Zdravím.
Našel jsem tady tohle téma, ale ne přímo můj dotaz.
Když přepnu přepínač na boxu na stereo, můžu do něho pouštět dva různé signály (dvě kytary)?
Chceme s kolegou hrát na jeden box a chtěl bych vědět, zda to boxu neublíží a jak se to bude chovat.
Chtěl bych to zapojit následovně:
první kytara - randall hlava - box (levý input 4 ohmy)
druhá kytara - laney hlava - stejný box (pravý input 4ohmy)
Box je na 300W, když dáme stereo režim, maximální výkon ne jeden input může být 150W, pokud se nepletu.
Dvě hlavy na jeden box
Pravidla fóra
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dvě hlavy na jeden box
Otevři box, připoj dvě repra ( tak aby Ti vyšla impedance ) na jeden výstupní jack a druhá dvě repra opět vhodným způsobem na druhý výstupní jack. Pro jistotu a přepínač odpoj.
Ale je to uchylárna. Manželku máte také napůl?
Ale je to uchylárna. Manželku máte také napůl?
bubenec - popisuješ to naprosto správně, technicky to bude fungovat, nic se nepoškodí, ale ten příměr s manželkou je přesnej. Ty 2 kytary nebudou rozlišitelný. Je taková finanční darda koupit 2. box (Randall)?
http://hudebnibazar.cz/randall-rx412m/ID1001271/
mmjuz - je to jen napevno naletování té přepínačové pozice "stereo", abys to nechtíc nezapnul opačně, pak by byl problém.
http://hudebnibazar.cz/randall-rx412m/ID1001271/
mmjuz - je to jen napevno naletování té přepínačové pozice "stereo", abys to nechtíc nezapnul opačně, pak by byl problém.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
přirovnání s manželkou se mi líbí
je to jen jednorázovka, určitě bych takhle nehrál pořád..
šlo mi o princip, je jasné, že se ty kytary budou zvukově dost bít
je to jen jednorázovka, určitě bych takhle nehrál pořád..
šlo mi o princip, je jasné, že se ty kytary budou zvukově dost bít
jedine jednorazovka, oslava narozenin? snad ne koncert?.... teoreticky to funguje, prakticky ne.
ty pulky se moc ovlivnuji a leze z toho podivnost
ty pulky se moc ovlivnuji a leze z toho podivnost
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Já to chápu. Myslel jsem, že to chcou kucí provozovat takto dlouhodobě, v tom případě by byl přepínač časovanou bombou. Na jednorázovku určitě stačí jen přepnutí. Ovšem na jednorázovku se dá půjčit box od rockera z vedlejší Lhoty za flašku rumu a výsledek bude lepší.torst píše: mmjuz - je to jen napevno naletování té přepínačové pozice "stereo", abys to nechtíc nezapnul opačně, pak by byl problém.