Rackový koncový zesilovač 1HU
Pravidla fóra
Rackový koncový zesilovač 1HU
Uvažuji o koupi kytarového rackového koncového stereo zesilovače velikosti 1HU. Lampu nepreferuji, chci levný, ale dobrý tranzistorový konec. Výkon max. 2x50W do 8Ohm. Nepotřebuji bridged mode. Nemám v nich velký přehled, znám (nezkoušel jsem) Marshall Valvestate 8004 a 8008, Roctron Velocity 100, PalmerMacht 402, ISP Stealth, Harley Benton GPA-400, ...
Kdo máte jaké zkušenosti? Nějaké další tipy?
Kdo máte jaké zkušenosti? Nějaké další tipy?
Re: Rackový koncový zesilovač 1HU
Já měl Rockton. Celkem dobrý. Ale lampa je lampa. Co ti budu povídat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Engl e-810, jestli myslíš že 20x20 je málo, někde si to vyzkoušej. Mám 50x50 a víc než na třetinu jsem nikdy nejel, tak uvažuji o výměně.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Jde mi čistě o levný tranďák. Chci do svý rack 2HU tašky dát preamp a konec, dvě malý bedny a můžu vyrazit. Na větší a lepší hraní aparáty mám.
Lampu jsem měl - MB 20:20, ale velikost, váha, hučení větráků a komprimace při vyšší hlasitosti mě vadila.
Lampu jsem měl - MB 20:20, ale velikost, váha, hučení větráků a komprimace při vyšší hlasitosti mě vadila.
nevim, sice jsem od lamp utek, ale jako 1U ten tranďák bude slabota. Kámoš měl Marshall Valvestate a TO BYLA TRAGEDIE.
Pokud ti jde o skladnost, dělaj se ty podlahový ampy, rovnou místo krabiček. A viděl jsem asi 40W ampík ve formě ef. krabky. Výrobce si nevzpomenu.
doplním :
http://www.taurus-amp.pl/news-events/st ... intro.html
Pokud ti jde o skladnost, dělaj se ty podlahový ampy, rovnou místo krabiček. A viděl jsem asi 40W ampík ve formě ef. krabky. Výrobce si nevzpomenu.
doplním :
http://www.taurus-amp.pl/news-events/st ... intro.html
Naposledy upravil(a) torst dne 27.07.2016 8:54, celkem upraveno 1 x.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Lampovej Engl bohužel nemá vlastnost "levný".
Znám ten 2x50W Rocktron - dá se s tím hrát. Ale - jak naznačuje Kunec - v přímém porovnání s rackovým ESHem vážně dostal příšerně na p*del. Čímž mě ty tranďákové konce naprosto přestaly zajímat.
Zajímavé (lampové) koncáky dělá tenhle rus http://rnramp.com.
PS: Tedy pominu-li, že výrobce čertvíproč použil na popisky "engl-font" BrushScript. Vždycky mě napadne otázka - proboha kdo s tím zvěrstvem přišel první? Bogner? Fulltone? Jakože to je ála logo Fender? Už se určitě opakuju, ale já jsem BrushScript použil jednou v životě - na obalu na levný perník.
Znám ten 2x50W Rocktron - dá se s tím hrát. Ale - jak naznačuje Kunec - v přímém porovnání s rackovým ESHem vážně dostal příšerně na p*del. Čímž mě ty tranďákové konce naprosto přestaly zajímat.
Zajímavé (lampové) koncáky dělá tenhle rus http://rnramp.com.
PS: Tedy pominu-li, že výrobce čertvíproč použil na popisky "engl-font" BrushScript. Vždycky mě napadne otázka - proboha kdo s tím zvěrstvem přišel první? Bogner? Fulltone? Jakože to je ála logo Fender? Už se určitě opakuju, ale já jsem BrushScript použil jednou v životě - na obalu na levný perník.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak si kup AMT Pangaeu a plastovou aktivku a máš to zvukem lepší a variabilnější a na stěhování lehčí a menší.
Když tam prdneš dibox, pošleš zvukařovi canon. Ten tranďák mi v současné době připadá jako slepá ulička. Buď nekompromisní lampový apec a nebo impulsy.
A nebo to moc neřeš a... http://hudebnibazar.cz/rocktron-velocity-100/ID987995/ (za ty prachy)
A nebo to moc neřeš a... http://hudebnibazar.cz/rocktron-velocity-100/ID987995/ (za ty prachy)
| Cruel YT | Cruel sptf
No. Já ho koupil na bazaru za 2000,-
Ještě upřesním: chápu kvalitu lampy, ale na hraní jednou za měsíc ve zkušebně se mi nechce tahat 100W zesík, 4x12 bednu, racka s efekty, pedál, atd. Takhle vezmu stařičký Gallien-Krueger 2000CPL, kde je vše, co potřebuji + lehký zesík. Lehce odnositelné, skladné (jezdím rovnou z práce) a použitelné.
kunec: Za 2000 bych ho vzal hned
Přésně cca tohle použití jsem předpokládal... takže se zopakuju: AMT Pangaea + aktivní box.
A nebo +dibox a šup s tím do zkušebnového P.A.
S kolegou z kapely jsme se shodli, že je to nejlepší investice, co jsme pro svoje zdraví a pohodlí za posledních 20 let udělali. Taky jezdíme na zkoušky rovnou z práce. A garantuju Ti na 90%, že nakonec bys s tím jezdil i ty koncerty.
S kolegou z kapely jsme se shodli, že je to nejlepší investice, co jsme pro svoje zdraví a pohodlí za posledních 20 let udělali. Taky jezdíme na zkoušky rovnou z práce. A garantuju Ti na 90%, že nakonec bys s tím jezdil i ty koncerty.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Takže kdybys zkoušel dvakrát týdně, klidně sebou budeš tahat 100W zesík a 4 X 12 skříň, ale jednou za měsíc si to chceš zkrátka užít s levným tranďákem?krasty píše:Ještě upřesním: chápu kvalitu lampy, ale na hraní jednou za měsíc ve zkušebně se mi nechce tahat 100W zesík, 4x12 bednu, racka s efekty, pedál, atd. Takhle vezmu stařičký Gallien-Krueger 2000CPL, kde je vše, co potřebuji + lehký zesík. Lehce odnositelné, skladné (jezdím rovnou z práce) a použitelné.
mmjuz píše:Takže kdybys zkoušel dvakrát týdně, klidně sebou budeš tahat 100W zesík a 4 X 12 skříň, ale jednou za měsíc si to chceš zkrátka užít s levným tranďákem?krasty píše:Ještě upřesním: chápu kvalitu lampy, ale na hraní jednou za měsíc ve zkušebně se mi nechce tahat 100W zesík, 4x12 bednu, racka s efekty, pedál, atd. Takhle vezmu stařičký Gallien-Krueger 2000CPL, kde je vše, co potřebuji + lehký zesík. Lehce odnositelné, skladné (jezdím rovnou z práce) a použitelné.
Ne. Pokud bych zkoušel dvakrát týdně, tak bych měl jeden ze svých aparátů trvale ve zkušebně. Hledáš zbytečně logiku tam, kde neznáš další okolnosti. Raději se vyjadřuj k tématu - poraď, který zesík si vyzkoušel a hrál slušně.
Cherreda: Tvé řešení je sice nejschůdnější, už jsem o něm i přemýšlel, ale je tam jeden faktor, co to posílá dolů - peníze. Takhle mi jde jen o levný konec, nejraději z bazaru. Ostatní věci mám, takže je mohu jednoduše využívat.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
měl jsem jednu dobu marshall 8008 a zvukově byl moc fajn na zkreslení, ale neměl sílu. od půlky průběhu volume už nepřidával basy (možná to bylo boxem s V30) ale na nahrávání a domácí brnkání si to představit dokážu. měl jsem k tomu AMT krabičku preamp a znělo to fakt slušně, navíc velmi skladné! lákalo mě kdysi vyzkoušet ten EHX magnum 44 a AMT preamp, to bych nosil apec na koncert v obalu na kytaru 
a reprák?pigdestroyer píše:lákalo mě kdysi vyzkoušet ten EHX magnum 44 a AMT preamp, to bych nosil apec na koncert v obalu na kytaru
Jo, to jsem měl na mysli, dík za připomenutí.torst píše:A viděl jsem asi 40W ampík ve formě ef. krabky. Výrobce si nevzpomenu.
http://www.music-city.cz/electro-harmon ... 15602.html
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)