Struny pro akustickou kytaru - hlasitost, dozvuk, čitelnost
Pravidla fóra
Re: Struny pro akustickou kytaru - hlasitost, dozvuk, čiteln
Je pravda, že v kapele se ty středy více uživí. Stylově hraní je spíše folk / country. Holt si budu muset trochu přišetřit a k vybrnkávání folku přikoupit ještě nějaký ten cedr
. Myslíte že se hraním ty středy mohou trochu srovnat? Přeci jen smrk má potenciál se docela vyhrát.
Ja teda neviem, ale ak Ti vadí stredový zvuk, tak "cedr" asi nebude správna cesta 
Tak mám asi "štěstí" na zvláštní kusy. Před nějakou dobou jsem si zkoušel zahrát na cedr od Furcha (model si nepamatuji) a zvuk to byl docela plný včetně basů. Rozhodně tam nebyly nejsilnější středy...
Spíš bych pro basy koukal po jiném těle - GSymphony nebo Jumbo.
cedr je stredovy? odkdy?ekvb píše:Ja teda neviem, ale ak Ti vadí stredový zvuk, tak "cedr" asi nebude správna cesta
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
máš pravdu předsedo, asi zaleží na tom, kto čo považuje za stredový zvuk, na mňa tak pôsobí, ak má gitara potlačené výšky. Bass samozrejme céder zvýrazní. Ja mám rád najviac kombináciu smrek/palisander, ale napríklad na spomínaný folk mi sedelo najviac OM telo s kombináciou smrek/mahagon. Tu sa podľa mňa dá poradiť len to, že ak Ti zvuk gitary nesedí, navštív viacero predajní, vyskúšaj čo najviac rôznych kombinácií dreva a tvaru tela. A čo Ti najlepšie sadne, tak kúp a Seagulla predaj 
Nevíte někdo jaké struny dává na své kytary továrna Gibson ? V kytarách.cz nevěděli...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Tipl bych si, že ty jejich vlastní ...
http://store.gibson.com/masterbuilt-pre ... r-strings/
http://store.gibson.com/masterbuilt-pre ... r-strings/