Les Paul - elektrika - problem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
julo

Les Paul - elektrika - problem

Příspěvek od julo »

Ahoj,
mam nasledovne problemy:
1) ked sa dotknem kovu okolo jacku, tak v kombe pocujem bzucanie.
2) aj ked mam volume u jedneho snimaca na minime, tak z tohto snimaca ide zvuk. To je tiez nezvykle chovanie.
Vedeli by ste mi ramcovo poradit kde mozem hladat problem? V elektrikarine sa vyznam, akurat nemam skusenosti s elektrickymi gitarami.
Dakujem
PS: volume potenciometre mam push-pull
torst

Re: Les Paul - elektrika - problem

Příspěvek od torst »

je to divný, ale řešení bude banální. Vygoogli si schema zapojení a zkontroluj.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
julo

Příspěvek od julo »

Ahoj, tak trochu update k bodu 2)
Ked na prepnem len na BRIGDE snimac a volume u NECK zvysim, tak sa mi do zvuku dostava aj trochu z NECK. Zistil som to tak, ze som dal oba potenciometre na minimum a zvysoval volume pre ten druhy, ktory by mal byt vypnuty. Rovnako sa to chova aj ked prepnem na NECK, tj. trochu sa tam dostava aj z BRIDGE.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Budeš tam mít někde špatně zem (přehozenou na jacku nebo přerušenou) a taky možná špatný přepínač a poťáky. Spíš to někdo špatně pozapojoval. Prostě otevři deklíky, propípej, proměř. Kdoví kdo se v tom vrtal a co vše povrtal. Pushpully mají dělat co? Tam se dá nasekat chyb mraky. Nic nepokazíš fotkami zapojení.
kazulah
Nový uživatel

Příspěvek od kazulah »

Zdravím, mám trošku podobný problém, tak to píšu sem. Mám kytaru Cort X-2 a hraju přes Rocksmith kabel a BIAS FX. Doteď vše šlapalo ja má, ale včera zapojím kytaru a ozýval sem jenom hlasity šum a hraní na kytaru šlo slyšet jenom někde hodně v pozadí. Potenciometry nědělají nic, šumí to pořád stejně, ale pokud položím prsty na plech okolo jacku, jako kolega nahoře, tak kytara hraje normálně. Neví někdo, čím to může být?
Moon

Příspěvek od Moon »

kazulah píše:Zdravím, mám trošku podobný problém, tak to píšu sem. Mám kytaru Cort X-2 a hraju přes Rocksmith kabel a BIAS FX. Doteď vše šlapalo ja má, ale včera zapojím kytaru a ozýval sem jenom hlasity šum a hraní na kytaru šlo slyšet jenom někde hodně v pozadí. Potenciometry nědělají nic, šumí to pořád stejně, ale pokud položím prsty na plech okolo jacku, jako kolega nahoře, tak kytara hraje normálně. Neví někdo, čím to může být?
Někde je odpojená zem. V jacku, samici, u poťáků. Hledej, není to nic závažnýho.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“