,z galanterky i na několikeré odejmutí z přilepené plochy,stále lepí.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

V těch vedrech parnech se kufr Warwick hezky prohřívá uvnitř a v místnosti s teplotou vyšší než typicky pokojovou to prostě bude "sjíždět" a ještě to zanechá nevzhledný maglajz na spodních stranách jednotlivých efektů. Mám s tím také svou zkušenost, v podstatě vše "sjelo" když byl kufr v létě postavený v koutě a blízko okna (jižní strana). Takže jsem to prostě vyřešil tak, že jsem jej nechal pootevřený a pokud možno v nejvzdálenějším a nejchladnějším koutě místnosti. Sucháče byly přímo od Warwicka (resp. tehdy od Thomanna).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

s tou paskou je to hlavne kdyz si nechces zas*rat spodek pedalu (treba kvuli naslednemu prodeji)
odsroubujes dno a pasku pretahnes i pres okraje a prisroubujes, tak uz se ti nic neodlepi a paska jde z pedalu bez nasledku (na rozdil od vetsiny suchacu)

protoze nelepim vubec, tak mam uvnitr kus molitanu, ktery efekty primackne a zajisti proti posunu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
adiku

Příspěvek od adiku »

Díky za rady, zkusím vše nějak zkombinovat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, horko jsem nebral moc v potaz, tím přehřátím se lepidlo může roztéct. Budu si na to muset dát pozor, ať někdy neřeším podobný problém (třeba nenechat přes léto PB v rozpáleném autě, apod.
Ale jak říkám, zatím se mi to nestalo, sucháč lze z krabičky sundat bez lepivých šmouh a zbytků a dokonce opětovně přilepit bez znatelné ztráty funkčnosti.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

adiku píše:Díky za rady, zkusím vše nějak zkombinovat.
Vzpomněl jsem si ještě na jeden fígl, co jsem občas použil. Sucháč krom přilepení taky chytím pod šroubky, které drží dno pedálu. Je to fajn hlavně u efektů, které nemají rovné dno (např. nějaký gumový label, který nechceš sundávat).
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Los Ahoyos Amigos :D

Tož musím sa taky pochlubit, bo jsem si pořídil další hračku. Je to pedalboard plnej šlapek :D
Tož nésú to laciné šlapky, ale sú namakané. Můžeš na ně šlapat, dupat a hrajú jak stoleté víno :shock:

Pro odborníky, metálisty a jinú zvěř, to zkusím odborně popsat:

Pedalboard je od fy Warwick a je dobré, že má lištu s napájením (ale drahé je to jak sviňa šlechtického původu)

Vlevo dole mám přepínací lištu od zesáku Hughes Kettner Coreblade (to je neskutečný buldozer, úplné tsunami)
Nad tím mám vlevo zpěvový efekt od TC Electronic a je to TC Helicon Harmony (kuva, to umi neuvěřitelny věci) a nad tím mám ještě ocelovou objímku do který zasouvám co ?
Noooo, do který zasouvám stojan s mikrofonem, Vy kómáci :roll:

Dále je tam fantastická vysílačka od Line6 Relay G30 ze které ide ten rachot do kvákoškovýho pedálu Morley Bad Horsie (super wah), Od tama to leze do teho červenyho prcka, což je octaver: TC Electronic SUBnUP (ten mi dělá velkú radost), pak do kompresóra: TC Electronic HyperGravity a pak to vyčistí ten noise gate TC Electronic Sentry (ten je fakt mimořádně dobrej).
No a před chvílou sem tam nacpal ještě jednu malú kisnu, která vyrovnává ztrátu signálu, a to je TC Electronic Bonafide Buffer.

No a když to všecko spustím a brnknu, tak jsem právě zahájil bezplatnou depilaci a odstranění křečových žil nebohých účastníku sejšnu :-)

Tož se mějte....a ať Vám to hraje
P.S. sorry, neumim tu fotku zmenšit, bo su stoupa :mrgreen:
Čupakábra
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.07.2016 6:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: PPS: Fotku zmenšit nemusíš, stačí použít správný tag [resize660].
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Konečně mi po 2 měsících z MusicData dorazil nový kufr, takže si budu hrát s vláčky a kabílečky, to bude doma radosti... :roll: :wink:
Přílohy
Novy kufr.jpg
kunec

Příspěvek od kunec »

No. To mi připomíná, že bych mohl ten co mám s MusicData nafotit a prodat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten napad s objimkou na mikrofon musim nekdy realizovat, teda az potom, co si konecne objednam kabely s placatyma jackama abych optimalizoval misto v PB.

btw resil nekdo nejaka stinitka na displeje v pedalboardech? mam v lete na festacich fakt problem videt na Line6 M13 obsahy jednotlivych displeju - vzhledem k tomu, ze momentalne vlastne vic zpivam nez hraju, dost to resim (neni nad neplanovany tapdancing jednou nohou a prepinani scen pri refrenu).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Kinx píše:btw resil nekdo nejaka stinitka na displeje v pedalboardech? mam v lete na festacich fakt problem videt na Line6 M13 obsahy jednotlivych displeju - vzhledem k tomu, ze momentalne vlastne vic zpivam nez hraju, dost to resim (neni nad neplanovany tapdancing jednou nohou a prepinani scen pri refrenu).
Taky to budu u M13 asi řešit, zatím mě napadlo jenom tohle:
- diody u jednotlivých přepínačů by šli přelepit nějakou "odrazkou", aby svítila větší plocha, případně něco na zesílení jasu
- nad displej by šla přidělat nějaká "stříška" - nějaká plastová lišta, co zastíní displeje proti slunci

Další možnost je nějakej "slunečník" - třeba víko od pedalboardu opřít "na stojato" před pedalboard.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“