Ja som mal SX strat (este s povodnou hlavou) a teraz mam americky standard, takze viem tieto dve gitary objektivne porovnat.
Prekvapujuco, SX nehra ako Fender, ALE neplati, ze Fender hra 10-krat lepsie.
Ten SX vobec nehral zle a mne sa tie snimace pacili, malo to taky dravy, drsny rocknrooll sound. Na super clean ale ta gitara nie je uplne vhodna. S ladenim som problemy nikdy nemal ani pri pakovani, mal som ale vymeneny nulak a zrazace strun za tusq. V medzipolohach kvakal.
Minusy SX: moj kus mal dost nerovne prazce a lak sa velmi lahko poskrabal, po par dnoch bol ako keby som ho osuchal smirglom. Ten oranzovy hmatnik som pri tejto cenovej kategorii neriesil. SX ma kus hrubsi krk, nemusi kazdemu vyhovovat. Basove tony mi prisli kus komprimovane.
Americky standard na druhej strane znie omnoho kultivovanejsie. V porovnani s SX ma pevnejsi a bohatsi (farebnejsi) ton.
A spominalo sa tu, ze lacnym gitaram odchadza rychlo HW. K tomu len tolko, ze moj american ma teraz 8 rokov a musim ho uz dat pomaly preprazcovat, lebo ma niektore prazce zodrate pomaly az na hmatnik. A to nie som nejaky extremny bender, na lacnejsich gitarach mi prazce vydrzali skoro ako nove.