akustika vs elektrika
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: akustika vs elektrika
Ale dá, jen nesmíš tu elktriku moc hulit. Problém nastává až s nástupem bicích a to si zas nemyslím, že byste k ohni sehnali nějakýho "Ludviga"

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Hraní na akustickou a elektrickou kytaru
Ahoj,
chtěl bych v hraní na kytaru trochu pokročit a ne si jen brnkat doma. Hlásím se teď na ZUŠku, ale nevím který obor si vybrat (akustiku/elektriku). Doma mám oboje. Vadilo by, kdybych chodil zároveň na elektriku a akustiku, nebo stačí chodit na jednu?
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli mi na hodině učitel půjčí nástroj, budu dojíždět a nechce se mi tu kytaru tahat sebou.
Díky za odpověď
chtěl bych v hraní na kytaru trochu pokročit a ne si jen brnkat doma. Hlásím se teď na ZUŠku, ale nevím který obor si vybrat (akustiku/elektriku). Doma mám oboje. Vadilo by, kdybych chodil zároveň na elektriku a akustiku, nebo stačí chodit na jednu?
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli mi na hodině učitel půjčí nástroj, budu dojíždět a nechce se mi tu kytaru tahat sebou.
Díky za odpověď
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.06.2013 16:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš možnost chodit na oboje, učiň tak, rozhodně to nebude ničemu vadit, ba naopak. Teorie se bude překrývat (tím pádem se nemusíš učit dvakrát, ale jen jednou), ale technika hry bude rozdílná.
Jestli ti na hodině učitel půjčí nástroj se musíš zeptat jeho. Na to ti tu nikdo přesně neodpoví. Většinou je zvykem, že si nástroj nosí každý sám (nejde-li o klavír apod.) Navíc nepovažuji kytaru za nikterak obtížný nástroj k převážení. Každá kytara může být navíc jinak seřízená a na erární v ZUŠce se ti nemusí hrát stejně pohodlně, jako na tvou, kterou budeš mít seřízenou dle tvých představ.
Jestli ti na hodině učitel půjčí nástroj se musíš zeptat jeho. Na to ti tu nikdo přesně neodpoví. Většinou je zvykem, že si nástroj nosí každý sám (nejde-li o klavír apod.) Navíc nepovažuji kytaru za nikterak obtížný nástroj k převážení. Každá kytara může být navíc jinak seřízená a na erární v ZUŠce se ti nemusí hrát stejně pohodlně, jako na tvou, kterou budeš mít seřízenou dle tvých představ.
Nevím jestli ti to nějak pomůže (protože jsem nikdy do ZUŠ nechodil), ale podle mě hrozně záleží na tom, kolik máš času. U sebe nějak zjišťuju, že pokud bych chtěl hrát na obě kytary, potřebuji k tomu minimálně dvě hodiny denně. Řeším tohle dilema sám u sebe a nějak jsem se rozhodl, že přednost má u mě akustika a tím pádem jsem elektriku úplně odsunul do pozadí (podle toho ta hra taky vypadá). Ale prostě nemám tolik času, abych se na slušné úrovni mohl věnovat oběma kytarám.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zvládneš to vcelku bez problémů. Prostě začni hrát a uvidíš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to heirak: to samé jako Nero, řešíš problém, který neexistuje, 99% lidí tady prostě vzalo po akustice do ruky elektriku a od té doby do "teho praží".
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.