Jde mi hlavně o přesnost soutisku souboru šablony na tu papírovou samolepicí etiketu, která se pak nalepí na médium.
Také by mne zajímalo, jestli je lepší použít lesklé nebo matné etikety a zda je pořeba nějaký zvláštní přípravek pro přesné vycentrování etikety před jejím nalepením.
Předem děkuji za dobré nápady!
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti.
Kdysi dávno jsem to používal. Používal jsme samolepky Zweckform. Dalo se tenkrát koupit retail balení, kde byl program, centrovací přípravek a nařezané samolepky. Taky je potřeba vybrat samolepky podle druhu tiskárny ( inkoust, laser atd... )
Soutisk není problém. Je potřeba dobře nachystat šablonu a mít trochu slušnou tiskárnu. Papír jak píše lubosh, podle tiskárny a představy o finálním vzhledu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ještě než nějaké etikety na otestování objednám, zajímalo by mne, jestli je nějaký znatelný rozdíl mezi dražšími a levnějšími etiketami. Například etikety firmy Zweckform stojí více než dvojnásobek ceny nežli etikety jiných značek s papírově stejnými parametry... V čem je ten rozdíl? Je tam vůbec nějaký?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti.
To ti bohužel neporadím, páč zkušenost nemám. Jen ti můžu napsat jen, že jsme s kapelou potřebovali polepit pár cd na rozdávání a já jsme našel pár zbylých Zweckform samolepek a můžu říct, že i po těch letech fungovali bez problémů ( cca 10let ).
Jsou to jenom nálepky a žádný rozdíl mezi nálepkami Avery za 420,- kč a nálepkami Mediarange za 139,- kč jsem z hlediska jejich kvality nezaznamenal.
Nálepky pro laserové tiskárny jsou matné (na balení je to zmíněno, ale dají se použít i pro inkoustové tiskárny) a nálepky pro inkoustové tisky jsou lesklé.
Nálepky se dále liší velikostí středového otvoru. Pokud použijete nálepky se středovým otvorem o průměru 15mm, ani nebudete potřebovat žádný speciální přípravek pro vycentrování nálepky na médium před nalepením - jde to snadno udělat pomocí trnu na krabičce na média (pokud si koupíte kulatou krabičku - balení s 10ti, 25ti nebo 50ti médii).
Během hledání a testování jsem objevil ještě vyšší level tohoto snažení - mít opravdovou fotku na médiu. Je to mnohem lepší než tisky z barevné laserové nebo inkoustové tiskárny. Opravdový luxus!
Dotaz:
Nevíte prosím někdo, jak se jmenují kleště pro ořezávání fotografií? A kde se to dá objednat? Vypadá to jako kleště do kterých vložíte třeba arch s několika průkazovými fotografiemi a po stisknutí kleští máte těch několik fotografií z archu krásně oříznutých.