Drnčení u kobylky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
tommymacho

Drnčení u kobylky

Příspěvek od tommymacho »

Zdravím, mám takový nepříjemný problém s kytarou. Jedná se o Cort AD 810 ve verzi se snímačem. Občas si všímám, že po úderu do strun je slyšet divný zvuk od kobylky, není to ani drnčení, ani vibrace, spíš něco mezi tím. Hledal jsem kde jsem mohl, ale nic co by se týkalo mého problému jsem nenašel. Stává se to jak na prázdné struně, tak při hraní ve vyšších polohách. Na 100% to není dohmatem či zmršeným krkem, ani stářím strun. Struny na kobylce sedí dobře, nejsou zaříznuté. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Čavli

Re: Drnčení u kobylky

Příspěvek od Čavli »

tommymacho píše:Zdravím, mám takový nepříjemný problém s kytarou. Jedná se o Cort AD 810 ve verzi se snímačem. Občas si všímám, že po úderu do strun je slyšet divný zvuk od kobylky, není to ani drnčení, ani vibrace, spíš něco mezi tím. Hledal jsem kde jsem mohl, ale nic co by se týkalo mého problému jsem nenašel. Stává se to jak na prázdné struně, tak při hraní ve vyšších polohách. Na 100% to není dohmatem či zmršeným krkem, ani stářím strun. Struny na kobylce sedí dobře, nejsou zaříznuté. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Bez vidění těžko radit.
chce to prohlédnout kobylku - přilepení, šířku a hloubku drážky a sedlový pražec - vůli v drážce a tvar horního "břitu". U kobylky v akustice moc možností není.
Mrknul bych i na žebra, případně něco uvolněného - kablík, baterka v preampu apod.
Každopádně bych to řešil až po výměně strun.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“