TC Electronic - nová řada pedálových efektů (Behringer)
Pravidla fóra
Re: TC Electronic - nová řada pedálových efektů
Otázka je, proč si něco z té nové řady pořizovat. Pokud to vychází z Behringerů, pak to asi vychází z Bossů a MXR, které hlavně Uli kopíroval (z analogových, příp. digitálních efektů, modelingové vycházely z Line6 - předpokládám, že se časem objeví vytuněné pod zn. TCE i ty). To už si mohu za stejnou, možná i levnější cenu pořídit něco od Mooer, Joyo, Hotone atd., těch čínských značek je fúra a je to vše na jedno brdo, kopírky Bosse, MXR, EHX, Ibanez, ProCo, ale i butikových výrobců. Takže proč ty levné TCE? Jen kvůli nápisu TCE?
Tak nejak.
Sam sem zvedavy jak tahle obchodni strategie (ne)zafunguje (vyuziti prestizni znacky k vyrobe levne spotřebky).
Tak pred 10-15 lety by to byl jasny succes, dnes o tom silně pochybuju (viz. napr. "nove" VHT)
Sam sem zvedavy jak tahle obchodni strategie (ne)zafunguje (vyuziti prestizni znacky k vyrobe levne spotřebky).
Tak pred 10-15 lety by to byl jasny succes, dnes o tom silně pochybuju (viz. napr. "nove" VHT)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Já se musím sám sobě smát, jak jsem naprosto neobjektivně znechucenej z tohodle prvního prokazatelného zářezu UliGroup.
Přitom mi to může být fuk. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Když nechám stranou kvalitu (to by byla zatím jen holá spekulace), pak je pro mě na tom zvláštní hlavně to, že se TC ani nesnaží tyhle nové krabky nijak extra odlišit od svojí originální "kmenové" produkce - vždyť ta řada dokonce ani nemá žádné vlastní jméno. Jsou to zkrátka jen další pedály "Made by TC Electronic" - záruka kvality zaručena...
Ono ne že by to bylo samospásné, ale velcí hráči na trhu dokážou z odlišení svojí produkce udělat alespoň malou přednost: Harman - stará Digitech X-Series / Hardwire / DOD / Digitech nové generace; Boss / Waza Craft; Korg / Vox; Yamaha / Line6. Myslím, že by přiznání odlišné barvy TC teď taky slušelo...
Představa neznalého člověka, že kvalita zvuku i komponent Uli-TC reverbu za 50 euro bude stejná jako u jeho HoF brášky za 150, by byla dost jalová, a to určitě nejde jen o počet presetů apod.
Ono ne že by to bylo samospásné, ale velcí hráči na trhu dokážou z odlišení svojí produkce udělat alespoň malou přednost: Harman - stará Digitech X-Series / Hardwire / DOD / Digitech nové generace; Boss / Waza Craft; Korg / Vox; Yamaha / Line6. Myslím, že by přiznání odlišné barvy TC teď taky slušelo...
Představa neznalého člověka, že kvalita zvuku i komponent Uli-TC reverbu za 50 euro bude stejná jako u jeho HoF brášky za 150, by byla dost jalová, a to určitě nejde jen o počet presetů apod.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
Ono vás, starých ostrieľaných krabičkových harcovníkov to zrejme neosloví, ale začínajúcich krabičkárov (vrátane mňa) sú to zaujímavé produkty, minimálne tie modulácie - majú jasne zrozumiteľné a bežné ovládače presne toho, čo podľa mňa modulačnej krabičke bohate stačí - depth, rate, time + mix a vybavené. Napríklad ten Phaser - čakal som na taký v cenovke do 100 éčiek, ktorému nebude chýbať mix/depth, napr. MXR Phase - tam sa dá nastaviť len fázovanie, depth/mix nie. Maxon, DOD detto... a ten true bypass (ktorý asi nie je true bypass)... a toto všetko za 48 eur ?! 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: TC Electronic - nová řada pedálových efektů (Behringer)
Zatím dostupné hloubkové rozbory "prznících" krabiček od EytchPi42:
Názor ať si udělá každý sám. Podle mě je to za tu cenu poctivý kus HW. Zvuk je u některých lepší, u jiných méně, ale to závisí na individuálních preferencích každého jednoho člověka. Určitě je to rukavice hozená do tváře "ryze Čínským" produktům.
Názor ať si udělá každý sám. Podle mě je to za tu cenu poctivý kus HW. Zvuk je u některých lepší, u jiných méně, ale to závisí na individuálních preferencích každého jednoho člověka. Určitě je to rukavice hozená do tváře "ryze Čínským" produktům.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Protože 11 ze 13 produktů z této řady mají střeva z původních Behringer krabiček. Jde jen o vylepšení mechanických vlastností (krabička, přepínač a další součástky uvnitř). A samozřejmě to má logo TC namísto Behringer.
Ty dva nové návrhy nemající podklad v krabičkách Behringer jsou Rush a ten druhý jsem zapomněl.
Ty dva nové návrhy nemající podklad v krabičkách Behringer jsou Rush a ten druhý jsem zapomněl.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co? Že je koupil Behringer? Nebo že jsou to předělané Uliho efekty? EytchPi42 přímo uvádí, že TC dostali od majitele (Behringer) za úkol vylepšit jejich krabičky v šitovém plastovém provedení a udělat z nich "svůj" produkt. Od někud (někoho) ty informace mít EytchPi42 musí. A ono to lze číst i mezi řádky a z kontextu posledního dění v TC.
Tím tyto produkty nijak neshazuji. Myslím, že i Behringer má povedené věci za málo peněz a sám několik jeho produktů vlastním a jsem s nimi spokojený.
Edit: Zrovna overdrive a distortion z této řady jsou IMHO sebevrazi, když za stejnou cenu jsou MojoMojo a Dark Matter. Jediná "konkurenční" výhoda jsou konektory shora, takže pokud bude mít někdo v PB i další efekty z této řady, třeba kvůli estetice a praktičnosti sáhne i po těchto OD a Dist. krabkách.
Tím tyto produkty nijak neshazuji. Myslím, že i Behringer má povedené věci za málo peněz a sám několik jeho produktů vlastním a jsem s nimi spokojený.
Edit: Zrovna overdrive a distortion z této řady jsou IMHO sebevrazi, když za stejnou cenu jsou MojoMojo a Dark Matter. Jediná "konkurenční" výhoda jsou konektory shora, takže pokud bude mít někdo v PB i další efekty z této řady, třeba kvůli estetice a praktičnosti sáhne i po těchto OD a Dist. krabkách.
Aha, to som nevedel, že TC a Behr. patria pod jednu strechu, tak potom OK.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Další video (Fangs). Zrovna tato krabička (a ještě Rush) jsou nové TCE výtvory - nejsou to předělávky Behringer krabiček.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
V diskuzi pod jednim ze EytchPi42 videi to TC primo napsali, ze vetsina krabicek (myslim ze 9ks?) vychazi ze schematek od Beringheru.Ivan píše:Ale oficiálne to TCE nedeklaruje, či?
Trochu me zarazil te uvadeny true bypas, pritom na zaberech na streva je videt nejaky podivny plastovy push-push mini prepinac primo na tistaku, zadny velky "klikaci" 3PDT....
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Toneprint řada jsou také TB za pomocí těchto nehlučných přepínačů. Je to asi řešeno přímo na PCB, přepínač jen přemostí na patřičnou bypass zkratku v obvodu, ve které není přítomen žádný aktivní prvek (tzn. není to hardwired TB ale PCB TB). Z elektrického hlediska v tom IMHO ale asi nebude rozdíl, jinak by si to nemohli dovolit tam uvádět.
Eytchpi42 hovoří o 11 ze 13 krabičkách, které jsou původně Behr. Ale to je jedno.
Eytchpi42 hovoří o 11 ze 13 krabičkách, které jsou původně Behr. Ale to je jedno.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A na řadě jsou videa modulací, delayů, reverbů, atd.
Jako první z nich je rozpitván digitální delay Prophet v zábavném videu s Kianou (super kalhoty
).
Za mě palec hore. Mít to tap tempo, tak je to masakrózní pedál. Ale za 49 babek je to i tak hitparáda.
A dále analog delay Echobrain:
Ten mi připadá spíše jako generátor psychedelických zpětnovazebních oscilací, pokud jej člověk neudrží na uzdě.
Jako první z nich je rozpitván digitální delay Prophet v zábavném videu s Kianou (super kalhoty
Za mě palec hore. Mít to tap tempo, tak je to masakrózní pedál. Ale za 49 babek je to i tak hitparáda.
A dále analog delay Echobrain:
Ten mi připadá spíše jako generátor psychedelických zpětnovazebních oscilací, pokud jej člověk neudrží na uzdě.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Povedený chorus, řekl bych. Není temný, což mám rád. Při nastavení všeho na max je zvukově trochu mimo mísu použitelnosti, ale to ostatně asi každý takto nastavený chorus.
Vibrato:
Flanger:
Vibrato:
Flanger:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A poslední pedál ze série TCE - Behringer, a tím je kompresor Forcefield:
- fanyn
- Kontaktovat uživatele:
TC zveřejnila tento týden 8 nových efektů z této řady.
Prozatím jsou na YT pouze oficiální TC dema, takže jen slovem a obrázkem:
Crescendo Auto Swell
Iron Curtain Noise Gate
Eyemaster Metal Distortion
El Mocambo Overdrive
3rd Dimension Chorus
Honey Pot Fuzz
Nether Octaver
Choka Tremolo
Prozatím jsou na YT pouze oficiální TC dema, takže jen slovem a obrázkem:
Crescendo Auto Swell
Iron Curtain Noise Gate
Eyemaster Metal Distortion
El Mocambo Overdrive
3rd Dimension Chorus
Honey Pot Fuzz
Nether Octaver
Choka Tremolo
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
Flashback u Thomanna jen za 99 E, to souvisí také s Behringerem ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.