Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ivan »

Receiver: Yamaha R-S201 / Repro: MAGNAT Monitor Supreme 200 / Sluch.: AKG K44

No ono to, si myslím, bolo optimálne natočené na danú aplikáciu, len ako píšem, monitorujem len cez sluchatka, keďže nemôžem doma používať monitory (nahrávam v noci, rodina...). V tých sluchátkach je to úplny med, ale na tom receiveri je to proste preč a neverím, že by to prevodník tak zle skonvertoval.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To je normální, ve sluchátkách hraje všechno úplně jinak.
K44 jsou navíc levný a realitu dost zkreslující...
Ladit něco na sluchadlech vyžaduje kvalitní sluchadla, hodně zkušeností a stejně ještě pořádnou kontrolu na bednách.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

vasekh píše:...realitu dost zkreslující...
V mojom prípade k lepšiemu, a o hodně...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
torst

Příspěvek od torst »

samotná kytara do hi-fi bude vždycky hrát divně. Resp. musel bys vždy vyštelovat konkrétní preset pro určitou reprodukci. Víš co? vem nějakou mp3, kapelu, píseň a zkus přehrát na těch jednotlivejch komponentech. Hraje to pokaždé stejně a dobře?
pak zkus třeba najít nějakej úsek, kde hraje (skoro) samotná kytara, nějakej beglajt, a podle toho pak dolaď ZOOM. Věřím, že to půjde.
A za týden napiš, že ten zvuk, co ti tak výborně zněl přes hi-fi, do kytarového comba hraje děsně, takže ZOOM je opravdu plastová hračka pro děti ...!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hm, som si naivne myslel, že to, čo ide do sluchátok, dostanem v zodpovedajúcej kvalite aj do nahrávky a následne do reprodukcie na hifi. Je to věda, kua...
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Zdarec,jak prosím udělám návrat do továrního nastavení na G1 On? Díky
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

jirkatol píše:Zdarec,jak prosím udělám návrat do továrního nastavení na G1 On? Díky
To restoring the factory settings of Zoom G1Xon multi-fx, you must power on while simultaneously holding the HOME button. When the display appears a message “Are You Sure?”, select YES and press ENTER button to start initialization of the program. The Factory Reset procedure is complete.
http://seventrumpet.com/zoom-g1xon-factory-reset/

jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Díky,byl to dotaz na kvap,nemohl jsem momentálně sedět u pc,ale dík.j
silentjosef
Nový uživatel

Příspěvek od silentjosef »

Dobrý den,
viděl jsem zde několik elektrikářských dotazů, tak se pokusím na ně odpovědět.
Jakožto revizní technik elektro ev.č. 2779/2/R-EZ-E2A bych rád uvedl na pravou míru způsoby ochran, které tady byly mylně zmiňovány.
Ochrana nulováním je ochrana používaná dle staré normy ČSN 34 1010 v sítích TN-C. Jedná se tedy o síť s uzemněným uzlem zdroje, kde nulový vodič je přímo spojen s uzemněným uzlem zdroje a tento vodič je používán zároveň zakožto ochranný vodič (PEN). Zapojení provedeno 2 / 4 vodičově, kde vodič pen byl spojován jak s pracovní nulovou zdířkou, tak s kostrou. Ochrana nulováním je používána ve většině starších elektroinstalací (do roku 1997) a končila na zásuvkách nebo pevně připojených spotřebičích. Nejprve se vodič PEN připojoval ke kostře spotřebiče, nebo kolíku zásuvky a pak na pracovní zdířku. Odpojitelné spotřebiče třídy I musely být vždy taženy L N PE a to i dle staré normy 34 1010. Stejně tak i prodlužovací přívody, které bohužel mnohdy najdeme v domácím dvojvodičovém provedení, ač to bylo zakázáno.

Dnes se již ochrana nulováním nepoužívá. Máme sítě TN-S nebo TN-C-S, kde je provedeno rozdělení vodiče PEN na dva vodiče PE a N. Je to z důvodu aby ochranný vodič nebyl zatěžován pracovními proudy a nehrozilo tak zavlečení poruchového proudu na kostru spotřebiče. Od roku 2007, kdy vyšla norma ČSN 33 2000-4-41 ed.2 musí být každá zásuvka do 20A včetně, která je přístupná laikům a je určena pro všeobecné použití doplněna o ochranu proudovým chráničem s reziduálním proudem nepřevyšujícím 30 mA.

Co se týče dalšího příspěvku tak doopravdyjsou izolace a zemnění dvě rozdílné ochrany. Izolace patčí mezi prostředky ochrany základní, kdežto zemnění, ochranné pospojování jsou ochrany při poruše, pokud se jedná o doplňující ochranné pospojování tak doplněnímn ochrany při poruše. Dvojitá izolace je prostředek zvýšené ochrany. Jedná se o kombinaci ochran, která obsahuje jak ochranu základní, tak ochranu při poruše. Základní ochrana je zajištěna základní izolací živých částí izol odpor 2 M ohmy, ochrana při poruže je zajištěna přídavnou izolací odpor 5 M ohmů. Dohromady dvojitá izolace nesmí mít menší odpor než 7 M ohmů.

Co se týče těch brumů s tímto efektem, tak na baterky nebruměl, s adaptérem zakoupeným v ok elektrospotřebiče bruměl. S originálním adaptérem od DigiTech nebruměl. Po rozebrání adaptéru z OK jsem nazaril na usměrnění jednou diodou, nikoliv gretzovým můstkem a nedostatečným vyhlazením ss napětí.

Dalším původcem brumu je je také jak bylo už zmiňováno průtok vyrovnávacích proudů mezi stíněným polem signálu a ochranným vodičem sítě. Souhlasím tady s moderátorem, že nejlepším řešením je galvanické oddělení. Rozhodně nedoporučuji přímo spojovat stínění signálu s ochranným vodičem sítě. Můžeme si tak zavléci poruchové proudy a nebezpečné dotykové napětí v případě poruchy ze sítě přímo na struny kytary. Tohleto provedení se stalo osudným několika lidem. Poslední známé asi umrtí Bohdana Furcha ze skupiny Argema. Vše ještě umocnilo to, je v části jižní moravy je síť TT, kde je provedena ochrana zeměním a ochranný vodič tak není přímo spojen s uzemněným uzlem zdroje. Musí se tak brát v úvahu nejen vnitřní impedance sítě, ale taktéž zemní odpor.

Pokud toto elektrikářské povídání k něčemu alespoň někomu bude, budu rád.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pánové, uměli byste prosím pomoct s nastavením whammy? Věřím, že půjde nastavit funkčně, ale nedaří se mi. Příjde mi, že tóny jakoby nedotahuje do plné oktávy, takže to zní jak tahání kočky za ocas. Což mě podvědomě nutí tlačit na špičku a tak si pedál pořád vypínám...

Máte prosím nějaké tipy, jak whammy nastavit (klasický Morelo např. Like a stone)? Případně nemáte někdo slušný preset? :)

A jak zabránit nechtěnému vypínání pedálu?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

silentjosef píše:Rozhodně nedoporučuji přímo spojovat stínění signálu s ochranným vodičem sítě. Můžeme si tak zavléci poruchové proudy a nebezpečné dotykové napětí v případě poruchy ze sítě přímo na struny kytary.
Ahoj, zrejme je to reakcia na môj problém s brumom, ale nakoľko neviem komunikovať jazykom elektrotechnika, tak sa opýtam: je spojenie "sleeve", teda "ground" časti jackového konektora s PE kolíkom v zásuvke, "stínění signálu s ochranným vodičem sítě"?

Ale aby som bol presný - mám ten brum vyriešený nasledovne - jack kábel z "aux in" zo Zoom G1 do komba "aux in" a kostru komba dodatočne uzemnenú na PE kolík - toto snáď nie je nejak nebezpečné?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Zaverecny ultimatni zoom tuning je dokoncen!
Jak jsem se ptal v jinem tématu, hodlam G1on na koncerte občas vyuzit i jako looper a hledal jsem jak to do neho prepnout nohou (což ted nejde). Inspiroval me tenhle roztomily bastl pro jammana a hledal jsem něco cim bych zvysil ten mikrospinac, roťák poradil magnetky a když jsem do diskutoval doma, tak to fantasticky vyresila moje zena a donesla mi pruhledny samolepici doraz na nabytek, který vypada ze je vyrobeny presne pro zooma!!!

Obrázek

seženete vsemozne v nabytku, nalepite, je to téměř neviditelne a a při lehkem dotyku nohou (samozrejme i v bote) to prepina. Takze vivat homobastl... lepíky a Zoomlib tuhle "hracku od vietnamcu" posouvaji do netusenych dimenzi.
Přílohy
zoom tuning.jpg
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

no gratujuju, je to švanda, ale hlavně že to šlape. Nevim, jak to spínače vydržeji, nakonec není problém je vyměnit, už jsem to párkrát dělal. Přimlouvám se za obsluhu bez boty, Ale jak je libo. Osobně obdivuju, co jsi všechno schopnej při live hlídat a neopomenout. Holt ti to myslí v jiném levelu. Pro mě je věda spouštět Rhytm a do něj Loper i rukou v klidu domova, natož ve zmatku na koncertě nohou. Nikdy!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

primlouvej se jak chces, koncerty bosky hrat nebudu a doma si to prepnu rukou, ze jo ;)
budu poustet jenom looper (vyjimecne, proto nechci další krabicku),
ty by sis troufl pustit zoom rhythm na verejnosti? 8)

jinak loopovani je hlavne o treninku, proste musíš to mit dobře zazite, jinak se to dokaze zmenit ve veřejnou nocni muru...
torst

Příspěvek od torst »

já si dovoluju dělat na veřejnosti takový věci...
mám jeden mastrštyk, na konci setu pustim buben a nahraju Ami G F na basu a Clean git a mám podklad pro All along the Watchtower. Plus zpěv, tanec a sóla, divák je uchvácen.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak ted nerozumim, rikas nikdy a v hned potom ze to naopak delas a diváci šílí.....
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

hyenik píše:ty by sis troufl pustit zoom rhythm na verejnosti?
Já jo, a hrál jsem k tomu basu přes ten bass-simulátor :-) Ale bylo to na koncertě Gambini, tam se to hodilo :-)
torst

Příspěvek od torst »

hyen: Je to jen při oneman show a ještě jen jednou a jen na konci. To nějak obsloužim, ale je to soustředění. V blázinci kapely na pódiu bych to asi nezvlád.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Latam píše: ..whammy? Příjde mi, že tóny jakoby nedotahuje do plné oktávy, takže to zní jak tahání kočky za ocas. Což mě podvědomě nutí tlačit na špičku a tak si pedál pořád vypínám...
Já nevím, jestli je to stejně u tohoto G1Xon, ale u 505II, když jsem na ni dělal externí expression pedál, jsem musel mechanicky poladit nastavení toho hřebene co otáčí ozubeným kolem poťáku uvnitř, aby se jezdec dostal až na kraj dráhy. Jinak to právě taky nedojelo až do oktávy. Pokud ten poťák uvnitř půjde kapinku pootočit, je vyhráno.
jastud

Příspěvek od jastud »

Latam píše:Pánové, uměli byste prosím pomoct s nastavením whammy? Věřím, že půjde nastavit funkčně, ale nedaří se mi. Příjde mi, že tóny jakoby nedotahuje do plné oktávy, takže to zní jak tahání kočky za ocas. Což mě podvědomě nutí tlačit na špičku a tak si pedál pořád vypínám...

Máte prosím nějaké tipy, jak whammy nastavit (klasický Morelo např. Like a stone)? Případně nemáte někdo slušný preset? :)

A jak zabránit nechtěnému vypínání pedálu?
Máš správně nastavený ten pedál? Strana 26 a 27 manuálu. https://www.zoom.co.jp/sites/default/fi ... _G1Xon.pdf
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“