Uf, připadá mi to jako zbytečné teoretizování. Za celé roky jsem nenarazil na zvukaře, kterému by nepřekonatelně vadilo, že si dávám svůj mikrák. Prostě pokud si donesu rozumně kvalitní mikrofon za dejme tomu 4-6 tis. a budu na něj chtít zpívat - mimochodem třeba už jen proto, že jsem náchylný na opary - nikdo normální by mě nenutil kvičet do půjčeného mikráku kvůli nějaké nuanci ve výsledném zvuku. To by bylo na psychoterapeuta. Ostatně většina zpěváků, kteří používají bezdrát (a je jich hodně), si vozí vlastní mikrák a nikomu to nepřijde divné.
Párkrát jsem hrál na "super" akcích, kde byl díky prostoru, díky blbému P.A., či díky blbému zvukařovi, či díky extremně hlasité kapele na podiu (nebo fatální kombinaci všech faktorů

) "systém vyladěn na hranici vazby". Ale to bývají jednorázové extrémní situace. Nicméně ani tam s Betou nebyl problém, ba často byla výměna za Betu spíš plus.

Samozřejmě pokud k takové situaci dojde a rozumný zvukař by mi to rozumně vysvětlil a poskytnul mi čistý mikrák, přizpůsobím se. A nebo kdyby mi dotyčný borec poskytnul zmíněný DPA d:facto. Ten bych asi taky neodmítnul. Leda by byl zrezlý a smradlavý od fernetu.
OT: Nechci zakládat flame

, ale moje zkušenost muzikanta je bohužel taková, že když nějkam přijedeme a uslyšíme, že tam je "systém vyladěn na hranici vazby", tak to v praxi znamená, že zvukař je klasicky už polohluchej a solí své milované P.A. co to jde. A nebo jsou na podiu nějací dementi, které se nešťastný zvukař snaží marně dohnat, aby byl aspoň trochu slyšet zpěv. Situací, kde musel být "systém vyladěn na hranici vazby" POUZE díky blbému prostoru, těch bylo minimum. Většinou za to vazbení může lidský faktor.