Locking nut

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
tommymacho

Locking nut

Příspěvek od tommymacho »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s předěláváním normálního nuláku na zamykací, jaký mají například kytary s Floyd Rose tremolem. Mám jednu levnou kytaru která dost dobře nedrží naladěná a chtěl bych to zkusit kompenzovat instalací zámku.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Locking nut

Příspěvek od Disasterpiece »

Kdyz das zamky na kytaru s jinou kobylkou nez je Floyd Rose tak nebudes moct si tu kytaru doladit, kdyz zamknes struny tak se ladeni mirne rozhodi a k doladeni slouzi prave ta kobylka.
torst

Příspěvek od torst »

je to tak, ale můžeš se naučit, že to a to malinko podstřelíš, jiné nadladíš a ve výsledku to může klapnout.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
tommymacho

Já měl právě za to, že se to dělá tak, že se zámek povolí, struny se lehce podladí což se vykompenzuje dotažením zámku a je to.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja bych to teda asi radeji resil nejakejma kvalitnejsima mechanikama a k tomu neco jako roller nut.
Predstava, ze budu muset behem hrani doladit a hledam nekde imbus abych povolil zamknutej nulak.... :roll:
Hraju výhradně na šrot.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tommymacho píše:Já měl právě za to, že se to dělá tak, že se zámek povolí, struny se lehce podladí což se vykompenzuje dotažením zámku a je to.
To by ovsem bylo velmi nepresne co se tyce ladeni. Princip je jednoduchy, naladis kytaru normalne, zamknes struny a na kobylce si doladis aby to sedelo.

Bylo by dobre napsat co mas za kytaru.
tommymacho

Kytara je Ibanez GRG121DX, takže s pevnou kobylkou.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

A tohle ti nedrzi ladeni? Neverim. Jaky mas struny, co hrajes a kam ladis?
kunec

Příspěvek od kunec »

viděl bych to spíš tak, že máš špatně namotané struny...
tommymacho

Struny mám 11-49, většinou D standard nebo drop C a dost do toho řežu, proto tak nedrží.
torst

Příspěvek od torst »

Pěkná. taky se divim, že nedrží. Líp namotej struny a dolaďuj vždy od spoda, zapéruj strunou jako tětivou na luku ať už pak nemůže povolovat a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
tommymacho

Dobře, všem mockrát děkuji.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

11-49 jsou dost tlusté, asi hodně dřou v drážkách ořechu. Upravit drážky a namazat grafitem. A vytahat struny jak píše Torst.
tommymacho

O 11-49 bych tedy netvrdil, že jsou zrovna tlusté, 12-56 jsou :D
O drážky bych se nebál, projel jsem je a grafitem namazal jak jsem kytaru dostal a i po měnění strun. Vytahané jsou teď až kam, nové struny se zasekly na cestě tak trpím se starými což tomu určitě nepřidá, ale správně usazené struny také nedrží ideálně.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No pokud by si trval na zamknutí strun tak mě napadají akorát tyto 2 věci. Buď kobyla Kahler, asi bude problém tady v republice koupit. To by bylo tvoje původní řešení kobylka + zámky. https://www.kahlerusa.com/fixed-bridge-tremolos-bridges , anebo zamknutí strun v mechanice. http://www.gotoh.cz/gotoh/eshop/2-1-SG-series/10-2-MG. S tím zamykáním struny v mechanice nemám bohužel zkušenosti. Vždycky jsem měl kytary s tremolem. Snad někdo zareaguje kdo s tímto už má zkušenosti.
Taky používám ladění D standard a mám natažený struny 10 - 50 a nepřijde mi to tlustý. Pro mě akorát :D
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
tommymacho

Mě šlo právě spíš o nějaké řešení za pár korun, proto ten zámek na nulák, který se sežene za necelé 2 dolary :D
Každopádně díky.
grock

Příspěvek od grock »

Zamykací nulák za 2 dolary učiní po pár zamknutích nefunkční kytaru s FR, kvalitní zamykací nulák učiní nefunkční jakoukoliv kytaru bez FR. Tomu říkáš "řešení" ? :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
tommymacho

Smyslem mojí otázky bylo zjistit zda-li je možné použít zámek i na kytaře bez FL, takže ne, řešení tomu už neříkám.
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Podle mně není problém, ke kobylce Schaller 456 která ma dolaďování jako Floyd, nebo struník Schaller s dolaďováním Fine tuning tailpiece. Struny zamnkneš nulákem a doladíš na uvedených. 456 se už nevyrábí, ale občas se objeví na bazaru.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Dávat tam zámky je úplná volovina.

Nech si u kytaráře dát nulák Graphtech, zas tak drahé to není.
Pokud jsi to ještě neudělal, nech to pádlo u kytaráře pořádně seřídit na dotyčné struny.
Drážky na nuláku maž např. BigBends nut sauce. http://kytary.cz/big-bends-groove-luber ... GwodD-wCqA
Kdyby to nebylo pádlo za 5000, řekl bych pořiď zamykací mechaniky, ale... :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“