Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

Musím se KPA trochu zastat, i když jsem celkově také skeptik. Uvedené klipy jsou nahrané asi blbým zvukem, ale to nic nemění na tom, že KPA opravdu dokáže slušně naklonovat konkrétní apec. Jestli nerozeznatelně od originálu nevím a také nevím, jestli je rozdíl mezi 99,5% a 100% tak podstatnej.
Ovšem o "super profilech" , které lítaj po netu si myslím svoje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

S tím Jindřichem to byla samozřejmě nadsázka a jelikož jsme zjistili, že se vzdáleně známé, tak jsme to "vyřešili" mimo fórum. Připomnělo mi to recenze na harmony central.

Kemper je dobrý na nahrávání higainu, ale u těch mid-gain a clean zvuku je pořád slabota. Třeba Hladík nemá moc dobrý zvuk naživo a.u jeho zvuku jdou slyšet ty nedostatky digitálu.
torst

Příspěvek od torst »

Hladík sám uvádí, že hraje live na PODa (možná Eleven ?). Přiznává, že nuance neřeší, že mu jde hlavně o obsah. To jsou ti potrhlí géniové ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nedávno jsem byl na Hladíkovi. Jeho zvuk ale netvoří jen ten POD, ale pouští to do Matchless DC30. Z toho, co jsem měl tu čest slyšet mi přišlo, že na tom PODu možná využil sem tam nějaký přikleslení, echo, reverb... ale zvuk mu pořád stál na tom Matchlessu. To je krapet jiná situace, než když ti komplet zvuk tvoří digitál.

Tak a teď můj názor. Hrál jsem na pár digitálů i na pár lamp. Zvukově se dneska obě skupiny už hodně podobají a troufám si říct, že v testu na slepo to málokdo pozná (pokud se nastaví vše jak má a připojí se to do pořádný bedny). Největší rozdíl jsem však viděl v dynamice, která u digitálů značně pokulhává. I když i tam se to dost zlepšuje. No a podle tytrubky se to vůbec nemůže porovnávat...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pikus píše:Nedávno jsem byl na Hladíkovi. Jeho zvuk ale netvoří jen ten POD, ale pouští to do Matchless DC30.
Mám pocit, že to často střídá. Před rokem na On The Road hrál jenom na Eleven Rack a dokonce si presety přepínal rukou (třeba i během skladby) :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak tak, strida to (aby ho tech deset pisnicek co hraje dokola uz deset let aspon trosku bavilo).
Ja jsem minuly rok absolvoval koncert s Matchlessem, pedalboardem a asi dvou hodinovym pred koncertnim pokecem o vsemoznych krabickach atd, proste ho to bavi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

innerself píše:Exodus i když jedou na kemper co letí ke zvukaři, maj za sebou ještě i nějakej ten reprobox.
Jen tak pro informaci: To maji pro efekt. Vetsinou v tom nejsou ani repra, natoz aby to bylo zapojeny a zaply...
Hodně budem někde...
torst

Příspěvek od torst »

rotten77 píše:Mám pocit, že to často střídá. Před rokem na On The Road hrál jenom na Eleven Rack a dokonce si presety přepínal rukou (třeba i během skladby) :-)
To mi připomělo mé 1. setkání s (M)B.E. Hráli ještě před revolucí v mládež. klubu v Benešově, asi 50 diváků, Koller místo bubnů plato s pady a Hladík na stojanu mikrofonu červenou krabku (rockman Nobels?) a zkreslení si přepínal taky ručně ! Už to má tak asi na pořád.
innerself

Příspěvek od innerself »

SUK píše:
innerself píše:Exodus i když jedou na kemper co letí ke zvukaři, maj za sebou ještě i nějakej ten reprobox.
Jen tak pro informaci: To maji pro efekt. Vetsinou v tom nejsou ani repra, natoz aby to bylo zapojeny a zaply...
Ne :D Maj to proto že se na pódiu potřebujou pořádně slyšet :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hele, priznam se, ze nevim, jestli zrovna konkretne Exodus to takhle meli. To uz se nepamatuju. Ale na BA tak 1/2 kapel mela bedny bud bez repraku, pripadne uplne nezapojeny. A mam prave pocit, ze i Exodus.
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

We run direct out front when we use it, but I go through cabs, too, because I need some interaction with speakers. I have some random nameless cabs with really great speakers: Celestion Vintage 30s.

zdroj: http://www.premierguitar.com/articles/2 ... tus?page=3
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
torst

Příspěvek od torst »

Poslech jsem si 2. video. U tech srovnávaček je rozdíl slyšitelnej, až mě překvapilo, že i na YT poznám celkem jasný rozdíly. Ani KPA nezní totožně. Ale v polovině klipu - srovnání MB a KPA je to na chlup stejný. Nepoznal bych rozdíl. Ale ty ostatní krabice jsou o něco jedovatější.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jedno srovnání.

A nový FW / Delay
torst

Příspěvek od torst »

subroofer

Příspěvek od subroofer »

Nedávno vyšel update OS a také nové presety pro DELAY efekty.
První co mne u nových delay presetů zarazilo, je umístění ve zcela nové kategorii LOOP DISTORTION a nemožnost jakéhokoli nastavení kromě času. Říkáte si, co je to za pitomost? Jsem na tom podobně, jenomže ty zvuky jsou prostě SUPER, jsou tam charakterní TAPE echa typu BISON, multihead, analog jako z MOOGa, dokonce shimmer ad. Přesně tohle jsem postrádal. Cenním si tohodle přístupu kluků z Kemper, rozhodně to není nic do počtu, naopak!!!

edit: koukám, je to tady na tom poseldním videu :mrgreen:
Naposledy upravil(a) subroofer dne 1.11.2016 11:55, celkem upraveno 1 x.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Tak , já teda nemám loop dist.
Musel jsem přes USB natáhnout firemní presety a jsou normálně pohromadě s ostatními.
Ty parametry pro nastavení pro DL , tak to je masakr.V kluci z Kemperu tam asi implementovali vstpluginy a kdo se nevyzná v těch jejich nast. , tak je v ...
Ale naštěstí už jsou ,,kipr" od kluků z fóra.
Ty nové DL jsou absolutně ,,cool".Možná trochu přehnaný ,ale po úpravě to nemá chybu.
Je vidět , že v Kemper co. mysleli s HW hodně dopředu a teď si mohou dovolit i takové lahůdky.
Ve srovnání s Axe ,Podem atd. vychází KPA zase vítězně, protože ostatní musí vždy udělat nový model s lepším HW aby mohli držet krok s vývojem.U KPA na to mysleli hodně dopředu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ty nové DL jsou absolutně ,,cool".Možná trochu přehnaný ,ale po úpravě to nemá chybu.
Je vidět , že v Kemper co. mysleli s HW hodně dopředu a teď si mohou dovolit i takové lahůdky
Ve srovnání s Axe ,Podem atd. vychází KPA zase vítězně, protože ostatní musí vždy udělat nový model s lepším HW aby mohli držet krok s vývojem.U KPA na to mysleli hodně dopředu.
A slyšel jsi někdy vůbec někdy delaye z Fractala, že tady děláš takové vítězoslavné prohlášení ?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“