kettner statesman quad el84 problém s EQ - drive channel

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
krica879

kettner statesman quad el84 problém s EQ - drive channel

Příspěvek od krica879 »

Ahoj, vlastním toto kombo a na zkreslenem kanale mam takovou podivnou vec. Pokud treble potak otocim doleva pridava mi osklive vysky, pokud do stredu vysky se ubiraji a pokud doprava opet se pridavaji :D. Pokud zapnu funkci twang dela to to same, ale pokud trebe otocim doprava zvuk se zkazi. Na cistym kanale EQ funguje jak ma. preamp i poweramp flasky jsem menil, bias drzi jak ma. Nesetkal ste se nekdo s touto zavadou ? Nevlastnite nekdo toto kombo ? Celej EQ se mi zda na zkreslenym kanale divnej, malo ucinnej. Dík za rady :-).
Naposledy upravil(a) krica879 dne 18.09.2016 18:10, celkem upraveno 1 x.
Tube Guru
Odborník

Re: kettner statesman quad el84 problém s EQ - drive channel

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, to asi nebude závada, jen je ekvalizer zapojen trochu atypicky a chová se tudíž jinak než je obvyklé. V manuálu píší tohle: Common BASS, MID and TREBLE controllers for both channels.
MID and TREBLE have a reciprocal influence on each other (as is usually and
desirable with tube amps): A high-frequency accentuation causes a
mid-range reduction and vice versa.
Schema mi Gůgl nenašel, tak konkrétní zapojení neznám, neboť jej nemám ani v archivu.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
krica879

Re: kettner statesman quad el84 problém s EQ - drive channel

Příspěvek od krica879 »

Manual jsem cetl, ale EQ mi prijde opravdu bez jakekoliv regulace, krome vysek. Ma slabe stredy i basy a to se ma aparat chovat na drive jako marshall stack :-). Na clean to ma stredu a basu hodne. Pokud by nekdo aparat vlastnil, budu rad za jakykoliv poznatek :-).
Kytara: Fender mexican strat, Fokus Tele Custom
Struny: Daddario 10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“