Můj Jackson Kelly je těžká na krk, jal to můžu vyřešit?
Pravidla fóra
Můj Jackson Kelly je těžká na krk, jal to můžu vyřešit?
Ahoj, koupil jsem Jackson Kelly serie JS32 (šroubovaný krk) super se na ni hraje, když mně ale zrovna nepadá krkem dolů. Viděl jsem video a fotky, že to lidi vyřešili tak, že na jeden ze šroubů co spojuje krk s tělem připevnily kolík na řemen...
Když to udělám, nezničím krk? Je i jiné řešení které by vyřešilo konstantní zápasení o polohu krku?
Když to udělám, nezničím krk? Je i jiné řešení které by vyřešilo konstantní zápasení o polohu krku?
Re: Můj Jackson Kelly je těžká na krk, jal to můžu vyřešit?
nepadá je asi překlep. Chtěl jsi napsat, že se překlápí na krk. Mám stejný problém u SG Fokus. Dal jsem na něj neklouzavej, přilnavej, koženej řemen a čoveče, vono to funguje. Až se divim. Kytara drží.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To je supr, že nepotřebuju zasahovat do konstrukce kytaty. Mohl by si mi napsat jaké bližší spesifikace (obchodní označení, výrobce...)? Chcu přímo ten, nebo podobný.
Když jsem měl Jolanu Superstar, tak jsem řešil podobný problém. Pokud byla rolna umístěna (sice neoriginálně ale líp to vypadalo) na horním "rohu", tak šla hlava pořád dolů a hrálo se ni vcelku blbě. Potom jsem vrátil rolnu na tu plechovou placku na spoji těla s krkem (je tam na ní přímo otvor) a ejhle katara seděla jak přibitá. Tvůj problém by to zřejmě vyřešilo, poškození krku bych se nebál.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Přesunout závěs řemene na neck plate blíž hlavě pomůže. Nebo:

řemen? Ten můj "držící" je Fender, typ nevím, měkká kůže, takovej samet z obou stran. Žádný textil ani filc ani hladká, tvrdá leštěná kůže.
edit : Mám zhruba tenhle :
http://kytary.cz/fender-ball-glove-leat ... /HN166388/
Vnitřek ze semiše, to bude ono. I když ten můj má měkkej (semiš?) i líc.
Tohle není Fender, ale materiál je přesnej, ten přilne k oděvu a neproklouzne :
http://kytary.cz/ortega-oss2-br/HN161749/
edit : Mám zhruba tenhle :
http://kytary.cz/fender-ball-glove-leat ... /HN166388/
Vnitřek ze semiše, to bude ono. I když ten můj má měkkej (semiš?) i líc.
Tohle není Fender, ale materiál je přesnej, ten přilne k oděvu a neproklouzne :
http://kytary.cz/ortega-oss2-br/HN161749/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Maželka má na basovku neklouzavý řemen od paní Juřičkové . Firma ORX. Je výbornej a ještě českejLeeroy píše:To je supr, že nepotřebuju zasahovat do konstrukce kytaty. Mohl by si mi napsat jaké bližší spesifikace (obchodní označení, výrobce...)? Chcu přímo ten, nebo podobný.
Ten neklouzavý pás možná bude stejně trochu nepříjemně táhnout, podle mě by bylo lepší dát rolnu na horní vrut na patce - ale chce to pořídit delší šroub.
Kdyby to nepomohlo, tak např. na Steibergerech byly takovéhle vychytávky - při troše šikovnosti by nebyl problém něco podobného vyrobit z nerezu a našroubovat nedestruktivně na vruty na patce.

Kdyby to nepomohlo, tak např. na Steibergerech byly takovéhle vychytávky - při troše šikovnosti by nebyl problém něco podobného vyrobit z nerezu a našroubovat nedestruktivně na vruty na patce.

| Cruel YT | Cruel sptf
Super věc.
Ono pomůže přesunout i druhý bod zavěšení řemene, aby se pohlo těžiště:

Ono pomůže přesunout i druhý bod zavěšení řemene, aby se pohlo těžiště:

Já u toho SG čka nic nepříjemneho nepozoruju. Nezkoušel jsem řemen na holém těle, ale na triku, košili bezva. Prostě SEMIŠ.
Hohner G3T ? Mám china kopii a žádné převažování není.
Hohner G3T ? Mám china kopii a žádné převažování není.
Obyčejný vynylový pás po těle bez trika neklouže, ale moje postava zrovna nedovoluje, abych tak mohl před někým hrát
. Proto hledám jiné řešení. Viděl jsem video, kde borec přidělal na kytaru pytel se železem, ale nejdřív chci vyzkoušet ten semiš pás... dik za typy těch řemenů mimochodem 
Já bych jako první řešení vyzkoušel změnit pás.
Já podobnej problém taky řešil a výměna za široký kožený pás pomohla. Pokud by to nestačilo, tak přesunutí rolny na spoj krk/tělo by už snad mělo pomoct.
Já podobnej problém taky řešil a výměna za široký kožený pás pomohla. Pokud by to nestačilo, tak přesunutí rolny na spoj krk/tělo by už snad mělo pomoct.
zas jsem zkusil to své SG. Opravdu ten pás ho podrží. jasně cítím, že skoro celá váha visí na té horní rolně, zadní jen dorovnává. Asi záleží na velikosti nevyvážení. Ne všechno ten semiš asi zvládne, ale u mě to funguje.
U podobné kytary jsem řešil problém všitím malého závaží do řemenu. Je to vhodné i jako případná zbraň, když rocker chodí v noci ze zkoušky na nádraží přes gheto s drahým nástrojem.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Řešil jsem to u expa. Širokej koženej pás pomůže. Jen je to minimálně 600CZK(možná jsem blbě hledal). Nakonec jsem to udělal jako ten týpek https://youtu.be/Ee3pEHMXAVY. Je to úplně v pohodě. Jen musíš mít gatě s poutkama na pásek a při sudavání na to nezapomenout.
Koupil jsem Ortega OSS2-BR co zmínil torst: http://kytary.cz/ortega-oss2-br/HN161749/ . Kelly drží jako přibitá! Upnutí je sice měkčí než u máho starého nylonového popruhu, ale to vyřeší dobrý pár zámků
.
dik za komenty
dik za komenty
Já jsem rád, že to funguje a nenabulíkoval jsem nějakej nesmysl !
Ze začátku těžkej problém a řešení nakonec jednoduchý jak facka.
Ortega je teda drahej jak sviňa! Doufám, že vydrží.
Ze začátku těžkej problém a řešení nakonec jednoduchý jak facka.
Ortega je teda drahej jak sviňa! Doufám, že vydrží.
Ortega sice stoji litr, ale ten Fender stojí skoro 2