Toto je diskuze k recenzi - recenze-vasi-vybavy-f55/laney-cub10-lam ... 29035.html
CUB10 jsem měl nějakou dobu (delší) doma. Musím říct, že to je podařený aparát. V přímém srovnání s Blackstar HT1 pro mě bylo jasně lepší, po paměti mi znělo líp jak malé Blackhearty. Bohužel jsem neměl možnost ho víc porovnat s Vox AC4TV, které se mi hodně líbí, ale je to dlouho, co jsem na něj hrál.
Na Lanýži se mi líbil hlavně čistý zvuk - hodně pevný, objemný a barevný. Nebo velmi lehké nakreslení, kdy je hodně dynamický a jde za rukou. Pokud se ale zkreslení začlo přidávat víc (Gain na víc jak cca 10 hodin), přišlo mi to už poněkud uprdněné a nekonkrétní. To mě zas tak netrápí, protože pro zkreslení na téhle úrovni bych už osobně tak jako tak používal overdrive.
Celkově ho ale rozhodně doporučuju. Za ty prachy je zlatý.
Laney CUB10 (Lampové kombo) - diskuze
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Laney CUB10 (Lampové kombo) - diskuze
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Oldsprings
Re: Laney CUB10 (Lampové kombo) - diskuze
Koupil jsem CUB 10 před nějakým rokem v akci prodejny, a musím říci, že za ty peníze rozhodně nelituji. Zatím je používám jen k domácímu cvičení, ale viděl jsem přes něj /tedy jeho bratříčka CUB 15/ hrát i profikapelu /sejmuto mikrofonem do PA/.
Samo o sobě je opravdu spíše středovější, ale vzhledem k tomu, že stejně používám kompresor, tak jeho korekce dokáží zvuk posunout i výše. Stačí doplnit o vintage delay, či reverb... a kdo chce hrát muziku ve starším stylu, pak může mít za pár korun opravdovou čtyřlampovou celolampu.
Uváděný výkon 10W... znamená, že ve skutečnosti /jako lampa/ je akusticky vyšší. A s připojeným reproboxem /můj 70W-16 ohm/ v klidu utáhne i menší klub, či hospodu.
Jako rozjezdovou celolampu, nebo, kdo nechce investovat zatím více... doporučuji.
OLin
Samo o sobě je opravdu spíše středovější, ale vzhledem k tomu, že stejně používám kompresor, tak jeho korekce dokáží zvuk posunout i výše. Stačí doplnit o vintage delay, či reverb... a kdo chce hrát muziku ve starším stylu, pak může mít za pár korun opravdovou čtyřlampovou celolampu.
Uváděný výkon 10W... znamená, že ve skutečnosti /jako lampa/ je akusticky vyšší. A s připojeným reproboxem /můj 70W-16 ohm/ v klidu utáhne i menší klub, či hospodu.
Jako rozjezdovou celolampu, nebo, kdo nechce investovat zatím více... doporučuji.
OLin
V Cube10 není 2 x 6L6 ale 2 x 6V6.
- Oldsprings
Ano, 6V6, ale nikde nevidím, že by s tím někdo polemizovalPavel_ píše:V Cube10 není 2 x 6L6 ale 2 x 6V6.
OLin
V původní recenzi je chybka, jsou tam napsané 6L6.Oldsprings píše:Ano, 6V6, ale nikde nevidím, že by s tím někdo polemizoval![]()
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Oldsprings
Kdo hraje retro styl /já např. el.country a blues na Telecastra/ a chce malé /a levné/ orig.lampové combo, tak je naprosto vhodné. Má totiž gain i volume /master/, takže zvuk jde slušně nastavit. Já používám jako "předřadník" stomp box Zoom MS 50G, kde mám nastaveny"fendrovské" korekce, a přepínám doprovod - sólo. A v tomto případě ten laney nasal zvuk mi nevadí. Na tento druh hudby naprosto dostačující, na ostrý tón Telecastra dobrý. Gain stačí na stupeň 1-2.
OLin
OLin
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s uživatelem Oldsprings. To kombo za ty peníze celkem dost dobře funguje v žánrech jako je country a blues, na druhou stranu když ho někdo doporučoval (v jiném tématu) začátečníkovi, co chce hrát rock, tak to prostě byla blbá rada. Na to to není, i když to umí kreslit celkem dost, protože největší zkreslení už nestojí za moc.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo