Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Příspěvek od hyenik »

vidim Le křídla a ze mi něco uniklo, ale při bližším ohledání je to Le Bass.
Basu hraje taky přes odposlech?
Jsem rad ze to fakčí, máte našlápnuto být firemními hráči AMT ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mohl by hrát taky s monitorem, ale páč má malinkej 500W MarkBass + boxík 1x12", nepotřebuje přecházet na malou aktivku, akorát by zbytečně prodával a kupoval se ztrátou - mimoto takto může nadále snadno využívat zapůjčené basové bedny. Zvuk tvoří v Le Bass, canon do mixu, pro sebe jede do returnu smyčky, takže se jen zesiluje koncákem. Mimochodem Le Bass hodně dobře hraje. Mimo klasiky má výborný lampoidní overdrive/distoršón, který lze přepínat natvrdo i blendovat s primárem - celkově moc hezky vymyšlená věc. Když to přinesl, tak jsme se jak troubové smáli na co nám bude Le Distoršón :), ale když se to nastaví dobře, tak je to pecka zvuk a furt basa hraje jako basa.

No prostě haleluja 8), tímto máme všechno relativně snadno nosivé a skladné a přitom v podstatě bez kompromisů na zvuku (aspoň já to tak vnímám). Přičemž se vejdeme v 5 lidech i s komplet bicíma do dvou osobáků... nejméně populární věcí se tím pádem staly klávesy, ty nikdo nechce nosit. :)
torst

Příspěvek od torst »

kluci, bezva, jestli vám to hraje a nic se neseká, paráda. Ale já bych furt blendoval s primárem, resp. nevyznal bych se v tom. A to hraju střízlivej !! (Jako jeden z mála). Fakt žádná ironie ! Obdiv, ale tohle bych neukočíroval. V noci bych se budil hrůzou, že mi v 1/2 skladby vysadí ta krabka 3. zleva ...
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ve skutečnosti je to zapojení jednodušší, než se zdá podle skrumáží krabek. Ono když už pedalboard jednou chodí a nehrabeš se v něm každou chvíli, tak je to spolehlivá záležitost - to asi potvrdí spousta pedalboardistů.
A ruku na srdce - kolik podlahových efektů se ti za život porouchalo jen tak zničehonic, samy od sebe? :wink:

Konkrétně u nás muzika není závislá na efektech, takže jsme v pohodě, můžeme to odehrát i zcela "dry", efekty máme jen jako okrášlovadla. Kdyby něco přestalo hrát v pdlbrdu, nejdeš po jedné krabce (pokud vyloženě některá konkrétní nepřestane svítit), ale vnímáš krabky jako "množiny". Odpojíš komplet smyčku od preampu, odpojíš sekci před preampem, zkusíš preamp a když chodí, jedeš dál bez efektů. Úplně stejně jako v racku nebo s efekty zapojenými do zesiku. Kdyby se porouchala Pangaea, AMT SS11 má svůj amp simulator, příp. Fender dibox ho má taky a dohrajeme. Kdyby se porouchal SS11, máme v kufříku (a to se ti bude líbit ;) ) Behringer TM300 a dojede se to na něj. Kdyby se mi porouchalo něco z efektů pro piezzo, dojedu to klidně na direct piezzo z kytary. Když se porouchá piezzopreamp v kytaře, dojedu to na clean. Tož tak, jestli ses ještě neztratil. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kdyz nemas limetku, hodíš tam citron.... kdyz není limetal, tak taky :)
torst

Příspěvek od torst »

ale jo, míval jsem taky board (kufr), ale asi jen 5 krabek. Většinou to šlapalo, ale taky se čas od času vysral napájecí konektor nebo propojka a teď to hledej !
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

torst píše:...se čas od času vysral napájecí konektor nebo propojka a teď to hledej !
To chápu v případě, že si to člověk rozkládá pokaždé na zem - ale vůbec to nechápu v případě, že to je komplet zabudované a zapojené v pedalboardu - pak přece vůbec nehýbeš ani s propojkama, ani s napájením - takže proč by se ty kablíky a konektory měly zničehonic samy od sebe pos*rat?
Pochopím, že klekne nějaký napájecí adaptér, to je holt vis maior. Ale (a ťukám na stůl) se značkovými se mi to ještě nestalo - jen kdysi s nějakými univerzálními nonamy. Vozím náhradní 18V, 12V a 9V. :wink:
Myslím, že to prostě chce hlavně rozumný přístup k věci, jako všechno.

Nicméně já jsem to sem nepostnul kvůli hromadám krabiček, o ty nejde, to bych to prdnul do "Pedalboardy". :) Zde jde o to, že hraní s Pangaeou do fullrange monitorů je v pohodě, nic se ne*ere, směle do toho. :wink:
Samozřejmě lze v klídku hrát jen s nejjednodušším setupem: preamp + Pangaea + dibox + monitor... a to je myslím zcela bez potenciání paniky. :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no i ten dibox je uz vpodstate navíc, a zvukar by si to klidne mohl vytahnout primo z toho monitoru, ze.
ale to uz je detail.
Torstovi to proste nejak nevoni (instiktivne, pudově, emocionálně), tak hledá pro to vysvětlení (i když to taha z paty).
Vsad se, ze když predvedu svůj pedalboard, kde zdroj zvuku bude Zoom, tak se bude rozplyvat (i když to bude vdpodstate to same jako ten tvůj) 8)
torst

Příspěvek od torst »

muj pedal kufr nebyl tak profi. Krabky tam byly jen poskládané a vyšprajcované molitanem, pěnou, kable vedly všelijak a vše bylo trošku v pohybu, v podstatě nešlo občas do některého nekopnout (ale můžeš to úplně vyloučit i u těch profi?). Proto ta skepse. Ale je to O.T.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Toto by mohlo zajímat "modeláře/simulanty"...

Zesik zvíci krabky do pedalboardu... 170 W / 0,9 kg:
http://www.seymourduncan.com/power-amp/powerstage-170

...a krapet silnější bráška... 700 W / 2,9 kg:
http://www.seymourduncan.com/power-amp/powerstage-700

Zrovna levné to teda není. :)
torst

Příspěvek od torst »

nojo, digi zesíky už i pro kytaru. proč ne? jeden jsem měl na test a hrál bezvadně.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Zajímavý, jen je to čistě zesilovač bez simulace.
To už bych sem přihodil i BlueGuitar Amp1

torst

Příspěvek od torst »

torst píše:nojo, digi zesíky už i pro kytaru. proč ne? jeden jsem měl na test a hrál bezvadně.
Jo Bluguitar jsem měl na mysli. Ale bez simulace? Koukni na web Muzikusu, je tam moje recenze.
Andreas11

Re: Atomic Amplifire

Příspěvek od Andreas11 »

cherreda píše:Nevím, jestli se tu už objevilo tohle pěkné zařízení:
http://atomicamps.com/amplifire-pedal/

Prosím, zkoušel někdo ten Amplifire? Na youtube zní všechno hezky:)
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Miraantikrist

Příspěvek od Miraantikrist »

Tento modeler používám live cca 2 roky a max spokojenost. Po nahrati placených impulsu od celestion zatím nejlepší zvuk co jsem z toho dostal;-) a hlavně vejde se do obalu od kytary.
Tady je ukázka. Tento preset je i volně ke stažení
https://youtu.be/_E99w9n6nL8
torst

Příspěvek od torst »

Ukázka samozřejmě bezva, ale je mi jasný, že mě by cizí impuls zas nevyhovoval (klasickej jev u impulsů). Ale vlastní lze jistě taky použít, že? Jinak gratuluju k profi fungujícímu řešení.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mozna to trochu zapadlo v tom vseobecnem postmodernim frmolu a paradoxne se tim prilis Mooer nechlubi, ale ty micro preampy jsou taky impulsni technologie!
tim padem by se to mohlo stat uplne ultimativne jednoduchym podiovym a homorecordingovym resenim....
Thomann postupne doplnuje srovnavaci videa - https://www.thomann.de/cz/mooer_ostatni ... %5D=Preamp

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A podle YT vyhovují i takovému šťouralovi, jako je HP42, byť na to ještě nemá samostatná review videa.
https://youtu.be/UNQrLRdqrY0?t=23m31s
Každopádně další možný adept do PB pro lidi jako já, co hrají přímo kytara -> efekty -> PA.
torst

Příspěvek od torst »

Ty Micro preampy jsem zahlíd. Že obsahujou impuls jsem si nevším. To je samozřejmě o 2 patra výš ! Ale asi pevně danej, neloadovatelnej. To bychom toho chtěli moc ... Trochu mě mrzí ten design. namalovaný puntíky jako na "hlavě" a reálný poty jinde.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“