VST HOST neukládá nastavení plug-ins

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vlasta_p
Nový uživatel

VST HOST neukládá nastavení plug-ins

Příspěvek od vlasta_p »

Dobrý den,

zkouším VST HOST od Hermann Seib. Vše funguje perfektně, až na jednu "drobnost", bez které je to nepoužitené.
Pokud si upravím nastavení VST efektů nebo VSTi a nadefinuji si ovládání některých ovládacích prvků přes Control Change, tato nastavení se mi neuloží spolu s uložením Performance. Jakmile VST HOST zavřu a znovu jej spustím, VSTi i efekty jsou na svých default hodnotách.
Z manuálu jsem nic nevyčetl a ani na fórech jsem na tento problém nenarazil, takže si myslím, že taková základní věc by měla fungovat a že chybu někde dělám já.

Použité plug-ins:
Minimogue Luxus
Karma FX equalizer
Karma FX Delay
Karma FX Reverb
NI B4 II

Poradíte někdo, prosím?

Díky za ochotu

Vlasťa
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: VST HOST neukládá nastavení plug-ins

Příspěvek od rotten77 »

Obávám se, že to VSThost buď neumí, nebo si v tomto ohledu nerozumí s pluginy - mě se třeba takto neukládalo nastavení ani Sampletanku v Abletonu... Možností je, pokud má VST plugin možnost ukládání/načítání nastavení a po spuštění si to načíst zvlášť ze souboru... nebo pokud si to umí ukládat do nějakých "vnitřních" presetů, tak alespoň tak.

Zkusil bych možná jiný software.
vlasta_p
Nový uživatel

Příspěvek od vlasta_p »

Dobrý den,

děkuji - už to funguje. Kolega muzikant VST HOST používá a jemu to funguje dobře. Takže jsme vzájemně porovnali nastavení programu - hezky položku po položce a přišli jsme na odlišnost (scházelo zatržítko autosave plugin banks v menu Performer).

Vl.
torst

Příspěvek od torst »

jé dík. Mě VST Host taky neukládal a myslel jsem, že to prostě neumí.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“