Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
NSWC

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od NSWC »

https://www.kemper-amps.com/forum/index ... post328184

Tady je diskuze na KPA fóru.Taky si můžete přečíst názory majitelů KPA.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Taky mě to hodně pobavilo.

Navíc Chappers má fakt skvěly uši, protože ve všech blindtestech, za předpokladu že nejsou podvrh, vždycky všechno poznal správně a tohle je poprvé co se spletl, což už o tom Kemperu něco hovoří. Vždycky jsem byl absolutně proti digitálům (ve smyslu, že nikdy nemůžou nahradit lampu atd.), ale po tomhle videu jsem teda už trochu na pochybách. :)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Na KPA fóru je to jasně okomentovaný.
Pokud rozumíš zvukařině a snímání el.kytary, (celého řetězce) máš kvalitní mikrofonni předzesilovač,mikrofon atd., uděláš si profily jako originál amp.Za ty 3-4 roky co KPA je na trhu, už se naučili jak na něj.
innerself

Příspěvek od innerself »

NSWC píše:Na KPA fóru je to jasně okomentovaný.
Pokud rozumíš zvukařině a snímání el.kytary, (celého řetězce) máš kvalitní mikrofonni předzesilovač,mikrofon atd., uděláš si profily jako originál amp.Za ty 3-4 roky co KPA je na trhu, už se naučili jak na něj.
No právě na tohle musí bejt člověk hráč, zvukař a kytarovej technik v jednom :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ne.Stačí jen kytarista.Profi profily koupíš za slušnou cenu a dnes už víme kteří výrobci profilů jsou dobrý.MBrit,TAF,Sinmix atd.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo já myslel když by si člověk chtěl dělat ty profily sám pomocí svýho oblíbenýho zesilovače a boxu :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Já si myslím,že za chvilku by jsi to zvládnul.Ja jsem profiloval Marshall 6101 30th anniversary kombo s Shure SM 57 a povedlo se mi to na poprvé celkem slušně.
innerself

Příspěvek od innerself »

tak ono neni těžký to nějak nasimulovat. Těžší je to celý nazvučit tak, aby to hrálo dobře. Tam je moc věcí, který se podílej na zvuku. To znamená nazvučit samotnej aparát + vybrat k tomu pro svoje uši nejvíc vyhovující box, sehnat nejvyhovující mikrofon, ale to bych stejně vzal klasiku sm57, ale ta poloha právě toho mikrofonu je to co je snad nejvíc peklo. No a ve výsledku vlastně stačí mít jenom o pár centimetrů jinak polohu mikrofonu a už z toho leze uplně jinej zvuk, jak kdybych třeba našteloval jinak celej zesilovač. Nejlepší by pro mě nejspíš bylo abych strávil nějakou dobu se všema možnejma zesiloačema a reprobednama. Vybral si co mi vyhovuje nejvíc a tim stejnym způsobem dělal i typ mikrofonu a polohu. Až kdybych věděl že fakt nic lepšího už neexistuje a jinak to nechci, pak teprv by byl kemper perfektní tim, jak by mi zachoval zvuk všuda za jakýchkoliv podmínek. Neřikám že je to špatnýho to vůbec ne, vlastně docela těm digitálum fandim, ale zkrátka to neni zesilovač co by měl svojí duši. No ale vrátim se k těm profilum. Docela by bylo zajímavý, kdyby si všechny kapely naprofilovaly svoje zesilovače a ty profily pustily mezi amatéry do světa. Každej z nás má nějaký svoje oblíbený interprety, a chtěli by jsme mít podobný zvuk jako oni, proto třeba se díváme co používají nebo jaký maj nastavení, ale stejně toho nedosáhneme i když máme do puntíku všechno co maj oni, právě díky tomu nazvučení zvukařem :D Takle by jsme ale měli uplně totožnej zvuk, což bych uvítal asi nejvíc :D Jenže i tak by si interpreti to svoje nastavení schovávali jen a jen pro sebe :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

innerself píše:, ale stejně toho nedosáhneme i když máme do puntíku všechno co maj oni, právě díky tomu nazvučení zvukařem
nedosahnes, ale ne kvůli zvukarovi, ale kvůli tvojim rukam (a kapele)
a taky většinou fanoušci nepidi po live ale po studio soundu, coz je často uplne jina disciplína a ani kemper ti nenasimuluje několik kytar, aparatu a studiových kouzel najednou

btw sem prave vyslechl nazivo koncert kemperistu, a bohužel jsem nebyl prilis nadseny, zvukar s tim bojoval cely koncert a stejne to byla spis cestna prohra. klasicky simulacni syndrom, kytary rvaly jako krava a stejne jim nebylo poradne rozumět :(
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ja jsem se poslední dobou zamiloval do nových Accept.Vim,že Wolf používá poslední 3 alba Kemper.Nevim přesně co ma naprofilovaný,ale podle mých zkoušek to bude EVH 5150 .Udělal jsem si profil pomocí porovnávacích vst Eq. Jako vzorový byl riff ze skladby ,,Pandemic" .Musím říct , že na tenhle profil rád hraju.Dle mých zkušeností s KPA je to jenom o profilu bedny s mikrofonem.Mam profil bedny Marshall G12t 75 a když ho přiřadím k jakémukoliv profilu zesilovače tak zní hodně podobně .Jak s např. Mesa, EVH , Marshall atd.
Z toho vyplývá,že je podstatná vždy bedna + mikrofon.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

nedosahnes, ale ne kvůli zvukarovi, ale kvůli tvojim rukam (a kapele)
a taky většinou fanoušci nepidi po live ale po studio soundu, coz je často uplne jina disciplína a ani kemper ti nenasimuluje několik kytar, aparatu a studiových kouzel najednou
chtěl bych znít jako Metallica, poraďte pls :D :D
btw sem prave vyslechl nazivo koncert kemperistu, a bohužel jsem nebyl prilis nadseny, zvukar s tim bojoval cely koncert a stejne to byla spis cestna prohra. klasicky simulacni syndrom, kytary rvaly jako krava a stejne jim nebylo poradne rozumět :(
jestli to bylo na Vsetíně, tak to byla kapela tady od nás. Oba mají Kempery, předtím měl jeden 5150 a druhý VHT Deliverance a naživo měli vždycky výborný zvuk. S Kemperama už jsem je taky párkrát slyšel a moc se mi to nelíbilo. Jak říkáš...simulační syndrom...já jsem z toho měl stejný pocit, když jsem na powered Kempera hrál na zkoušce i na koncertě. Bylo to prostě celé takové nějaké placaté a nevylezlo to.

Ještě k těm Andertons...těžko říct jak moc je to pravdivé a jak moc reklama (zadarmo to asi nedělají :) ) Každopádně mě se zvukově ty jejich videa moc nelíbí, sleduju to spíš jako takový Autosalon...teda Audiosalon :)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Já si myslím ,že špatný zvuk nebude z KPA, ale prostě špatně vybraný profily.Vzdyť plno kapel světového formátu na něj hrajou jak live, tak ve studiu.Accept,Nightwish atd. A např Accept má live zvuk super.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

V tomhle případě to nebude o profilech, je to o tom, že v malým i středním klubu hraje apec z pódia a má zásadní podíl na celkovým zvuku kapely.

Jestli si v tuhle chvíli někdo řekne "no jo, podělanej zázrak Kemper" tak by jste si měli zkusit nechat svůj skvostnej aparát v šatně, ať vám ho tam nazvučej jednou SM57 a běžte hrát na stage. Asi zjistíte, že je to stejně "blbý" jako Kemper. Otázka "proč bych to dělal" je irelevantní - jde jen o to nesrovnávat různé podmínky. Je zkrátka rozdíl, pokud vám aparát vykrejvá 70% vašeho zvuku, do všech stran pro všechny v klubu, nebo jestli vám ho někdo pustí do PA, kde ho máte jen sejmutej mikrofonama v rámci použitého profilu. Navíc, spousta klubů nemá dobrý bedny, v dalším případě se kytara jaksi odizoluje od zvuku na pódiu.

Všichni milujeme svoje aparáty proto, že jejich zvuk vnímáme vždy v kombinaci s nějakou cimrou a z určité vzdálenosti, s různejma odrazama (proto řikáme: "hele, tam to znělo super, všude dřevo" nebo naopak známe pódia, kde se zvuk ztrácí a je nekonkrétní...). V momentě, kdy si dám ucho do osy s bednou tak si řikám, do prdele, to je ale "hnus". No a v případě Kempera se často ven pouští jen tenhle "hnus" stejně jako na nahrávkách...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
torst

Příspěvek od torst »

innerself píše:, ale to bych stejně vzal klasiku sm57, ale ta poloha právě toho mikrofonu je to co je snad nejvíc peklo. No a ve výsledku vlastně stačí mít jenom o pár centimetrů jinak polohu mikrofonu a už z toho leze uplně jinej zvuk, jak kdybych třeba našteloval jinak celej zesilovač. :D
100 % souhlas, Tohle by si měl každej odzkoušet a správně zvolit. Měl jsem na boxu značku, kde jsem měl ověřenej nejlepší sound. Ukázka : https://www.youtube.com/watch?v=Y2ql-9kWTgc

subroofer : To je právě ono - Když si nasimuluješ zvuk pro PA (vč. simulace reproboxu, mikráku), jak pak na pódiu? Zesílíš si ho nějakým širokopásmovým odposlechem? Nebo si z KPA vytáhneš signál jen preampu (bez speak. simulace) a zesílíš kyt. apcem?
Já furt vidim tyhle "diskomforty", sorry. Do studia hračka pěkná, hraje 100% jako předloha, vůbec nezpochybňuju (pokud nesahneš na korekce nebo nepřepneš snímač ... :wink: ) ale do CZ klubu? ...?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Chápu co myslíš, variant je několik. Můžeš použít fullrange box pro odposlech - komplet profil (preamp+box - hrál jsem přes malou 10" Yamahu a znělo to dost organicky) a zvukařoj posílat profil i s bednou nebo místo odposlechu použít in-aery. V obou případech ti jde kytarovej zvuk jen do PA, čili nevykrejváš nic z pódia (blbý při porovnání s klasickým aparátem). Další možnost je koupit drahou fullrange bednu, která vypadá a ve výsledku hraje jako kytarovej box (zvukařoj zas dáváš komplet profil, ale do PA ho nedá tolik, jelikož si hraješ z pódia) anebo použiješ klasickou kytarovou bednu, do který z Kempera pustíš jen preamp... v tomhle případě už je na zvážení, jestli zvukař bude bednu zvučit majkem nebo mu zas pošleš linkou výstup z Kempera i s boxem pro dokreslení zvuku z podia. Výhoda Kempera je v posledním případě to, že můžeš během skladby točit třeba tři nastevení preampu, což třeba u jednokanálovejch aparátů prostě nejde...

Z výše uvedených skutečností vyplívá, že Kemper je sice super, ale musí se s ním dobře zacházet v závislosti na prostředí a stylu hudby jako hraješ...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Např.
kpaliverig1.jpg
download.jpg
download.jpg (8.39 KiB) Zobrazeno 2105 x
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Abychom se trošku odklonili jiným směrem... nedávno jsem si trochu z nudy vytáhl nějaký bonusový záznamy z naší první desky (basa+bicí) a dodělal jsem kytary. Všechno jsem to nahrál na KEMPER a nakonec bohužel i sám smíchal :)

WAV: https://citizen37.bandcamp.com/track/reality-breakdown
STREAM: Použil jsem MATCHLESS (free profil), MARSHALL / VOX (Michael Britt), přesný modely si z hlavy nepamatuju :/ Kytary JazzMaster a HSS Strat.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Andertons druhé kolo ,asi chcípnu smíchy......Prostě to hraje :D :D :D
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

]Určitě je to super, kam se digitální modeling na poli lampových kytarových zesilovačů posunul, ale na druhou stranu, není nad tu svobodu jednoduchosti třeba takové JCM 800, kde si můžu kroutit čímkoliv, a pořád to hraje dobře. Můj bývalý spoluhráč si třeba na zesíku nebyl kromě hlasitosti schopen naštelovat takřka nic, byl v tom úplně ztracenej. Nevím, jak by si poradil s něčím takovým, jako je Kemper. Míň laborování a víc hraní. Sám na to postupně přicházím, tedy spíš na poli krabiček. Ale to je fakt věc vkusu. Myslím, že to, co se tu řeší, ty nuance, který možná někdo slyší, když se dobře vyspí, a druhý den je slyší úplně jinak ... Myslíte, že to řešil někdo před 30-40 lety? Kvalitu kabelů? Superpřesnou superrychlou (nebo třeba polytune) ladičku? True bypass? Myslím, že z nedostaku nápadů a invence jsme schopni řešit tak akorát technické otázky, nejen ve vybavení, ale i v hraní (rychlost, přesnost, jen ta duše se kamsi poděla ...) ...
Stačí si porovnat třeba tyhle dva živáky:

Tím nechci Bonamassu nijak dehonestovat, i jeho výkon je super, ale stačí si třeba někde najít, jak vypadal v tý době jeho live rig. Oproti Kossoffově jednoduchému kytara - kabel - Marshall stack. Je tam nějaký výrazný posun za 40 let?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Fořte stoprocentní souhlas. Dříve minimum technických "berliček" zato mnohem víc skutečného umění.
Dnes předhánění se v počtu krabiček v pedalboardu a skutečná hudba přichází zkrátka, je až na nějakém dalším místě, přesto, že by měla být jednoznačně prioritou a vše ostatní až za ní. Snaha nahradit vlastní umění, kterého je většinou pomálu (ono je celkem pracné se k němu "docvičit") technickými vymoženostmi současné doby. Když už se někdo tu techniku nadře, tak ji zase nezřídka špatně používá - zbytečně exhibuje a pro kapelu je spíš přítěží než přínosem. Čest a slávu existujícím vyjímkám.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“