Efekt na sola

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Orbitall

Efekt na sola

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim.
Chtěl bych se zeptat, těch co se trochu pohybujou v krabičkách.
Mám lampovou hlavu Dord 100w podle korekce 5150 + box. Hraju hard rock. Nechci žádej multiefekt ani zkreslovací krabičku, na tý hlavě mám zkreslení dost a se zvukem nic dělat nechci, je super sám o sobě. Jde mi jen o sola. Ani ne tak o zkreslení ale spíš o reverb. Představoval bych si smyčku v který by byla krabička s reverbem (pěkně znějícím, měl sem kombo Fender Frontman 212r - hrál dobře ale ten integrovanej reverb byl hroznej) a s maximálně nastivelným volume. Existuje něco takovího? Nebo aspoň podobnýho? :-D

Díky .. :-).
Tube Guru
Odborník

Re: Efekt na sola

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ba že existuje a je jich hodně a všechny jsou samozřejmě nejlepší :) . Můžeš si vybrat např. něco odtud:
http://equipboard.com/posts/best-reverb-pedals
nebo tady:
https://reverb.com/news/reverbs-10-favorite-reverbs
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak to je výběr možná až moc velkej :-D. Nejdu to někde taky na nějaky českym e-shopu? Nebo jak je to tady s posíláním?

Kažtdopádně díky :-).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

proč by nebyly na českém eshopu?

nejlevnějším řešením bude buď nějaká levná krabička nebo třeba i multiefekt, který ti nabídne víc zvukových možností.

Osobně bych šel třeba do Line 6 M5. Je jednoduše nastavitelný, má několik celkem kvalitních efektů delay, chorus, reverb atd., vestavěná ladička atd. Cena je myslím kolem 3t.

Kdybych chtěl jen reverb a potřeboval šetřit, tak vemu TC ELECTRONIC Hall of Fame Mini. Jdou do něj nahrávat presety. Stojí kolem 2t.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

qwer píše:Osobně bych šel třeba do Line 6 M5. Je jednoduše nastavitelný, má několik celkem kvalitních efektů delay, chorus, reverb atd., vestavěná ladička atd. Cena je myslím kolem 3t.
M5 bych taky asi doporučil. Některé efekty v ní mají dokonce něco, co ostatním vadí - jsou oproti čistému signálu dost zesílené, což by ti mohlo vyhovovat :-)
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Já uvažoval o tomhle, ale úplně levný to není něco okolo 3t. Jen reverb.
http://www.hotamps.com/efekty-krabicky/
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Docela se mi líbil TC ELECTRONIC Hall of Fame, ne mini ale klasickej. Co sem koukal na youtubu, zní pěkně akorát sem nenašel video kde by to měl někdo aspoň trochu víc zkreslený. Většina tam hrajou na čistej kanál. Ale i tak, hraje hezky. Na to M5 ještě mrknu. Ale ten mi spíš příde jako takovej multiefekt, ne? Jde hlavně o reverb + plus nějaký to zkreslení navíc neuškodí :-).
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tady v tomhle videu https://www.youtube.com/watch?v=cIOKeU1dv7I, hned to první solo (Led Zeppelin - Stairway to heaven). Jenom pro představu takovejhle zvuk při sole se mi třeba líbí :-). Ikdyž klidně ještě víc reverbu :-D.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ten HoF mám a je fajn. Pokud jsi si jistý, že ti jde čistě jen o reverb, tak z těch dostupných je HOF slušná volba. Zní poměrně dost přirozeně a dá se s na tom nastavit opravdu hodně zvuků. Líbil se mi kupříkladu víc jak Boss RV-6.

Ještě bych se podíval i na T2 Reverb od tc Electronic, má jiné presety než HoF, možná se ti budou víc zamlouvat.

O třídu výš (možná i o dvě) je ještě Strymon. Lepší reverb jsem snad ještě neslyšel. Odpovídá tomu jeho cena.

Píšeš i něco o volume, proto ti kolegové radí ten multiefekt, který by tě mohl ve smyčce i zesílit.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hall of Fame určitě nebude krok vedle, naopak je to teď asi nejlepší reverb v poměru cena / výkon. Krátké i dlouhé dozvuky zvládá s přehledem, můj osobní favorit je pak modulovaný reverb (a jemu podobné Toneprinty), který se prostě musí slyšet...
Ve stejné cenové pak ještě najdeš Zoom MS-70CDR, což je krabička nadupaná nejen variantami reverbů, ale i delayů a ostatních modulací, umožňující sepnutí X efektů naráz - pro sóla třeba v kombinaci krátký delay + reverb + chorus apod. HoF je jednoznačně jednodušší na ovládání, Zoom zas má sílu v záběru a zmíněných kombinacích. Zvukově jsou na tom velmi podobně.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud jsi zatížený na analog, spíš bych volil ten HOF, má "Analog-Dry-Through", tedy reverb je domícháván k analogovému signálu, který neprochází AD/DA konverzí. Ne tak u ZOOMu.
Nicméně, darwan23 nadhodil toho Zooma velmi moudře, protože kromě přehršelů chorusů, modulací, delayů a reverbů má i další pro sóla užitečné možnosti - ekvalizér s možností volume boost, noise gate, atd. Navíc si ty efekty v něm můžeš nakombinovat až do výše šesti efektů zároveň.
Obě krabičky jsem měl/mám, obě mohu doporučit, každá má jiné klady (či zápory) a závisí na tvých preferencích.
HOF je teď na bazaru za 2800 Kč. Kup, vyzkoušej, pokud se ti nebude líbit, pošleš dál bez finanční ztráty.

Jinak, já na zkreslený zvuk a sóla preferuji spíše delay. Vyšší volume si udělám poťákem na kytaře, resp. na aktivní elektronice nástroje vytáhnu nahoru středy, nakopne to pěkně overdrive/distortion krabky.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“