scalloping
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak jako mel sem debilni pilnik tak sem udelal jenom takvej naznak a pak sem vzal do ruky smirek..ale ja debil sem si nezakril neakou paskou prazece takze se uz tak nelesknou le to se poda az tam budou zase struny-ty to vylestej..ale jinak v poho
A jinak se pak chystam ten krk celej striknou bezbarvym lakem
A jinak se pak chystam ten krk celej striknou bezbarvym lakem
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
pročtěte o tom něco, pilníkem se to dá dost zmršit...
jinak tahle úprava se používá zpravidla na javorový/maple krky, mahagon/mahogany a palisandr/rosewood jsou dost tvrdý, takže je s tim dost problémů...
Tohle doporučuju alespoň pročíst...
http://www.projectguitar.com/tut/scal1.htm
jinak tahle úprava se používá zpravidla na javorový/maple krky, mahagon/mahogany a palisandr/rosewood jsou dost tvrdý, takže je s tim dost problémů...
Tohle doporučuju alespoň pročíst...
http://www.projectguitar.com/tut/scal1.htm
Die Hard or Die Home
to mě právě zajímalo
jak to bude vypadat u těch prvních pražců
protože některý kytary to nemaj uplně do U ale nějak takhle :
protože některý kytary to nemaj uplně do U ale nějak takhle :
Kód: Vybrat vše
A__A__A_A_A Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Podle mě je blbost dělat to dál než do 12 týho pražce, přece jenom, ostatní jsou už dost široký a dobře se do nich trefuje.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Já bych to akorát očistil, odmastil a já nevim co všechno, prostě aby to bylo čistý a potom jenom přelakoval.Martin656 píše:Jen se chci zeptat jak to mam potom upravit..nez to nalakuju..mam na to maznout neakej kentus co se prodava bebo jak..?
Je to jenom behringer, tak moc nevymejšlej...Martin656 píše:jj taky si myslim...
Stejně to bude chtít asi víc vrstev toho laku, aby ti tam zůstal. Potom to přebrousit tím mokrým šmirglem a nakonec můžeš tim flanelem.Martin656 píše:Ja sem premejslel ze ho striknu a nakonec az bude trosicku vic zavadlej tak ho vylestim flanelem...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Trochu se tu o tom mluvilo v petrpeterově threadu, postnu to sem...
Greeg
Zaslal: ne listopad 11, 2007 11:44 am Předmět:
můžu mít jeden dotaz k tomu scalloping hmatníku ?
nějak sem nepochopil slovo interakce prstů . K čemu to teda zjednodušeně slouží ? malmsteen to tam má prej kvůli arpeggiům a vzhledem k tomu že se chystám nechat si postavit kytaru na zakázku tak by mě to docela zajímalo . Dík
Fender showmaster,Fender stratocester,Modern Bass,Peavey Valveking head,Box 4Vintage 30,na basu zesik + bedna 1krát 15 +horna,Marshall Guv´nor, BOSS CS-3, CH-1, GE-7, NS-2, Morley WAH,Digitech Digidelay,dunlop ultex 0,73na basu ,dunlup big stuby 3mm na kejtru, kebely proel , struny GHS Boomers 10/11
Nero
Site Admin
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 11:54 am Předmět:
... Dochází tím při hraní k větší interakci prstů, strun a hmatníku
Nejen prstů, ale prstů se strunama a hmatníkem... Tahle věta je myslím špatně napsaná, protože právě díky vyříznutí hmatníku nedochází ke kontaktu prstů (a potažmo strun) s hmatníkem, ale jen s paržcem.
Výsledkem je to, že na strunu (údajně) nemusíš tolik tlačit, takže můžeš rychleji shredovat, navíc se tak líp hrají bendy a vibrata. Nevýhodou je, že se musíš naučit hrát na něm, protože příliš velkým tlakem bys strunu nechtěně vytahoval, kvůli příliš malýmu by ti zase struna drnčela.
Každopádně, pokud by sis to chtěl udělat na zakázkový kytaře, připrav si pěkný peníze, protože to není zrovna levná úprava...
Roland Cube 30 :: Roland MicroCube :: Ibanez SW 65 :: Boss DS-1 :: Boss MT-2 :: Dunlop Tortex
Greeg
Zaslal: ne listopad 11, 2007 12:12 pm Předmět:
no blbý je že si to nemám kde vyzkoušet (jednu dobu byl v kytarách .cz na prodejně modl Y. M. ale ten už tam neni , to sem propás ) Jinak s těma prachama , tak mám rozpočet 35 maximálně 40 tisíc , myslíš že se teda vejdu ? nerad bych to vzal zase na úkor jinejch věcí
ještě dodám , když tam ty výřezy nemáš tak taky netlačíš strunu k hmatníku , já to doma zkoušel a v žádný poloze se mi zmáčknotá struna nedotýká hmatníku
Fender showmaster,Fender stratocester,Modern Bass,Peavey Valveking head,Box 4Vintage 30,na basu zesik + bedna 1krát 15 +horna,Marshall Guv´nor, BOSS CS-3, CH-1, GE-7, NS-2, Morley WAH,Digitech Digidelay,dunlop ultex 0,73na basu ,dunlup big stuby 3mm na kejtru, kebely proel , struny GHS Boomers 10/11
Nero
Site Admin
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 12:40 pm Předmět:
To máš pravdu - ale dost záleží na velikosti pražců, u jambo to nikdy nezmáčkneš na hmatník, já měl na squieru nějaký malý mrchy, a tam i .011 se po zmáčknutí dotýkaly hmatníku
35 - 40 tisíc... Hmm, nevím, já ti ted teda neřeknu, kolik prachu přesně za to chtěj, ale lsyšel jsem, že to není zrovna málo. Takže závisí na tom, jak moc tu kytaru chceš kvalitní, pokud se nacpeš na 38 tisíc s obyčejným hmatníkem, tak tam tohle asi nenacpeš, pokud se vejdeš na 30, tak asi jo... Ale možná kecám, zkus napsat nějakýmu kytaráři, kolik za to účtuje... A pak dej vědět kolik to je, docela by mě o zajímalo...
Roland Cube 30 :: Roland MicroCube :: Ibanez SW 65 :: Boss DS-1 :: Boss MT-2 :: Dunlop Tortex
petrpeter
Moderátor
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 4:17 pm Předmět:
Greeg napsal:
no blbý je že si to nemám kde vyzkoušet (jednu dobu byl v kytarách .cz na prodejně modl Y. M. ale ten už tam neni , to sem propás ) Jinak s těma prachama , tak mám rozpočet 35 maximálně 40 tisíc , myslíš že se teda vejdu ? nerad bych to vzal zase na úkor jinejch věcí
ještě dodám , když tam ty výřezy nemáš tak taky netlačíš strunu k hmatníku , já to doma zkoušel a v žádný poloze se mi zmáčknotá struna nedotýká hmatníku
Zkus se obratit na p. Prochazku na Smichove, at ti udela cenovy rozpocet (priblizny maji na webu)
www.guitar-makers.com/index_cz.htm
i Soller by ti v tyhle cene udelal dobrej kus.... jen je to trochu z ruky
Greeg
Zaslal: ne listopad 11, 2007 11:44 am Předmět:
můžu mít jeden dotaz k tomu scalloping hmatníku ?
nějak sem nepochopil slovo interakce prstů . K čemu to teda zjednodušeně slouží ? malmsteen to tam má prej kvůli arpeggiům a vzhledem k tomu že se chystám nechat si postavit kytaru na zakázku tak by mě to docela zajímalo . Dík
Nero
Site Admin
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 11:54 am Předmět:
... Dochází tím při hraní k větší interakci prstů, strun a hmatníku
Nejen prstů, ale prstů se strunama a hmatníkem... Tahle věta je myslím špatně napsaná, protože právě díky vyříznutí hmatníku nedochází ke kontaktu prstů (a potažmo strun) s hmatníkem, ale jen s paržcem.
Výsledkem je to, že na strunu (údajně) nemusíš tolik tlačit, takže můžeš rychleji shredovat, navíc se tak líp hrají bendy a vibrata. Nevýhodou je, že se musíš naučit hrát na něm, protože příliš velkým tlakem bys strunu nechtěně vytahoval, kvůli příliš malýmu by ti zase struna drnčela.
Každopádně, pokud by sis to chtěl udělat na zakázkový kytaře, připrav si pěkný peníze, protože to není zrovna levná úprava...
Greeg
Zaslal: ne listopad 11, 2007 12:12 pm Předmět:
Nero
Site Admin
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 12:40 pm Předmět:
To máš pravdu - ale dost záleží na velikosti pražců, u jambo to nikdy nezmáčkneš na hmatník, já měl na squieru nějaký malý mrchy, a tam i .011 se po zmáčknutí dotýkaly hmatníku
35 - 40 tisíc... Hmm, nevím, já ti ted teda neřeknu, kolik prachu přesně za to chtěj, ale lsyšel jsem, že to není zrovna málo. Takže závisí na tom, jak moc tu kytaru chceš kvalitní, pokud se nacpeš na 38 tisíc s obyčejným hmatníkem, tak tam tohle asi nenacpeš, pokud se vejdeš na 30, tak asi jo... Ale možná kecám, zkus napsat nějakýmu kytaráři, kolik za to účtuje... A pak dej vědět kolik to je, docela by mě o zajímalo...
petrpeter
Moderátor
Bydliště: Praha Zaslal: ne listopad 11, 2007 4:17 pm Předmět:
Greeg napsal:
Zkus se obratit na p. Prochazku na Smichove, at ti udela cenovy rozpocet (priblizny maji na webu)
www.guitar-makers.com/index_cz.htm
i Soller by ti v tyhle cene udelal dobrej kus.... jen je to trochu z ruky
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to by mě zajímalo kolik by si za to kytarář vzal... kdybych třeba donesl jen Krk od kytary aby mi to udělal 15. - 22. pražec....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1