Marshall JVM

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
prefender

Re: Marshall JVM

Příspěvek od prefender »

u mne Marshall JVM spokojenost, chce to mít asi jiné prsty, Nadarmo na něj nehrajou světoví kytaristi
bullin

Příspěvek od bullin »

Tak jsem si myslel jak ta moje JVM 410 + box Marshall 1936 nádherně zní. Teď jsem ale zkusil box sejmout mikrofonem (SM57), který jsem zapojil do akustického komba Marshall AS100D. A teď to teprve zní a nemůžu se té proměny nabažit. Zvuk je nyní jasnější, třpytivější a krásně uřvaný a najednou kytara řičí a zní celou místností. Když mikrofon úplně stáhnu, najednou kytara zní tlumeně, jako by byl box pod dekou a hraje jenom v tý bedně a nezní po celé místnosti a chybí tomu výšky.
Zkoušel jsem tedy nakroutit na 410-ce ten krásný zvuk, aby tak krásně zněla sama od sebe a ne pouze s dopomocí, ale pořád se mi to nedaří. Dal jsem víc výšek, víc presence, měnil středy, různě kombinoval, ale bohužel. Zvuk pořád zůstává pouze jakoby vevnitř v bedně a tu břinkavost a uřvanost to stále nemá.
Poradí mi prosím někdo, jak toho zvuku dosáhnout a nebo to bez toho mikrofonu nepůjde?
volfi

Příspěvek od volfi »

Je dost možný, že jsi pro sebe našel ideální kombinaci ačkoliv je pro mě neobvyklá. A pokud budeš chtít udělat ten samý zvuk s jinou bednou, tak to bude hlavně tvé laborování, myslím, že ti nikdo nedá 100% recept jak to udělat.
Chtělo by to, aby ostatní slyšeli, co ti přesně v tom zvuku chybí (nahrávka to asi nezachytí). Je dost možné, že je to zrovna ta SM57, která vyfiltruje to, co chceš. V tom případě by bylo jedno jestli použiješ AS100D nebo třeba lepší odposlech/PA. V tom případě bych to neřešil, jelikož na živém hraní bude vždy slyšet kombinace boxu a odposlechu/PA.
Pokud ten zvuk co se ti líbí vytváří AS100D, tak pravděpodobně se nevyhneš tomu, aby si ho používal. Ale bude před tebou další otázka... Jak zvučit na živo AS100D, aby to hrálo podle tvých představ.

Pokud se chceš tedy ponořit do toho, aby JVM 410 + 1936 hrála jinak, tak by dobrým pomocníkem mohl být vícepásmový parametrický EQ do efektové smyčky a případné laborování s reproduktory.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

bullin píše: 23.02.2023 0:27 Tak jsem si myslel jak ta moje JVM 410 + box Marshall 1936 nádherně zní. Teď jsem ale zkusil box sejmout mikrofonem (SM57), který jsem zapojil do akustického komba Marshall AS100D. A teď to teprve zní a nemůžu se té proměny nabažit. Zvuk je nyní jasnější, třpytivější a krásně uřvaný a najednou kytara řičí a zní celou místností. Když mikrofon úplně stáhnu, najednou kytara zní tlumeně, jako by byl box pod dekou a hraje jenom v tý bedně a nezní po celé místnosti a chybí tomu výšky.
Zkoušel jsem tedy nakroutit na 410-ce ten krásný zvuk, aby tak krásně zněla sama od sebe a ne pouze s dopomocí, ale pořád se mi to nedaří. Dal jsem víc výšek, víc presence, měnil středy, různě kombinoval, ale bohužel. Zvuk pořád zůstává pouze jakoby vevnitř v bedně a tu břinkavost a uřvanost to stále nemá.
Poradí mi prosím někdo, jak toho zvuku dosáhnout a nebo to bez toho mikrofonu nepůjde?
V tom je asi to kouzlo nazvučenýho řetězce kytary ne? :D Už několikrát se tu probíralo, že nemůžeme ve zkušebně slyšet zvuk, kterej se nám líbí z nahrávek právě proto, že se ten zvuk změní díky pozici mikrofonu a jeho typu. A i když to ještě samozřejmě neni hotovej zvuk na nahrávku, tak je mu už dost blízko.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Jak píše Inner. Mezi zvukem aparátu live a z CD je tento podstatnej rozdíl. Čím větší zkreslení a metal (dždž), tím je výraznější. Pokud trváš na tom studiovém soundu. Používej nějaký simulační aparát (Kemper) nebo zapoj preamp - IR´s loader - FRFR box. Ale podle mě je to opičárna, jsem stará škola a mám rád zvuk aparátu tak jak je. Nemyslím si, že by chtěl Zakk Wylde nebo Kerry King vyměnit Marshally za Kempera.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bullin

Příspěvek od bullin »

Děkuji všem za reakce. Tak nějak podvědomě jsem to tušil, že ten nádherný zvuk bez mikrofonu neudělám, ale pro jistotu jsem se radši ještě zeptal.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“