Locking nut
Pravidla fóra
-
tommymacho
Locking nut
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s předěláváním normálního nuláku na zamykací, jaký mají například kytary s Floyd Rose tremolem. Mám jednu levnou kytaru která dost dobře nedrží naladěná a chtěl bych to zkusit kompenzovat instalací zámku.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Locking nut
Kdyz das zamky na kytaru s jinou kobylkou nez je Floyd Rose tak nebudes moct si tu kytaru doladit, kdyz zamknes struny tak se ladeni mirne rozhodi a k doladeni slouzi prave ta kobylka.
je to tak, ale můžeš se naučit, že to a to malinko podstřelíš, jiné nadladíš a ve výsledku to může klapnout.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
tommymacho
Já měl právě za to, že se to dělá tak, že se zámek povolí, struny se lehce podladí což se vykompenzuje dotažením zámku a je to.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to teda asi radeji resil nejakejma kvalitnejsima mechanikama a k tomu neco jako roller nut.
Predstava, ze budu muset behem hrani doladit a hledam nekde imbus abych povolil zamknutej nulak....
Predstava, ze budu muset behem hrani doladit a hledam nekde imbus abych povolil zamknutej nulak....
Hraju výhradně na šrot.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
To by ovsem bylo velmi nepresne co se tyce ladeni. Princip je jednoduchy, naladis kytaru normalne, zamknes struny a na kobylce si doladis aby to sedelo.tommymacho píše:Já měl právě za to, že se to dělá tak, že se zámek povolí, struny se lehce podladí což se vykompenzuje dotažením zámku a je to.
Bylo by dobre napsat co mas za kytaru.
-
tommymacho
Kytara je Ibanez GRG121DX, takže s pevnou kobylkou.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
A tohle ti nedrzi ladeni? Neverim. Jaky mas struny, co hrajes a kam ladis?
viděl bych to spíš tak, že máš špatně namotané struny...
-
tommymacho
Struny mám 11-49, většinou D standard nebo drop C a dost do toho řežu, proto tak nedrží.
Pěkná. taky se divim, že nedrží. Líp namotej struny a dolaďuj vždy od spoda, zapéruj strunou jako tětivou na luku ať už pak nemůže povolovat a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
tommymacho
Dobře, všem mockrát děkuji.
11-49 jsou dost tlusté, asi hodně dřou v drážkách ořechu. Upravit drážky a namazat grafitem. A vytahat struny jak píše Torst.
-
tommymacho
O 11-49 bych tedy netvrdil, že jsou zrovna tlusté, 12-56 jsou 
O drážky bych se nebál, projel jsem je a grafitem namazal jak jsem kytaru dostal a i po měnění strun. Vytahané jsou teď až kam, nové struny se zasekly na cestě tak trpím se starými což tomu určitě nepřidá, ale správně usazené struny také nedrží ideálně.
O drážky bych se nebál, projel jsem je a grafitem namazal jak jsem kytaru dostal a i po měnění strun. Vytahané jsou teď až kam, nové struny se zasekly na cestě tak trpím se starými což tomu určitě nepřidá, ale správně usazené struny také nedrží ideálně.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No pokud by si trval na zamknutí strun tak mě napadají akorát tyto 2 věci. Buď kobyla Kahler, asi bude problém tady v republice koupit. To by bylo tvoje původní řešení kobylka + zámky. https://www.kahlerusa.com/fixed-bridge-tremolos-bridges , anebo zamknutí strun v mechanice. http://www.gotoh.cz/gotoh/eshop/2-1-SG-series/10-2-MG. S tím zamykáním struny v mechanice nemám bohužel zkušenosti. Vždycky jsem měl kytary s tremolem. Snad někdo zareaguje kdo s tímto už má zkušenosti.
Taky používám ladění D standard a mám natažený struny 10 - 50 a nepřijde mi to tlustý. Pro mě akorát
Taky používám ladění D standard a mám natažený struny 10 - 50 a nepřijde mi to tlustý. Pro mě akorát
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
-
tommymacho
Mě šlo právě spíš o nějaké řešení za pár korun, proto ten zámek na nulák, který se sežene za necelé 2 dolary 
Každopádně díky.
Každopádně díky.
Zamykací nulák za 2 dolary učiní po pár zamknutích nefunkční kytaru s FR, kvalitní zamykací nulák učiní nefunkční jakoukoliv kytaru bez FR. Tomu říkáš "řešení" ? 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
tommymacho
Smyslem mojí otázky bylo zjistit zda-li je možné použít zámek i na kytaře bez FL, takže ne, řešení tomu už neříkám.
Podle mně není problém, ke kobylce Schaller 456 která ma dolaďování jako Floyd, nebo struník Schaller s dolaďováním Fine tuning tailpiece. Struny zamnkneš nulákem a doladíš na uvedených. 456 se už nevyrábí, ale občas se objeví na bazaru.
Dávat tam zámky je úplná volovina.
Nech si u kytaráře dát nulák Graphtech, zas tak drahé to není.
Pokud jsi to ještě neudělal, nech to pádlo u kytaráře pořádně seřídit na dotyčné struny.
Drážky na nuláku maž např. BigBends nut sauce. http://kytary.cz/big-bends-groove-luber ... GwodD-wCqA
Kdyby to nebylo pádlo za 5000, řekl bych pořiď zamykací mechaniky, ale...
Nech si u kytaráře dát nulák Graphtech, zas tak drahé to není.
Pokud jsi to ještě neudělal, nech to pádlo u kytaráře pořádně seřídit na dotyčné struny.
Drážky na nuláku maž např. BigBends nut sauce. http://kytary.cz/big-bends-groove-luber ... GwodD-wCqA
Kdyby to nebylo pádlo za 5000, řekl bych pořiď zamykací mechaniky, ale...
| Cruel YT | Cruel sptf