Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ivan »

RESET k továrnemu nastaveniu
Naposledy upravil(a) Ivan dne 31.07.2016 8:52, celkem upraveno 1 x.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
adiku

Příspěvek od adiku »

tak reset je když vyndám jack a zandám ne?
adiku

Příspěvek od adiku »

jěště jsem teda resetnul pomocí vytáhnout jack, držet home, enter OK. Pořád se to po A8 sekne a ticho po pěšině.
José

Příspěvek od José »

reklamace!
jastud

Příspěvek od jastud »

Jeste bych zkusil update firmware. Pokud to nepomuze tak reklamace.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

debilní smůla. čekal bych všechno, tohle ne. reklamuj. Trochu to u mě otřáslo gloriolou G1on.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejdřív bych ještě zkusil update FW, jak psal Jastud.
adiku

Příspěvek od adiku »

Ahoj, tak jsem vadný G1on vyměnil za G1Xon, stáhl si Torstovy presety ( díky Torste ) a začnu si po volných večerech hrát. Takže se tu občas asi zastavím pro radu. Jinak od včera na bazaru leží http://hudebnibazar.cz/multiefekt-zoom- ... /ID993682/.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Torste, diky za presety! Chci se zeptat vim, ze jsi zkousel najit zvuk co nejvice podobny Peavey 6505 a ze to moc neslo, zkousel jsi to jeste? Ja se snazim najit zvuk co by se charakterove blizil k Trivium(https://www.youtube.com/watch?v=EnNM0YkQvYc), pokud vim tak pouzivaji Kemper a v nem naprofilovany 5150 III, poradil bys co se v zoomu aspon vzdalene blizi charakteru Peavey?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Disasterpiece píše:vim, ze jsi zkousel najit zvuk co nejvice podobny Peavey 6505 a ze to moc neslo...
No to asi preto, že tie simulácie na G1 sa proste vôbec na reálne ampy nechytajú. Neviem, ako dlho G1 máš, ale ver, že po nejakom čase na to prídeš aj sám... :wink:

Pekný prehľad tých simulácií tu:

Pravdu povediac, je to des... Ja som už vytriezvel aj z tých svojich, s ktorými som bol spokojný.

Skús Dist pedál pred nejaký amp, tam sa niečo použiteľné na cvičebné účely do sluchatok ešte dá natočiť.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
torst

Příspěvek od torst »

Disasterpiece píše:Torste, diky za presety! Chci se zeptat vim, ze jsi zkousel najit zvuk co nejvice podobny Peavey 6505 a ze to moc neslo, zkousel jsi to jeste? Ja se snazim najit zvuk co by se charakterove blizil k Trivium(https://www.youtube.com/watch?v=EnNM0YkQvYc), pokud vim tak pouzivaji Kemper a v nem naprofilovany 5150 III, poradil bys co se v zoomu aspon vzdalene blizi charakteru Peavey?
Tohle asi znáš :
http://www.zoompatches.com/forum/index.php?topic=62.0
Víc jsem opravdu nezkoušel. Ten preset nezní blbě, do kyt. koncáku by byl (skoro) zlatej, ale prostě se mi nepodařila taková přesnost jako u těch Englů. Jinak velice kvalitní nápodoba se mi povedla pomocí VSTčka TSE X50 a impulsů, ale tobě jde zřejmě o pódiové využití s aparátem. Trivium neznám, poslech jsem si YT, nic proti soundu, není to, že bych okamžitě slyšel - JO, TO JE PŘESNÁ 6505 !. Prostě nějakej použitelnek higain, kterej nepřipomíná Mesu ...
Ivanův komentář nechávám bez komentáře.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Diky za odkaz, ten jsem neznal. O podium mne nejde, spis pohodlne domaci hrani. Ja zatim zkusil Thunder a MS Drive, hraje to jak z praku. Thunder se hodne blizi typem zkresleni ale je moc agresivni. Zkusim preset z odkazu, je fakt ze moc ten zvuk Peavey neslysim z Trivium, prvni album ano tam pouzivali Peavey XXX ale zbytek nevim, pry je to 5150.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:Ivanův komentář nechávám bez komentáře.
Ok, priznávam, možno to trochu preháňam s tou kritikou, ale od kedy čím viac porovnávam s analógovým svetom, tým viac sa od G1 vzďalujem
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Jo, jenže tvé komentáře pak odkazují jiné uživatele, kterým by dobře posloužil, právě kvůli tomu přehánění :(
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Kdo to bude chtít vyzkoušet, tak to vyzkouší, kdo dá pouze na řádky různých stran, tak má smůlu.Ono to nejde stále vynášet do nebes :wink: , nebo hanit jako na začátku tohoto mulťáku. :wink:
torst

Příspěvek od torst »

Disasterpiece píše:Thunder se hodne blizi typem zkresleni ale je moc agresivni.
Ty presety jsou simulace Preampů, takže předpokládám, že doma hraješ přes nějakej kyt. koncák a bednu nebo PC a impuls. Ten "Thunder" je opravdu dělanej podle mého tehdejšího zesíku, korekce někde kolem středu, výšky lehce stažené, Gain cca 50%. Takhle prostě hraje.
MS Drive je zas podle "osmikila", reaguje na poťák na kytaře, i mě dostalo, jak přesně to zní. Samozřejmě, můžeš pohnout s korekcema, presence podle chuti, ale mírně, žádný extrém!
torst

Příspěvek od torst »

Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:To by mě taky zajímalo, jak uzemníš plastovou krabici. Ale Martina se předpokládám již ohledně této záležitosti vystřílel, aby nám to sdělil.
Inak pred pár dňami som prišiel na to ako sa to fakt dá, ešteže má Zoom aj "aux" vstup - z "aux in" zo Zooma ťahám kábel do "aux in" na kombe a z kostry komba zemniaci vodič do vidlice a tú do zásuvky.

Takže Martina až tak nekecal... :wink:
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Máte už niekto po dobe nejaké skúsenosti s kvalitou zvuku G1-ky do DAWu? Ja som si do slúchatok (monitory nemám) vycibril fantastický zvuk cleanovitého charakteru, hovorím si konečne súci zvuk na pár demo skladieb, ale včera som si to prvý krát pustil cez bežný obývačkový hifi receiver a sklamanie - ostrý sklovitý "tranzistorový" zvuk bez tej peknej gulatosti, ktorú cez sluchátka počujem. Až sa mi nechce veriť, ako to do sluchátok tak dobre môže hrať a potom sa to v nahrávke úplne stráca... Neviem teraz, či je prevodník chabý alebo ten hifi receiver, alebo proste len čakám veľa od plastovej krabičky za pár šušňov
José

Příspěvek od José »

Co máš za HiFi (hlavně bedny) a za sluchátka? Ideální je si ten zvuk upravovat přímo na danou aplikaci. A úplně ideální vždy poslouchat v rámci mixu celé kapely.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“