Externí USB/Interní zvukovka s nízkou latencí

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Re: Externí USB/Interní zvukovka s nízkou latencí

Příspěvek od LUBOSH »

Rotten mě předběhl. Je to jak píše, jen přepínání Hi-Z.
S tím počtem stop bych se příkláněl to co píše Pavlii, soudím jen dle popisu. http://www.rolandee.cz/product.php?node_id=2005582 Hledal jsem k tomu návod i na jejich global stránkách a nic jsem nenašel. Třeba jen neumím hledat :-)
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ano viděl jsem.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mic/Guitar Mode - 2 mono stopy (mikrofon a nástrojový vstup)

All Inputs - 1 stereo stopa (smíchány všechny 3 vstupy)

EDIT: Jak se dívám, tak ta Yamaha to má úplně stejně (Dry CH1-2G / Input Mix)

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm....jestli "All inputs" de-facto degraduje zvukovku jen na mixák, tak mě ten koncept hned přestal bavit.

Ano - přepínání citlivosti mě taky napadlo, pak bych ale přepínač neoznačoval jako "on/off" a vstup pojmenoval "instr/line"; takhle to dle popisků dělá dojem, že se tam dá strčit jen kytara.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

pavlii píše:Ano - přepínání citlivosti mě taky napadlo, pak bych ale přepínač neoznačoval jako "on/off" a vstup pojmenoval "instr/line"; takhle to dle popisků dělá dojem, že se tam dá strčit jen kytara.
Je to trochu slovíčkaření. Někdo tam dává "Gain: Hi/Low" někdo "Hi-Z: On/Off". Pro nás je to jasné, ale chtělo by to sjednotit pro lidi, kteří neví, o co jde :-)
pavlii píše:Mhm....jestli "All inputs" de-facto degraduje zvukovku jen na mixák, tak mě ten koncept hned přestal bavit.
Tak nějak. myslel jsem, že to bude mít softwareově 3 výstupy - (1) mikrofon a (2) instrument případně (2+3) line in...

No tak mě napadá, že na nahrávání sterea můžu využít svůj Zoom H1, který funguje taky jako zvukovka. Tím bych nemusel řešit sterei vstup a koupit ten M-Track 2×2
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Čavli

Příspěvek od Čavli »

pavlii píše: Spíš mě bez přečtení manuálu zaráží to On/Off tlačítko u vstupu 2 - nevidím smysl v možnosti fyzicky vypnout vstup, ale třeba je to proto, aby nemohl náhodou do systému prolézat nějaký "bordýlek"...

P.
Hi-Z switch for connecting a guitar directly
Hi-Z a Hi Gain přece není úplně to samé, nebo se pletu?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Gain je tu opravdu ve smyslu "citlivost", takže umím si představit, že to tak může některý z výrobců označovat (nejen impedance, ale i citlivost tu hraje roli). Popisek na zvukovce jen nenaznačuje možnost připojit i linkovou úroveň, ale jak jsem psal - po přečtení manuálu bývají věci obvykle jasné, takže jsem připomínkoval pouze to, co vidím 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“