Kvalita - značka; jak si vybrat?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pap

Re: Kvalita - značka; jak si vybrat?

Příspěvek od pap »

Punk se dá hrát na všechno. Já jsem třeba nejlepší kytarovej zvuk ala "punk" dostal z celkem hodně nakreslenýho navejškovanýho Danelectra. Nejlepší na starej zvuk ala garage rock, protopunk, mods nebo 77 kapel. Správně kovovej, špinavej a neurvalej, ale pořád svým způsobem jemnej. A to máš kytaru za pár korun. Třeba zvuk superstratu už by mě nebavil, protože ti nikdy neudělá takovej feeling. Ale to je otázkou preferencí a toho co zrovna posloucháš.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Ivan píše:Keď ti raz sadne skôr S alebo T, nebudeš chcieť Les Paul alebo SG, lebo sú to proste úplne iné zvířata, s ktorými sa možno nebudeš vedieť zžiť, a zas naopak. Sú predsa aj S-ká aj T-čka s humbuckrami, s ktorými zahráš uspokojivo všetko.
Nesouhlas. Všichni mí oblíbení kytaristi hrajou na LP. Když jsem si kupoval druhou kytaru, tak jsem si vybral SuperStrata právě kvůli ergonomii. Říkal jsem si že je to taky z mahagonu a má to taky humbuckery. Koupit tu kytaru byla největší chyba, 6 let jsem na ní nedokázal nakroutit zvuk, jaký jsem si představoval. Až teď jsem si koupil LP a pochopil, že zvuk hodně ovlivní i typ kobylky, menzura, konstrukce, apod.

Vyber si typ kytary, na který hraje tvůj oblíbený interpret. Jakou značku a cenovku si v rámci toho typu vybereš už je méně podstatné.
Naposledy upravil(a) simiruz dne 21.10.2016 9:40, celkem upraveno 1 x.
José

Příspěvek od José »

To jsem nepsal já..
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Pardon, opraveno.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“