Ztráta basů
Pravidla fóra
Ztráta basů
Zdravím, mám sluchátka FOSTEX T40RP kupované asi před patnácti lety do domácího studia. Několik posedních let jsem je nepoužíval a teď když jsem je poslechnul nemají žádné basy. Znamená to že jsou zničené?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ztráta basů
Znamena to:
1) Ze jsou znicene. 15 let je dlouha doba, za kterou lecjaky material degraduje
2) Ze jsou "zatuhle". Nevim, z ceho se to dela dnes, z ceho tenkrat, nevim, jestli je material, u ktereho je to mozne, ale treba se to jeste nejak rozhybe a zacne znova hrat?
3) Ze ani nikdy basy nehraly. Vnimani zvuku neni absolutni, treba v porovnani s necim jinym je mit uz budou.
1) Ze jsou znicene. 15 let je dlouha doba, za kterou lecjaky material degraduje
2) Ze jsou "zatuhle". Nevim, z ceho se to dela dnes, z ceho tenkrat, nevim, jestli je material, u ktereho je to mozne, ale treba se to jeste nejak rozhybe a zacne znova hrat?
3) Ze ani nikdy basy nehraly. Vnimani zvuku neni absolutni, treba v porovnani s necim jinym je mit uz budou.
Hodně budem někde...
Re: Ztráta basů
Vsadil bych si na bod 3, nebo bych dodal bod 3a
Totiz ze jsis zvykl poslouchat z prebasovanych sluchatek, ktere jsou v poslednich letech v mode. Kdyz nekomu pujcim sve Superlux HD-662F, tak prvni reakce (pokud ona osoba neni zvukar nebo jiny fajnsmekr) je temer vzdy "Ty voe, to ma strasne malo basu a je to takove nejake ostre..."
No jasne, jsou to kopie studiovych Bayeru, takze hraji v celem slysitelnem spektru skoro (!) v rovne lajne 
EDIT: Pozor na to "skoro (!)". To je tam schvalne, aby me nekdo nekamenoval, ze rovna lajna to neni. No. neni... Ale to tolerancni pole je pomerne uzke
Totiz ze jsis zvykl poslouchat z prebasovanych sluchatek, ktere jsou v poslednich letech v mode. Kdyz nekomu pujcim sve Superlux HD-662F, tak prvni reakce (pokud ona osoba neni zvukar nebo jiny fajnsmekr) je temer vzdy "Ty voe, to ma strasne malo basu a je to takove nejake ostre..."
EDIT: Pozor na to "skoro (!)". To je tam schvalne, aby me nekdo nekamenoval, ze rovna lajna to neni. No. neni... Ale to tolerancni pole je pomerne uzke
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.