Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

cherreda
Rádce

Re: Pedalboardy

Příspěvek od cherreda »

Pedalboard kolegy z kapely, včera dobabrán do funkčna:
Ladička
Widara A/B
cesta A) AC2 + Cool Cat chorus
cesta B) AMT preamp + FX loop (GE7, NS2, flashback X4) + AMT Pangaea IR player
Pak se obě cesty zase sloučí pomocí Boss LS2, z něj šup do DIboxu - jack pro svůj poslech do RCF 710A, canon zvukařovi do mixu a voila... jede se. Piezzo sound jedním šlápnutím. Pohoda.
Přílohy
Markuv pdlbrd.jpg
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

cherreda píše:Pedalboard kolegy z kapely, včera dobabrán do funkčna:
Dobrý!
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom jedna cesta zvukarovi?
i když vlastne AC2, tam je to asi jedno.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Přesně tak, usoudili jsme, že s AC2 je to fuk a věc to zkomplikuje max. tak, že zvukař po poladění zvuku z AMT řekne "uber/přidej piezzo, basy, vejšky", větší složitost bych z toho nedělal.
Já to mám zapojené extra dibox piezzo, extra dibox IR.
Piezzo sound máme zcela čistý.
AMT při zkreslení generuje binčus, který se samozřejmě s gainem zvětšuje, připadá mi přes Pangeu+RCF výraznější než z kytarové bedny :), ale nejspíš je to jen pocit. NS2 to s rezervou pobere.
Na zkoušce zvuk v pohodě - když jseš zády k bedně, vůbec nevnímáš, že neraješ přes lampáč do velké bedny, ale "jenom" na 10" plastový monitor - je to fakt až divné a oči nechtěj věřit uším. :) Dokonce se úplně normálně chová vazba. :) No příští sobotu to zkusíme naostro na konc., ale popravdě sebou radši povezeme i lampovej konec, kdyby něco. :)
Ještě zajímavost - shodli jsme se, že je zvuk čitelnější než přes lampáč, Marek dokonce tvrdil, že má pocit jako když přešel z tranďáku na lampy, že prý jsou slyšet všechny chyby. :)
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Tohle potřebuju, kde se to nechá sehnat? Na co to původně je? No, to je paráda.

Káblbindry ucvakáš ajncvaj, přesypeš to jak je třeba, jenže de to sehnat? DiY se mi nece.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
krasty

Příspěvek od krasty »

litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Díky, to byl fofr. No supr, takže akorát ve státech, hm, hm.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Pár malých změn k mé velké spokojenosti :)

Obrázek
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Krásně vyřešený board, radost pohledět :) Koukám dobře, že kompresor je až za oběma drivy?
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Díky moc! :) Je to tak, vesměs jsem jeho umístění moc neřešil, protože dohromady s drive pedály ho nepoužívám, ale díky za tip zkusím možná ještě pohýbat a vyzkouším jak bude znít když bude úplně vpředu :)
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Včera jsem osadil čerstvě dodělaný pedalboard. Materiál 10 mm topolová překližka. Místem jsem zatím moc nešetřil, pokud pořídím další efekty, tak to trochu smrsknu. Efekty jsou přidělané stahovacími páskami, sucháče se mi nechtělo dávat.
torst

Příspěvek od torst »

Ve vedlejším tématu jsem rozvířil otázku spolehlivosti zapojení efektů v PB, rizika defektu propojek, napajecích kablíků a s tím spojené problémy při koncertě než to člověk najde....
Hyenik mi vyčítá, že už si ty problémy za každou cenu "tahám z paty". Má trochu pravdu, jsem tak terochu "advokát diaboli", ale zkoušim vidět i 2. stranu mince. Ale zcela konkrétně - měl jsem taky kufřík s asi 5 krabkami, trochu halabala a tam k tomu občas docházelo. Když má někdo pořádnou aranž-viz fotky, asi se to často nestává. (?). Mě jsou v tomhle simpatický ty "multiefekty", třeba DOD, Ibanez, který jsou vlastně analogový sólo efekty v jednom pouzdře, s jedním napájením a jednotnými konektory.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

torst píše:Ve vedlejším tématu jsem rozvířil otázku spolehlivosti zapojení efektů v PB, rizika defektu propojek, napajecích kablíků a s tím spojené problémy při koncertě než to člověk najde....
Hyenik mi vyčítá, že už si ty problémy za každou cenu "tahám z paty".
Já měl kvalitní kufr, propojky, napájení, ... a stejně se občas nějaký problém objevil. Třeba velké kufry se prostě uprostřed prohnou, když šlápneš na efekt, takže je potřeba na spodní stranu přidělat víc nožek, aby se to ani nehnulo. Ale i tak, občas se prostě něco nečekaně pohnulo a začalo blbnout.
Po roce jsem to vzdal a koupil Line6 M13 a k tomu jsem si nechal dvě krabičky na zkreslení. Od té doby nic neřeším. Vše funguje, jak má. Můžu střídat efekty, jak se mi zachce (dřív jsem pořád něco kupoval a prodával) a nic mě to nestojí (čas, peníze, nervy, ...)

Už jsem to sem posílal, je to víc jak 4 roky a pořád spokojenost:

Obrázek
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Já jsem měl největší problémy když jsem měl pedaltrain. Tím jak byl přepravní obal brašna, tak se mi tam vždy něco pohnulo, rozpojilo. Nakonec jsem to vzal a přešel jsem na kufřík a zatím cca rok vše ok. Je ale pravda, že těch efektů nemám v kufříku moc.
Furch Durango
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Elkesar píše:Já jsem měl největší problémy když jsem měl pedaltrain. Tím jak byl přepravní obal brašna, tak se mi tam vždy něco pohnulo, rozpojilo.
Můj úplně první byl EHX Pedal Bag - bylo to celé jenom "brašna" - dno bylo vystuženo možná nějakou plastovou destičkou, nebo kartonem, to bylo teprve peklo :-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mne pripadaji mekke pdb futraly na prd, rozhodne bych nesetril a vzdycky to dal do pevneho kufru. Dneska ma kdekdo doslova desitky tisic v efektech a to pak nosit v nejake vypolstrovane tasce je trochu na hlavu, ne? :)
torst

Příspěvek od torst »

měkkej PDB, to jsem ani neviděl a nikdy bych nechtěl ! Board je prkno !!
Mě je sympatický tohle řešení:
http://hudebnibazar.cz/vintage-analog-s ... ID1000225/
nebo
http://www.effectsdatabase.com/model/do ... r#pictures
ale je to samozřejmě omezeno jedním výrobcem.
Naposledy upravil(a) torst dne 29.09.2016 9:26, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Měkký je jen obal, neboli softcase, board je samozřejmě prkno (dřevo, hliník, atp.). Mám takový od Harley Benton (Spaceship), pokud si člověk balí věci do auta sám a patřičně se k nim chová, tzn. dá měkké a křehké věci nahoru, není problém. Pokud mu s tím házejí bedňáci nebo je mechanické namáhání obalu z jakéhokoliv důvodu zvýšené, pak to chce samozřejmě hardcase, čili kufr.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím páni. Nakoľko sa po 5 rokoch vraciam ku gitare, tak som zase riešil pedalboard a dnes sa mi ho konečne poradilo dokončiť.
Mám rád prehľadné veci a nemám rád zbytočne veľa viditeľných káblov, takže som aj pedalboard robil v tomto duchu.

Zapojenie bude: Gitara - Korg Pitchblack - EVH95 Wah - Ibanez TS9 - Amp a v slučke bude Corona Chorus - Flashback Delay - Line Driver.

Nakoľko si potrpím na kvalitných kábloch, tak na prepojovacie káble je použitý Monorail Signal Cabel od Evidence Audio (tenký a ohybný kábel určený pre pedalboardy a pod. s jednou stredovou žilou - koaxiál).
Konektory som použil Neutrik NP2 RX-B.

Pedalboard je napájaný jedným adaptérom Boss PSA 230S, 500mA, bez akéhokoľvek brumu. Napájacie káble som sa snažil skryť a myslím, že sa mi to aj celkom podarilo.
Efekty v hornom rade majú špeciálne podložky, aby boli v rovine a tým pádom sa lepšie obsluhovali počas hrania.
IMG_20161021_124504.jpg
IMG_20161021_124631.jpg
IMG_20161021_124547.jpg
Michache
last.fm: http://www.last.fm/user/Michache
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/michache

Příspěvek od Michache »

IMG_0677.JPG
Tak jsem se také konečně odhodlal uspořádat svoje krabky do pedalboardu. Vlastní handmade z opalovaného smrku. Zprava: Dunlop CryBaby → Boss SD-1 → Boss DF-2 → TC Electronics Alter Ego → Joyo Analog Chorus a footswitch k Blackstar HT-60 Stage.
IMG_0666.JPG
IMG_0669.JPG
IMG_0675.JPG
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“