Kytarový sluchátkový zesilovač

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MilanT

Re: Sluchátkový zesilovač

Příspěvek od MilanT »

Mací píše:Tím pádem když do elektroakustiky zapojím sluchátkový zesilovač ve sluchátkách bude slyšet elektrika a na venek akustika?
To ti tady všichni píšeme už 5 dní.
Hele, ten zesilovač už máš nebo se ho chystáš koupit?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mi se zdá, že si tu z nás někdo dělá pr***. Protože jestli ne, tak teda potěš.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mací píše:Tím pádem když do elektroakustiky zapojím sluchátkový zesilovač ve sluchátkách bude slyšet elektrika a na venek akustika?
Je to zhruba to samé, jaké když budeš zpívat a strčíš si kabel do nosu. Krom toho, že na druhé straně toho kabelu nechytneš žádný signál. Ale fyzika neutlumení akustického zdroje signálu je stejná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Spíš bych to přirovnal ke zpívání do mikrofonu...
Mací

Příspěvek od Mací »

Mohu se zeptat jak bude fungovat sluchátkový zesilovač Nux GP-1 v té elektroakustické kytaře?
José

Příspěvek od José »

Mohl bych tě poprosit o sdělení důvodu tohoto řešení?
Mací

Příspěvek od Mací »

Chci aby kytara hrála ve sluchátkách elektricky a chci si pro začátek koupit levný zesilovač tak se ptám jestli je aspoň trošku kvalitní:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je to určené pro elektrickou kytarou a podle toho to bude taky znít. Jestli chceš, aby to znělo "elektricky", pořiď si elektriku a neznásilňuj akustiku. Výsledek nebude takový, jaký bys ráda.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 30.01.2014 18:13, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mací

Příspěvek od Mací »

To vím že to nebude znít tak jak si představuji ale jenom mě zajímá jestli to bude fungovat správně:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mělo by.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
José

Příspěvek od José »

Obavám se, že zvuku elektrické kytary, tak jak ho znáš z většiny nahrávek, to bude na hony daleko. Je to asi takové jako by si chtěla jíst guláš hůlkama.. Ten ,,elektrický" zvuk budeš z elektroakustické kytary dolovat těžko. K tvé otázce podívej se na můj příspěvek o stránku zpět.
Mací

Příspěvek od Mací »

José moc děkuji za radu jsem začátečník tak se zrovna v tomhle moc nevyzná ptala jsem se v obchodě ale ani tam nevěděli
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Furt do kola jak u blbých :).
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kluci vytáhnu tenhle thread s trochu blbějším-laickým dotazem (i když na úroveň diskuze výše to doufám nedosáhne).

Na cvičení s efekty mi stačí zvuk, co beru sluchátkama se své externí zvukové karty M-Audio Fast Track. Tu ale vždycky nemůžu mít u sebe, tudíž jsem sháněl sluuhátkový zesilovač, konkrétně by byl pro mě ideální EHX Headphone Amp. V různých diskuzích jsem ale narazil na to, že je prý problém, že nemá simulaci kabinetu, že pak zvuk může mít některé až nepříjemné neořezané frekvence a být trochu "sizzling".
Zvuk co ale beru ze zvukové karty je ale také určitě pouze zvuk baskytary, bez "cab simulation", je to tak? Tudíž pokud chci čistě tento zvuk, tak se nemusím bát ani toho EHX, chápu to správně?
Děkuju za případnou radu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Řekl bych, že problém cab simulátoru řeší zejména vyšší frekvence - tedy kytaru. U basy by neořezání zvukového spektra zase tak vadit nemuselo. Možná by bylo ale lepší porozhlédnout se po něčem, co má i nějaké korekce (nebo alespoň tone pot), který by ti umožnil případně oříznout vyšší kmitočty v případě příliš ostrého zvuku nebo nižžší kmitočty v případě příliš zahuhlaného zvuku. S basou zkušenosti osobně nemám, ale zkreslená kytara do sluchátek bez cab simulátoru nezní opravdu dobře :D.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Cab simulator na basu není tolik potřeba jako na kytaru a to hlavně na zkreslenou. Bez Cab simulatoru zní zkreslená kytara strašně ubzučeně.
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s předchozím. Použij cokoli, co upraví signál basy na sluchátkovou úroveň. ve studiu jsme nahrávali basu, když byla kvalitní, jen kabelem basa-mixpult a bezva (bez dalších simulací).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Aha, nějak jsem si nespojil, že ty stižnost na nepřítomnsot cab simulatoru psali kytaristi v souvislosti se zkresleným zvukem. Díky moc kluci!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rizzlah

Kapesní kytarový zesilovač pro sluchátka

Příspěvek od rizzlah »

Zdravím, chci si koupit zmíněný zesilovač, abych mohl po večerech trénovat a nikoho při tom nerušit, má smysl investovat do těch dražších VOX +, nebo mi bude stačit třeba tenhle ?

http://kytary.cz/joyo-ja-03-metal/HN115 ... GwodGNULRA

Díky
torst

Příspěvek od torst »

Joyo bych se nebál, kup, bude to hrát + - stejně. A nějaká super kvalita na cvičení do sluchátek? Má to ale jen bateriový provoz, bez adaptéru. Jistě, tím je to skladnější, praktičtější. Ale budeš asi často měnit/nabíjet tužkovky. Osobně bych takovou jednoúčelovou hračku nechtěl, raději bych koupil nějakej levnější mulťák a připojoval sluchátka k němu. Např. : http://hudebnibazar.cz/digitech-rp55/ID1000685/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“