Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Příspěvek od hyenik »

takze ted na stare kolena litujes, ze si nezacinal na akustiku?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

ale já začínal na akustiku ! Psal jsem to. Vlastně jsem začínal na foukací harmoniku a klávesy. Kytara byla až 3.
Klávesy a harmoniku používám dodnes. Samozřejmě, žádnej Malásek ..
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

aha, takže foukačka je ten klíč?
ale at to tady nezakydavame - zacinat na akustiku sice neuskodi, ale nijak zasadne nepomuze (kdyz je cil hrat na elektriku)

akustika ma samozrejme spoustu vyhod jak bylo zmineno, nic dalsiho nepotrebujes, chytnes a jedes, uceni jde ze zacatku velice rychle - doslova po par hodinach uz muzes doprovazet nejake pisnicky (ktery hudebni nastroj tohle umoznuje?) Ale taky drtiva vetsina lidi na tehle urovni (drhnuti par akordu) taky uz zustane. To by melo nejak zasadne napomahat kytaristovu rustu? :roll:
Nesrovnatelne dulezitejsi je hrat co baví! .... klidně na valchu, ono se to pak nejak vyvrbi.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Připadá mi ta debata už trochu jako "je lepší začít na sopránovou, nebo na příčnou flétnu...?"
Vždyť je to tak jedno... ;)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
torst

Příspěvek od torst »

no, neberte to jako vtip, ale nejlepší je začít basskytarou !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Hendrek píše:
martina72 píše:...(rezignuji tím zcela na adoraci vlastní hudební minulosti a historie a pokusy ji prosazovat jako cestu správnou a jedinou)
Obrázek
Jak jsi poznal to, že jsem (mimo jiné) hudebně vyrůstal i ve sboru? :D

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

torst píše:no, neberte to jako vtip, ale nejlepší je začít basskytarou !
Basa je hodně fajn, ale já na ni přešel až po pár letech na housle a na klasickou kytaru. Doporučuji všem kytaristům jako druhý nástroj (druhý nástroj první volby).

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nejlepší je začít.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

martina72 píše:
Basa je hodně fajn, ale já na ni přešel až po pár letech na housle a na klasickou kytaru. Doporučuji všem kytaristům jako druhý nástroj (druhý nástroj první volby).
a ja jsem celou dobu zil v bludu, ze posledni polyhistor v dejinach byl Lomonosov
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

hyenik píše:
martina72 píše:
a ja jsem celou dobu zil v bludu, ze posledni polyhistor v dejinach byl Lomonosov
To je osobně zažitej paradox protnutí rovnoběžek v nekonečnu. To se přece vyplatí, a je to dobrá volba, to tam ještě chybí. :D Jdu rači do zkušebny, zahrát si na akustiku, elektriku, a na basu. Než příde bubeník, což je bejvalej trumpeťák a klavírista. A ještě příde kytarista, vo kterym akorát vim, že hraje i na bicí.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jedinej rozumnej zpusob, jak zacit na nejaky nastroj hrat je par desitek kousku jich vubec od nuly (pokaceny strom, vyrubana ruda na struny, hardware a tak) vyrobit a pochopit, jak vlastne takovy nastroj funguje, zjistit neco o dusi a tak. To jsou naprosto zakladni predpoklady, bez toho nejste muzikantem hrajicim muziku, ale jenom chudakem, co drzi akordy a mlati do strun. Coz sice zvuk vytvari, ale nedostanete z toho nastroje 100%, dusi a vlastne vubec nejde o hudbu. Kdo po 2 letech nema slavnou tovarnu na vyrobu kytar, neni muzikant, vime?
Hodně budem někde...
jastud

Příspěvek od jastud »

Zacíná se to tu zvrhávat v čiré dada :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

litrfree píše: To je osobně zažitej paradox protnutí rovnoběžek v nekonečnu.
Tohle zrouna mám vyštudovaný .... S hudbou se to ale potkávalo ... ehmj, ... nevím jak, asi ne ... naštěstí to byla lehká škola, takže se vzal individuál a mydlilo se do strun .... :D
Doporučuji každému, takové období ....

martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

jastud píše:Zacíná se to tu zvrhávat v čiré dada :-)
Každý začátek kytaristy je "dada". Houbeles umí, chce akorát balit holky a bejt uznávanej mezi chlapama.
U části lidí později převládne láska ku hudbě a ku nástroji (což je obé tak poněkud perverzní, život je ještě jinde .... ) :D

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“