Kytary Rickenbacker

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
cherreda
Rádce

Re: Kytary Rickenbacker

Příspěvek od cherreda »

pap píše:Nevíte,jestli by se nějakym způsobem dalo dosáhnout tohodle zvuku, aniž bych byl nucenej kupovat Voxe Ac30?

https://www.youtube.com/watch?v=GI0bVJMMI7Q
Myslím, že zvuku z toho videa dosáhneš pomocí PC bedniček za 500, kombíčka za 800, kytary za 2000 a hlavně tím, že to nahraješ na telefon za 10.000. 8)
Sorry, nemyslím to zle, ale čekal jsem jak bývá zvykem nějakou brutálně vymazlenou ukázku a... :) :) :)

Jinak jsem z AC30 měl pocit, že většinu práce odvedou Alnico Blue a všechno ostatní lze hodně podobně nastavit na spoustě jiných zesiků. Ale třeba kecám, nemám s AC30 dlouhodobou zkušenost.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zvuková ukázka mi nepřipadá ničím typická a mám za to, že stejně (velmi podobně) to bude znít s jakoukoliv "fenderoidní" kytarou přes téměř jakékoliv kombo :? . V tomto případě bych se vůbec netrápil, že ukázka je údajně hrána na Rickenbackera přes Vox AC30. Lze to zahrát podle mě na cokoliv.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
pap

Příspěvek od pap »

Ať dělam cokoliv, nedaří se mi z mýho Ricka dostat takovejhle řezanej navejškovanej sound. Hraje spíš jako pololub s P90, zkoušel jsem Tiny Terror, tam hraje i na kobylkáč strašně středově a i na Line 6 to furt neni ono a na tom jde nastavit snad všechno. Tak já nevim :)).
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, no možnosti jsou asi dvě:
1) Potenciometry hlasitosti Tvého Ricka mají nižší odpor než má týpek na YT. Správná hodnota je 330kΩ pro oba "volume" a oba "tone" a 500kΩ pro "mixer". Čím je vyšší odpor potu "volume" (max. 1MΩ) tím výškovější tón leze ven.
2) Snímače mají vyšší impedanci než má předvádějící soudruh.
A třetí možnost je obě uvedené současně. Že by bylo dřevo až tolik odlišné bych si nedovolil tipnout, ačkoli...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
pap

Příspěvek od pap »

Tak jsem to dneska zkoušel na AC30 a je to tim Voxem, bylo to tam. Poslední věc co mě ještě napadá než prodám aparáty a koupim Voxe, co třeba nějakej efekt? Nemá někdo zkušenosti s něčim co má podobnej zvuk jako Vox na Top Boost kanále? Jakože nakoplá lampa plus to něčim trochu dokrmit.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

pap píše:Tak jsem to dneska zkoušel na AC30 a je to tim Voxem, bylo to tam. Poslední věc co mě ještě napadá než prodám aparáty a koupim Voxe, co třeba nějakej efekt? Nemá někdo zkušenosti s něčim co má podobnej zvuk jako Vox na Top Boost kanále? Jakože nakoplá lampa plus to něčim trochu dokrmit.
Pokud chceš hodně syrovej zvuk, tak nějakej fuzz. Třeba EHX nano double muff seženeš na bazaru za pár stovek a zvukově by to mohlo být to, co hledáš.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zvukově by to možná takhle efektem přiblížit šlo, ale ze zkušeností s dvěma jinými fuzzy od EHX bych řekl, že tam nebude taková ta živost aparátu, jako když člověk píchne kytaru přímo do zesíku. Prostě koule tomu budou chybět. Nemyslím jako nějaké basy a tlak jako v metalu, ale prostě když to projde fuzzem, je to takové "placaté"...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Demilich píše:Zvukově by to možná takhle efektem přiblížit šlo, ale ze zkušeností s dvěma jinými fuzzy od EHX bych řekl, že tam nebude taková ta živost aparátu, jako když člověk píchne kytaru přímo do zesíku.
Jj, s tím souhlasím. Možná nějaký lepší fuzz, který tak "nekrade" tu dynamiku a živost. Ale jak říkám, ten nano muff se dá sehnat za pár stovek, takže ne vyzkoušení ideál :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nano Muff (ať už obyč. nebo double) není fuzz, ale overdrive. Jméno trochu klame. Kdysi jsem měl Nano Muff a v kombinaci s Voxem (AC4TV) mě to bavilo. Na bazaru za 5 stovek.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

A co zkusit nějaký pedál emulující Voxe? Viz třeba

http://www.thegearpage.net/board/index. ... al.966486/

Nejdostupnější je asi Joyo JF-13 AC Tone, docela chválený poměr cena/výkon. Otázka, jak to pobere ten Tiny Terror. 8) Na ideální zesilovač na krabičky tu už nějaký vlákno je. :mrgreen:
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Pokud jde o tu "voxí" jiskru, pak AC Tone je jednoznačný favorit za pár korun - když se akurátně nastaví, přebarví svým charakterem i Marshalla. Ale to už jsme OT.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ale Orange TT si do zvuku moc kecat nenechá. Má ho druhý kytarista, tak na tom mám dost odzkoušeno :wink:
Teda spíš = :?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Kup Voxe a je... AC15C1 je sehnatelna nova snad kolem 15t. Prodas Greenback, za 6t. koupis Blue a mas aparat, ktery ti da zvuk, ktery chces. Ta Alnica jsou asi to nejdulezitejsi. Kdyz zapnu JTM45 na dve Alnico Blue ve Voxu, tak to hraje porad hodne "Voxacky", prestoze je to JTM uplne odlisny aparat. Pokud Voxe pripojim na Greenbacky, Vintage 30 atd., tak je ten zvuk proste uplne jiny. Alnico Blue je proste specificke repro pro specificky zvuk, nic nehraje stejne.

Zadna krabicka ti zvuk Voxe urcite neda, to je proste krok spatnym smerem...

Terror je ve vyskach pri nespravnem nastavebi Tone jedovaty. Pri spravnem nastaveni je to stredovy aparat, zvuk cisteho Voxe z neho nedostanes.

Vox pri zkresleni je taky totalne stredovy, ale cisty zvuk ma jiskru a presto zni oproti vetsine aparatu prijemne a prirozene a netrha to usi.

Kdyby se ti podarila sehnat za rozumny peniz AC15H1TV nebo AC15HW1, popr. AC30 varianty, tak by to bylo uplne super. To uz jsou opravdu dospele aparaty.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ano - plnokrevný zvuk Voxe dá (překvapivě) jedině Vox.
Charakter blizký Voxům nicméně dá X jiných mršítek a aparátů na trhu, byť to není plnokrevný ideál.
Tímto by ale bylo možná dobré zabočit zpátky k Rickenbackerům, hmm? :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
pap

Příspěvek od pap »

Díky za rady, nakonec jdu do Voxe s Alnico blue.
Kinx: Dal bych tomu čas, já tu kytaru první měsíc nenáviděl. Teď už bych bez ní nemohl bejt. Mam 330 ročník 2005. S lakem souhlasim. Lakovanej hmatník je pekelnej a to mi třeba to samý u Fendera nevadí. Kdyby mi to nebylo líto, tak ho vezmu šmirglem. Jinak za mě zpracování 100%. Kytara by ladila i kdybych na ní hrál šutrem. Je to držák. Zvuk mi přijde na 90% aparátů hnusnej. Na zbytku geniální. Hraju většinou crunch nebo střední gain. Když jí vyndam z kufru, voní jako vanilka :).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jj tu vanilkovou vuni si taky vybavuju :) jsou to urcite zajimave nastroje, me treba ale bohuzel vubec nesedly. Asi je neco i na tom, ze si k nim clovek tu cestu proste musi najit a chce to nejakou tu chvili na aklimatizaci :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

pap:
:wink: Ještě bys mohl na domácí vyřádění zkusit tohle http://hudebnibazar.cz/hotone/ID994080/
Ladin

Příspěvek od Ladin »

Kytara Rickenbacker 330 je zcela svojský nástroj. Čistý zvuk z ní leze nejlepší, jaký jsem měl možnost u elektrik slyšet (asi by je předčily USA modely Gretch, ale ty znám jenom z naší trouby). Lehký a střední crunch na lampových zesilovačích (Genz Benz, Blackstar) je opět vynikající, větší zkreslení ji myslím už tak nesedí. Na to je třeba jiná konstrukce kytary, jiné dřevo i snímače.
Kapitolou samou o sobě je hratelnost - větší "kopyto" v ruce jsem snad neměl. Profil a šířka krku je všecko možné, jen ne standardní, jak už někdo popsal, tak vypadá, jako by ho někdo polil epoxidovým lakem. Ale je to asi věc zvyku, i když na celovečerní akci (8 až 10 hodin hraní se moc nehodí).
Zvuk z ní leze jako u raných Beatles, Byrds, The Corrs a pod.
Vzhled je zcela originální, nezaměnitelný, dovedu si představit, že i punker si na ní může založit svou image.
Cena je s ohledem na kurs Dollaru hodně vysoká, ale bohužel u made in USA kytar už tomu tak je. Provedení na pohled vynikající, problém byl s nastavením krku - má dvě výztuhy a vzhledem k jeho tloušce je třeba na ni natáhnout minimálně desítky, aby se alespoň trochu ohnul. Dle sdělení kytaráře, který mi ji seřizoval byl i trochu vyhnutý do strany. No jo, šetří se všude a výstupní kontrola už asi ani není taková jako bývala.
Ale za ten zvuk to stojí, je prostě nezaměnitelný!
pap

Příspěvek od pap »

Začal jsem lhát sám sobě, že po dvanáctihodinovým denním hraní ten lak do třiceti let z hmatníku dostanu, i když vim, že to není pravda :).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Asi holt nejsem cilovka :) a to mam vintage kytary moc rad. Zminovana vrtule u 360 v LV mohla byt teoreticky zpusobena spatnym serizenim vyztuh, nicmene pamatuju si, ze to byla fakt brutalita. Ale jednou treba nejaky kousek ktery mne uhrane do sbirky pridam :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“