Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Čiste náhodou nemáte niekto poznatok o reálnom odbere Zoom G1Xon? Normálne neviem nájsť nikde na webe údaj... Zdá sa mi, že niekto tu spomínal okolo 150mA, s čím aj kalkulujem, ale neviem teda... Chcem si zaobstarať nový multipower zdroj, ale neviem ako by myl byť dimenzovaný.
Dík
Dík
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, kdysi jsem to měřil, je to tak. 300mA výstup může mít Starbuck od pana Vašinky. Pan Smrčka ti může udělat 200 mA výstup, ale za cenu sloučení dvou 100mA výstupů (tedy ztráty jednoho výstupu). Ale lepší konzultovat přímo s nimi.
Jen rychlé měření - nevylezlo to přes 130 mA.
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
Ahoj, po vašich chvalozpěvech na tento mulťák ho chci koupit na doma, zálohu, případně na nějaké to menší holení. Rozhoduji se mezi G1on a G1Xon kvůli wahu ( zesílení na solo vyřeším i bez pedálu počítám) . Má G1on použitelný autowah ( zda ho vůbec má) na funk? Díky
A co G3? Je to robustní plechovka a dobře se s tím dělá. Mohu jen doporučit.
Udělal jsem z G1on celkem slušný kvákadlo :
https://www.youtube.com/watch?v=YWy2pZ1jcts
G3 je samozřejmě odolnější, solidnější, G1on lehčí, skladnější. Má i efekty, které G3 neobsahuje.
https://www.youtube.com/watch?v=YWy2pZ1jcts
G3 je samozřejmě odolnější, solidnější, G1on lehčí, skladnější. Má i efekty, které G3 neobsahuje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Díky, ale zajímá mě jen G1on, nebo G1Xon. Má tedy G1on použitelný autowah v továrním nastavení na funk?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tovární nastavení bych do toho vůbec netahal. Ty jsou obecně na většině multiefektech na nic. Mají spíše ukázat možnosti, čeho včeho je mulťák schopen a jdou kolikrát až do extrémů, ale na hraní si každý musí ten svůj zvuk poštelovat podle sebe.
nebál bych se. Konfrontoval jsem a.w. s analogovým Cry Baby a bylo to skoro totéž.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Díky, dočetl jsem se v tomto vlákně, že je potřeba vše poštelovat, případně využít parádní Torstovi nastavení
. Díky Torstově videu už vím, že G1on autowah má. Teď jde o to, zda půjde udělat použitelný autowah pro živé hraní, nebo koupit G1Xon, kde předpokládám je klasický wah. Pedál wah již mám, ale nechci ho s sebou tahat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V X verzi je těch wahů na výběr několik, navíc můžeš pedál používat nejen na wah, volume a jinou plynulou regulaci čehokoliv (overdrive, reverb, delay, mix dry/wet efektů, atd.), ale rovněž pro zapínání/vypínání jednoho efektu v řetězci bez nutnosti přepínat patch (viz. mé video v tomto vlákně).
Já mám takto uděláno několik patchů, kde v jednom mám clean sound a po sešlápnutí expresion pedálu se mi zapne chorus a můžu měnit jeho intenzitu, na dalším patchi mám overdrive zvuk a sešlápnutím expresion pedálu se mi zapne phaser, kde můžu nohou korigovat jeho rychlost. Dále mám třeba distortion patch, kde zapínám univibe a můžu měnit rovněž jeho rychlost. Těch možností je hafo.
Já mám takto uděláno několik patchů, kde v jednom mám clean sound a po sešlápnutí expresion pedálu se mi zapne chorus a můžu měnit jeho intenzitu, na dalším patchi mám overdrive zvuk a sešlápnutím expresion pedálu se mi zapne phaser, kde můžu nohou korigovat jeho rychlost. Dále mám třeba distortion patch, kde zapínám univibe a můžu měnit rovněž jeho rychlost. Těch možností je hafo.
Díky Hendrek, koukal jsem na Tvoje video s fičurou přepínání. Určitě má X verze lepší wah a další možnosti, ale já stejně budu hrát hlavně na krabky a lampu. G1on jen jako nouzovku. A zda autowah, když si ho upravím na G1on uhraje funk riffy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, kdo tu z majitelů hraje funk, obávám se, že tvé požadavky si budeš muset ověřit až přímo na zakoupeném (nebo zapůjčeném) přístroji.
Tak jsem objednal g1on, dál na Torsta, že je autowah použitelný
. Vyzkouším, uvidím, díky všem za pomoc.
Nejsem si úplně jistej, jestli Torst měl na mysli AUTOwah. ?
Chválí ho ve své recenzi v muzikusu
Jojo, myslel jsem autoW, jiný v G1on není. Fakt mi přišel odpovídající průběhu CryBaby.
Ja neviem, ale mať dobrý pocit z ušetrených pár eur (edit: nebo kaček
) za kúpu G1 bez pedálu, resp. akéhokoľvek multiefektu, mi príde dosť mimo... Práve preto je mutiefekt multiefektom, aby zvládol pokryť všetky reálne možnosti. Nejde len o wah, ale ako spomenul Hendrek - ďalších X možností poskytuje ten pedál. Ja som sa dopracoval k tomu, že práve ten pedál používam z G1 ešte častejšie ako iné vymoženosti géjednotky. Ale však proti gustu žiadny dišputát 
věc vkusu. Nejsem wahista, ten plast na mě působí fórově a naopak se mi líbí G1on, že je menší a skladný. Uvedené argunenty pro X samozřejmě uznávám. Věc osobní preference.
Ahoj, tak jsem poprvé zapojil G1on, zasunul jack, spustili se tovární presety, tak je projíždím, po A8 se to sekne, nic nefunguje, zasunu a vysunu jack,hraje opět A8, chci na A9 a opět se to vse sekne. Opět zapnu, na A7 to jde. Skočím do jiný banky třeba B8, sjíždím dolů, na B0 se to sekne a zase nic. Dělá to i jinde. Co s tím?