Nová Jolana Diamant 2008

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová Jolana Diamant 2008

Příspěvek od Kinx »

tvuj styl argumentace me bavi :) co tam mas dal? :D

takze podle tebe nejsem dostatecne zpusobily abych to slysel. ok. co ostatni? nebo to slysis jenom ty?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Špatnej den ?
I´m wheels... movin´wheels
cid

Příspěvek od cid »

Konec kočkování panové :D - Za ty Ambery je to opravdu pěkná pálka. Gibson snímače budou asi dělané také daleko od Tennessee :D. Motory do USA raket se dělají v Rusku, tak proč ne !? Všechno je to dělané v Číně. :mrgreen:
Co je to vlastně ruční výroba snímačů? Co je tam ručního, pájení? A jak vosk braní snímači, aby lépe hrál?
Vyhlašuji moratorium na diskuzi o vosku ve snímačích! :mrgreen:
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Nakoľko mi dnes nevyšla plánovaná kúpa jazdeného Gibsona Standard, tak som sa vybral do predajne v Žiari nad Hronom, kde som si išiel vyskúšať toľko vychvaľované nové Jolany Diamant.

Dopadlo to asi tak, že od dnes mám doma čisto novú Jolanu Diamant Gold Top za ani nie polovicu ceny (980,00 Eur) nového Gibsona. Tá kvalita spracovania a aj zvuk nástroja ma posadili na zadok. Perfektná gitara za super cenu. Gibsony v rovnakej cene (Studio) sú naozaj kvalitou úplne niekde inde - o dosť nižšie. Dovolím si tvrdiť, že gitara sa môže smelo porovnávať s Gibsonmi v cene okolo 3000,00 Eur.

Keby som to dnes nevidel a nepočul na vlastné oči a uši, tak tomu nikdy neuverím. :shock:

Naozaj odporúčam zahodiť predsudky, zabudnúť na starú kvalitu gitár Jolana, a ísť si tieto skvelé nástroje niekde vyskúšať!
torst

Příspěvek od torst »

Gratuluju k dobré koupi, ale vše je relativní. O Diamant mám také vysoké mínění, mám jestě tu starou, ale už modifikovanbou, přepražcovanou a je to nejlepší kus v mé sbírce. S novými Diamant zkušenost nemám, věřím, že jsou naprosto kvalitní a zcela srovnatelné s Gibson ! ALE !!! :
980E za kopii? To je víc, než za kolik u nás koupíme nové Gibsony Studia, nemluvě o "Fade" a dalších zlevněnkách. To bych si asi rozmyslel a raději bych koupil originál, byť ne Standard. Snobismus? Když kopii, tak opravdu levnější (při zachování kvality), což je třeba Bach, Fokus ale zejména Vintage ! (obecně vysoko hodnocené !). Jolana Diamant 2008, jakkoli perfektní, mi přijde přeci jen nadhodnocená.
P.S.: A samozřejmě bych preferoval bazar
http://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul- ... /ID997777/
http://hudebnibazar.cz/bach-les-paul-ch ... /ID995962/
http://hudebnibazar.cz/les-paul-bach/ID1000557/
Naposledy upravil(a) torst dne 26.09.2016 22:37, celkem upraveno 1 x.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Choď do obchodu, zahraj si na tom a porovnaj to s Gibsonom Studio (v tej istej cene) a garantujem ti, že potom sa sem vrátiš a ten svoj príspevok zmažeš, alebo aspoň poupravíš. Naozaj to treba vidieť a počuť. Ani ja som nechcel veriť...
grock

Příspěvek od grock »

Ivan +1 !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
torst

Příspěvek od torst »

Hele, názor jsem už měnil nejednou, učím se a nepopírám omyly z minula. S tím doporučením low price Gibsonů to byl asi "zásah mimo", uznávám.
Ale trvám na jednom - Kvalitní kopie Standardu se dá pořídit za daleko méně, než nová Diamant.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Já nedám na svoji Jolanu dopustit.
Když jsem přesta aktivně hrát, tak jsem logicky zredukoval výbavu. Prodal jsem Gibsona, origa ESP a PRS Custom 22, ale Jolanu bych prodat nikdy nemohl. To by mi srdce a rozum nikdy nedovolil ;)
torst

Příspěvek od torst »

Ale myslíš tu starou, původní (i moje No.1) !?
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Ne, mylsím tím tu novou řadu. Za ty prachy jsem prostě nevlastnil lepší kytaru.
Neříkám, že PRS za 100 000 nehraje, ale ukažte mi kytaru za 23 000, která hraje jak ta Jolanda :)
[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=UI1lClHENd4 [/youtube]
grock

Příspěvek od grock »

torst píše:Ale myslíš tu starou, původní (i moje No.1) !?
Martina má bráchu ! :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
cid

Příspěvek od cid »

Pánové, jak jste spokojení, pořád chvála na Diamantku ? V lednu minulého roku (předchozí stránka), jsem psal, že jsem si mohl vyzkoušet LP Custom (pochopitelně jen pro porovnání), LP Studio faded a Diamantku najednou. Vše bezvadné kytary, ale ty Gibsony měly takovou zvonivou jiskru a já ten rozdíl přikládám, pokud to nebylo strunama!!, snímačům. Domnívám se, že Duncany na D2 (možná to byly Ambery, nevím přesně) mají sílu, ale na úkor řeknu zvukové barevnosti. Opravdu, nechci zde zase dokola rozjíždět diskuzi o snímačích, jenom mě zajímá jedna konkrétní věc. Zkoušel jste někdo dát na novou diamantku některý originál humbucker od Gibsona? Studio mělo tuším Burstbuckery a Custom 498/490. Zvukově zněly stejně, byly jasně z jedné fabriky, Custom k tomu měl jak jsem psal, opravdu masivní spodek, ta kytara na spodku doslova "hučela-dýchala" a kdybych neměl možnost si kytary jenom prohazovat, tak bych si zvukového rozdílu, který byl takhle opravdu citelně znát, nevšimnul. Koukal jsem, že dělají řadu 498/490 i v rozpínací verzi, to by nebylo vůbec špatné. Prostě začínám opravdu vážně uvažovat o kytaře Diamant a pokouším se zjistit, proč Diamantka s jinak pevným a hutným zvukem, výběrovým materiálem, konstrukčně velice podobná, dá se snad říci stejná, neměla tu jemně zvonivou jiskru, jako oba Gibsony. V podstatě měla zvukové vlastnosti, které jsou pro moderní styl hry vyžadovány, ale já mám představu jednoho kanálu lampáče, bez krabiček a ostatní bych nechal na dynamice hry, pasivním volume pedálu a přepínači snímačů, maximálně jemný crunch, ten zvuk je potom jiný (moje představa). Tak že ještě jednou, zkoušel někdo snímače Gibson na nové Diamantce? :wink: Dík za odpovědi a Vaše zkušenosti s Diamantkou.
Naposledy upravil(a) cid dne 4.01.2017 11:28, celkem upraveno 2 x.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Stále plná spokojnosť. Hrám tak 2 hodiny denne bez akéhokoľvek problému. Keby som mal peniaze, tak si kúpim ešte jednu do druhej kapely, kvôli rozdielnemu ladeniu....
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Affordable & Versatile Les Paul Style Model (under a grand) - Jolana Diamant II

https://www.youtube.com/watch?v=gJIiDtUYWSM
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dobrý, jen kdyby se v popisu k videu nešířil dál blábol, že Petr Janda z Olympicu hrál na Diamantku, byl to originál Gibson Les Paul Custom.
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Nějak to teď nemůžu najít, ale na stránkách Jolana.info, nebo Jolana.cz jsem kdysi četl, že zmínky o Jandově Diamantce vznikly tím, že Petr Janda nějaký čas na veletrzích a prezentacích předváděl Diamantky. Což neznamená, že na ně musel hrát v Olympiku.
Pokusím se dohledat, zaúkoluji i svého mluvčího a v případě, že to nenajdu, se stejně neomluvím :D

Edit: Našel

......Ze známějších osobností, které tehdy krnovský podnik navštěvovaly, jmenujme Petra Jandu, Karla Vágnera či později Jožo Ráže. Tito interpreti hráli na krnovské kytary pouze na předváděcích akcích, v běžné praxi ale používali západní nástroje, které si díky svému tehdejšímu postavení mohli dovolit...

http://www.jolana.info/vyroba_krnov.html
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Omluvu přece po tobě nikdo nechce. To video na YT je tvoje?
Ten důkaz, co přidáváš, trochu hapruje. Diamantky se přece dělaly v Hořovicích, ne v Krnově.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 28.01.2017 12:29, celkem upraveno 1 x.
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Nevím, který video myslíš, ale já žádný na YT nemám.
Máš pravdu s tím Krnovem a Hořovicema a hlavně v tý bakalářce pan Slováček neuvádí, kde k informaci přišel. Jinoá spojitost mezi Jandou, který měl z tuzemska naposled Grazioso, a Jolanama asi není, přesto se to traduje mnohem dýl ,než na propagaci nových Diamantek 2008.
Omluvou jsem narážel na článek Hitler je gentleman, který mluvčí Ovčáček hledá už přes rok...
jirka kyncl
last.fm: v

Příspěvek od jirka kyncl »

Ja jsem ji zkousel u kamarada. Predesilam, ze jen chvilicku... Nijak zvlast jsem si na tyhle kytare neujel - takovej ten prvni wow dojem se nedostavil. Nicmene zadny negativa jsem taky teda nepozoroval :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“