Dynacord Twen II

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ajdam

Dynacord Twen II

Příspěvek od ajdam »

Měl jste někdo čest s tímhle kombem? Měl by to být západoněmecký aparát postavený ve stylu Fender Princeton. Je k mání na bazaru, docela mě láká ho zkusit (pokud by ho poslal dál za nějakou ne moc horentní sumu :-) )

Tube Guru
Odborník

Re: Dynacord Twen II

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jakási hrubá podobnost s Princetonem tam je, ale taky spousta zásadních rozdílů. Jelikož byly za bolševika snáze dostupné než zámořské, byly hojně používané a co pamatuji moc problémů s nimi nebylo.
Zvukově naprosto OK. Když už nic, je to dobrá základna na různé modifikace, neboť není na plošném spoji.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Tak tohle kombo znám velice dobře , hraju na něj a pokud nejste hluší slyšíte sami jak skvěle hraje. S princetonem jsem ho porovnával dvakrát a twen je prostě lepší!! kreslí mnohem později a jemněji než princeton a má cca. o 5 W větší výkon. Má totiž silnější napájecí trafo. Dynacord se patrně inspiroval princetonem brown ale udělal to s německou důkladností a lépe. Vše je pečlivě prodrátované a viděl jsem třeba vnitřek komba fender musicmaster amp. To vám je ale rozdíl (když na to kouknul opravář tak se smál a říkal , že tady už fender více šetřit nemohl). Myslím si , že povědomí o aparátech je u nás do značné míry ovlivněné jednak reklamou a obdivem k zemi za louží. Poprvé mě napadlo , že by to mohlo být i jinak když jsem si všimnul , že v seriálu Dalas jezdil Džejár Jujing v Mercedesu :-) proč asi? Spolehněte se na své uši! Reklama říká, že zippo je nejlepší benzínovej zapalovač na světě , porovnejte ho ze starým rakušákem:-). Na měsíc dostal přeci americké kosmonaty Wernher von Braun. Je to jen námět k zamyšlení osobně proti fenderu nic nemám a rád hraju na jejich kytary ale vlastně vždyď ten muj Fender stratocaster je vyrobený v osumdesátých letech v japonsku ......
Naposledy upravil(a) Cipa dne 10.10.2016 9:26, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Podle zápalu boje bych si dovolil odhadnout, že Cipa bude právě ten prodejce Přindiš, který podobná komba skupuje po Reichu a pak v tuzemsku prodává. Ovšem možná se mýlím.
Cipa píše:S proncetonem jsem ho porovnával dvakrát a twen je prostě lepší!!
Ty proncetoni to bude také asi pěkná bída.
krasty

Příspěvek od krasty »

mmjuz píše:Podle zápalu boje bych si dovolil odhadnout, že Cipa bude právě ten prodejce Přindiš, který podobná komba skupuje po Reichu a pak v tuzemsku prodává. Ovšem možná se mýlím.
Mmjuzi, trefa do černého! Podle jeho mailu rostislav.prindis@seznam.cz v profil to je jasný :wink:
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Buď zdráv mmjuzi . Ty jo musím se ti za toho princetona omluvit, To víš u nás na západě to stou češtinou tolik nepřéháníme. Je pro nás důležitější jak to hraje. Přijeď si dynacorda vyzkoušet (mám čtyři a na všechny hrát nemůžu to je přeci jasný) rád tě uvidím a pozdravuj na moravě. Apropo a na co hraješ ty jako odborník? Já na twena však jsi slyšel v ukázce.....
Placka

Příspěvek od Placka »

ty čoveče v jaký ukázce? Já tě v žádný ukázce hrát nevidím a neslyším...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, nazdar Cipo! Japá jé, chlapé, v západočesku? Já si hraju hlavně na pájku. Proti německým aparátům v zásadě nic nemám. Reproduktory Dynacord používám dokonce velmi rád, stejně jako italské RCF. Každopádně jsem potkal dva aparáty z Tvého bazaru a to FBT s 2 X 10´´ s tremolem a Dynacord JAZZ s 1 X 9´´. FBT hrálo jako horší tranzistorák, ale aspoň bylo v dobrém technickém stavu. Věc zákazníka, který ho v Tvém frcu koupil a pak za polovičku po půl roce inzerování prodal. JAZZ hraje mnohem lépe, ale zato technický stav je strašný, při větších hlasitostech se to celé rozvazbí, no raději si postavím kombo podle sebe, funkční a spolehlivé.
Až zjistíš, že ceny za které prodáváš italská repra, jsou nereálné, dej vědět, třeba uděláme nějaký kšeft.
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Právě jsem zkoušel přiložit fotku a ukázku a nejde mi to, neumím to :-( , inu nejsem už nejmladší . Je to forum o twenu II a proto, že to kombo dobře znám něco napíšu. Celolampa - osazení 2 x EC83, usměrněné 1x EZ81, 2x 6L6 , reproduktor 1x12" dynacord orchestra.Vše pečlivě prodrátovaný bez tištěných spojů. Ovládání volume tone a tremolo. Vyráběl se od roku 1974-1977 a navazoval na twen I krerýžto se vyráběl úspěšně od roku 1964. Twen první generace váží pouhých 10kg a dvojka je o trochu težší. Mám oba modely. Twen II je výborné kombo na čisté zvuky, charakterem je to fender nejblíže asi princeton brown (ten starej bez reverbu). Originální reproduktor zvuk oporoti tomu co většinou leze ze starých fenderů zakulacuje a zjemňuje. Kreslit začíná zhruba za půlkou a produkuje také příjemný grunge. Když se nakrmí krabičkou produkuje luxusní zkreslení. Jasně že to není vhodnej aparát na hevoš s podladěnou kytarou. Je to prostě stará dobrá škola! A těch 17W se nechá honit pěkně nahlas tam kde kombo pořádně hraje a v tom je myslím to hlavní +. Když vedle sebe postavíte třeba moderní kombo fender blujes junior a twena rozdíl ve zvuku je asi takovej jako když si pustíte MP3 na špunty do uší a pak stejnou věc na CD z přehrávače studer A 727 na studiová sluchátka AKG K 701 a věřte mi , že v tom rozdíl je. Proč? inu twen pracuje na rozdíl od blues juniora do určitého výkonu ve třídě "A" a je postavenej z kvalitních komponentů v německu. Dešní produkce made in China a Mexico je prostě jinde. Ten můj mazlík (kterej není na prodej) má ještě v preampu původní telefunkeny 803S ! Starý telefunkeny s kosočtvercem a tesly made in czechoslovákia jsou nejlepší 83ky to taky každej neví. Tahle jednoduchá jednokanálová komba prostě mají něco do sebe a podlě mě na čisté zvuky jsou bezkonkurenčí. Nějakej ten aparát jsem už pánové vystřídal. Vezmu to popřadě: marshall valvestate stereochorus, mesa boogie caleber 50+, marshall 800 JCM 800, mesa boogie studio 22+ , fender musicmaster amp.,FBT 200 yunior , GEM 20 deluxe, echolette junior, dynacord Jazz , dynacord twen 1+2 , vermona MV 3 s úpravou od 4 rockers. Schrnu to například čistej zvuk co lezl třeba z buginy 50+ i studio 22+ ve srovnání s dynacordem byl hroznej a vůbec nachápu jak jsem na to mohl tenkrát hrát. Zkreslení z buginy lezlo parádní o tom žádné pochyby.
https://www.youtube.com/watch?v=EBNQXDKDuMg
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Zdar mmjuz , zákazník(kterého si Vážím) si vybral FBT sám a nabízel jsem mu i jiná komba.Jazz byl prodaný jako vadný leč opravitelný kus a po výměně né příliž vhodného původního repra je myslím v pohodě. Prodávám aparáty před servisem a po servisu to aby jsi si také vyděla nějakou kačku když máš tu pájku. Nevím zjakého důvodu se mi snažíš poškodit živnost? nejsem pro tebe přeci konkurence a někdo ty dynacordy vozit musí. To přeci musíš uznat ? Znovu ti otvírám svou náruč brachu a nabízím krajíc chleba s máslem tak jak se to píše v knize knih. Ohledně RCF člověče mám dva nové širokopásmové kousky s difuzorem 12" 8Ohm L12/14 . Jsou z bedny dynacord S46. Zkoušel jsem je a jsou OK. Chtěl jsem je použít do komba na akustickou kytaru ale používám ARKo a tak je nopotřebuju. Pokud Máš zájem a nejsi srab dej email, můj najdeš snadno.
Placka

Příspěvek od Placka »

Cipo, z mýho pohledu jsi do diskuze nevstoupil dobře, pač nejprve vehementně obhajuješ Dynacorda, ale "zapomeneš" se zmínit, že obhajuješ svůj vlastní kšeft, no a najednou už někoho vyzýváš za použití slova srab...no, není to zrovna můj šálek komunikační kávy

Jasně že každej prodejce lakuje svůj kousek na růžovo, ale právě proto to na lidi nepůsobí moc důvěryhodně. Takže lepší se nezmínit, že jo, vono to bude důvěryhodnější...
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Ahoj Placko, uznávám , že na tom co píšeš něco je. Já na to kombo fakt hraju a po létech hledání jsem konečně našel něco co je dobrý a čemu věřím. Je něco špatného na tom , že to chci říct i ostatním? Je to fourum o Dynacordu twen II a já k němu rozhodně mám co říct. To , že mám na chedbě čtyři kusy jen potvrzuje to , že věřím tomu , že je to dobrý aparát (jinak bych je přeci nekupoval). Jsem kytarista co má rád starý lampáč to v první řadě. Pokud Vám vadí, že jsem taky pár strech lampáčů prodal odmčím se. Já na tom neshledávám nic zlého. S pozdravem Cipa.
Naposledy upravil(a) Cipa dne 12.10.2016 7:38, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ale no tak, Cipo, já si vůbec nejsem vědom toho, že bych se Ti snažil kazit kšeft! Pouze jsem reagoval na Tvé zvláštní vychvalování aparátu, kdy ses nepřiznal k tomu, že ho sám prodáváš. Vidím to stejně jako Placka. Co se týče nešťastníka Michala, je vše v pořádku, Tebe jsem vůbec z ničeho neobviňoval. On si to vybral, zaplatil a pak zaplakal. Čistě jeho věc. S tím JAZZem pořád něco kouzlí, už tam má dva reproduktorky místo jednoho, je to takové šišlátko, ale i mně se ten zvuk z toho hodně líbí. Zajímavé kombo, které by si repas zasloužilo, je to na něm. Ale to sem asi nepatří.
Aparát Twen II neznám. Zkušenosti s repry Dynacord Orchestra mám ovšem dobré. Z mé praxe se jednalo o kopie JBL. Mám tu ještě schovaný krásný zánovní 15´´, což je evidentní kopie JBL D130F, srovnával jsem to s JBL K130 a je to hodně podobný reproduktor a zrovna teď laboruji s 12´´ Orchestry. Oproti JBL D120F, které kopírují, hrají o něco ostřeji, moderněji. U jednoho jsem vyhodil Al kopuli a dal tam textilní prodyšnou, zrovna ho mám v dílně a těším se na něj, snad se zvuk zlepší. Každopádně to jsou poctivá dobrá repra.
Poslyš, v některých sloupkových bednách Dynacord ze 70.let bývaly osazeny anglické Googmans Audiom reproduktory, nepotkal jsi to?
Italské výrobky RCF ať už pod jakoukoli nálepkou mám také rád, kamarád mi je vozí ze Švýcarska, kde hraje po barech většinu roku. Už si je ani všechny nepamatuji, ale myslím, že mě vyloženě nezklamal žádný. Nejčastější jsou s plechovým košem fialové barvy se stejnými prolisy, jak mívaly Oxfordy, občas jsem to na Ebay zahlédl i v nějakém origo Fender aparátu. Pochybuji, že by tam byly z výroby, ale asi se v případě nutné opravy osazovaly v evropských servisech místo originálů.
Máš-li něco na prodej, klidně mě kontaktuj tu přes fórum pomocí tzv. soukromé zprávy, je to snadné. Věnovat se méně slavným aparátům je dobrý koníček!
Placka

Příspěvek od Placka »

Cipa píše:Pokud Vám vadí, že jsem taky pár strech lampáčů prodal odmčím se. Já na tom neshledávám nic zlého..
Výše píšeš, že to dokonce tvoje živnost, ale to by asi bylo zbytečný slovíčkaření. Problém není ani v tom, že je prodáváš, ani v tom, že je vychvaluješ. Problém, nastane, když je vychvaluješ, ale tváříš se, že jsi náhodný kolemjdoucí, který s prodejem nemá nic společného.

Ale věřím, že jsi to už pochopil, takže na fóru zůstaň, přispívej a klidně i prodávej...jen to dělej přiznaně a bude všechno v cajku
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Je poznat , že jedeme na stejné vlně. Ten reproduktor dynacord orchestra 12" miluju, zkoušel jsem už kde co a líbí se mi do twena nejvíc. Jinak můj Dynycord Jazz co jsem si ho vymazlil byl na servisu u ESH a dal jsem do něj 2x10 eminence legend 10516 , prední plato jsem vyztužil žebrem a společně s twenem je to můj top aparát. Jazz má na konci 84ky a je to trochu takovej WOX AC 15 to moje kombo hraje moc pěkně a dost nahlas. Svoje dělá citlivost reproduktoru. U nás tyhle aparáty skoro nikdo nezná a to mě trochu mrzí. Nechci si tu hřát svojí polívčičku ale jak to mám sakra napsat.Oddělit se to prostě nedá, jasně tyhle starý kousky kupuju a občas něco prodám. Tímhle zpusobem jsem mohl ochtnat spoustu "pokrmů" za svitu magické lampy. Po zkušenostech jsem se zaměřil na aparát echolette junior , dynacord twen a jazz. Považuju je za hodně dobrý a šikovný komba. Tak se na mě nezlobte chlapy jak to mám odělit to prostě nejde. Když napíšu , že si myslím , že je to dobrý dáte si to hnet dohromady s tím , že to prodávám. Ale ono se to přeci nevylučuje. Kdo má zájem může si u mě cokoliv vyzkoušet a porovnat to má přeci také cenu taková zkušenost. Co myslíte ?
Jolan

Příspěvek od Jolan »

to Cipa: Nejférovější by bylo první příspěvek v tomto fóru začit asi takto:

Tak tohle kombo znám velice dobře, PROTOŽE JÁ JSEM TEN PRODEJCE, hraju na něj a pokud nejste hluší slyšíte sami jak skvěle hraje. S princetonem jsem ho porovnával dvakrát..................
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co takovy ty velky echolette "powermixy" ala M70 a tak? stoji to za neco? hrozne se mi libi design, jinak to neznam. tusim, ze 12" zlatej isophone echolette bude mit i starej prasivej zvuk co hledam (mam rad ostry zvuky, kde cisty zvuky brinkaj a fuzzy pekne bzucej). dva tyhle dvanactipalce byly vloni snad pul roku na bazaru, ale nez jsem se rozhoupal ke koupi, byly pryc.
José

Příspěvek od José »

Jo mě se válí doma M120, ale potřebuje servis (šílený brum a když se zahřeje střelí jak z děla) ale jinak hraje hezky.
Plus box LE2 s odpálenou vejškovou sekcí a vyměněným reprem za Bůh ví co. U těhle kousků asi taky trošku bacha na impedance zes má výstupy 6 a 20ohm..
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Dobrej zesík na kytaru je echolette M 40 je vyhlášenej a hráli na něj třeba Beatles. Pokud je v cajku málokdy jde pod 350 euro!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Cipa píše:Dobrej zesík na kytaru je echolette M 40 je vyhlášenej a hráli na něj třeba Beatles. Pokud je v cajku málokdy jde pod 350 euro!
na tyhle Klemty hraly vsechny mozny osobnosti pulky 60 let, nicmene z drtivy vetisny proto, ze to byval erarni aparat v nemeckych klubech a televizi :) tim nechci rict, ze by to byl spatny zesak
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“