Peavey classic 30W vs. ostatní lampová komba
Pravidla fóra
za to to stojí, jestli to kombo používáš hodně často, třeba každej den, na doma...to poznáš rozdíl, když si to necháš přelampovat, že ti koncový lampy vydržej určitě dýl v pořádku...špatně třeba je, když zapneš to kombo a začneš hrát, jestli v těch lampách praská, to znamená, že nejsou nažhavený...když se to vypíná, tak je to normální, jak chladnou, ale když do nich pustíš rázy z kytary, to jim škodí pokud nejsou dobře nažhavený...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
to by šlo, ale nesmí do toho být zapojená kytara, aby do toho nešel žádnej signál, nebo stáhlá hlasitost, přesto je to ale rozdíl - tímhle způsoben (všechno na ON) se žhavěj class A zesilovače, kde to musí opravdu frčet, ale pro A/B je to podle mě taky dost narychlo:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Re: Peavey classic 30W vs. ostatní lampová komba
A není to náhodou ve stand-by pokud je vypojený kabel a stáhlé Volume ? (Jak si psal ? )
Po šesti letech ? Snad mi někdo odpovíte
Po šesti letech ? Snad mi někdo odpovíte
Re: Peavey classic 30W
Zdarec, mám možnost vyměnit teď Orange DT30+box s 2X Celestion V30 za kombo Peavey Classic 30 Made in USA.
Každopádně co jsem četl, tak je hodně poruchové. Je tam nějaký rozdíl, když je to ještě USA? Tedy jestli se vůbec vyrábí jinde, protože teď čtu, že jsou všechny z USA.
Každopádně co jsem četl, tak je hodně poruchové. Je tam nějaký rozdíl, když je to ještě USA? Tedy jestli se vůbec vyrábí jinde, protože teď čtu, že jsou všechny z USA.
Mám Peavey Delta Blues, to je stejný obvod jako u Classic, jen má navíc tremolo, co jsem tenkrát četl. Neměl jsem s ním nikdy nejmenší problém. A v absenci Stand-by ani nevidím nějaké minus (pokud to poškozuje lampy, tak nevidím jak, protože lampy drží naprosto normálně). Mám starší opravdu Made in USA, jak je to dnes ale netuším, nesleduji to.
Zdar, na bláboly o poruchovosti neber při výběru vůbec zřetel. Ono je to tak, že ti spokojení se většinou nechválí na forech a proto se o nich neví, třebaže je jich většina, zatímco ti nespokojení si jdou začerstva "poplakat" na forum; no a tak vznikají ony bajky o poruchovosti
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ok, díky za veškerý info
Ještě mám dotaz jak to spolupracuje s krabkama ? 
S krabkama spolupracuje dobře, protože má na vstupu první triody oddělovací kondenzátor C8, který zabrání posunu pracovního bodu triody V1A případným ss napětím na výstupu krabky.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tube Guru ti to vysvětlil teoreticky, já ti prakticky řeknu, že spolupracuje výborně se vším, co jsem do toho zapojil
.
Re: Peavey classic 30W
Jen teda bacha na to, že classic 30 chodí na bazaru tak do 10 tis, zatímco DT30 bez boxu spíš od 10 nahorufrenk54 píše:Zdarec, mám možnost vyměnit teď Orange DT30+box s 2X Celestion V30 za kombo Peavey Classic 30 Made in USA.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Některé verze Classic 30 měly ( nebo pořád mají ) dost podivným způsobem zafixovány výkonové lampy. Celý ten pružinkový systém generoval pazvuky, které se nedaly jen tak snadno eliminovat.
A proč vůbec měnit? Kvůli jinému zvuku? Rozdíl ve kvalitě tam totiž imho nebude žádný, možná bude i ten čínský Orange udělaný trochu lépe. Samozřejmě bazarová cena toho DT s 212 V30 boxem je tak o 5-10 tisíc vyšší než u Classic 30...
Ee, zvuk DT je fajn, má i hodně rezervu v gainu, každopádně hlava+box je pro mě zybtečně velké. Chci raději něco menšího, co bude mít ideálně přepínání výkonu i na domácí hraní. 
Zatím vede Marshall jcm800 4210, ikdyž raději bych to spíše prodal jako komplet.
Zatím vede Marshall jcm800 4210, ikdyž raději bych to spíše prodal jako komplet.
Zdar, přepínání výkonu je marketigová zbytečnost. Výkon se řídí potenciometrem "volume" a ty novodobé "přepínače výkonu" většinou přepínají režim koncových lamp z pentody na (pseudotriodu), což mění i zvukový projev zesilovače a to téměř vždy k horšímu.
Ten Marshall 4210 byl nejhorší aparat, co jsem kdy za 40 let hraní měl.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Ani se nedivím, zkreslení je tam děláno prostým asymetrickým (ještě že tak
) diodovým ořezem
.
Kdyz JCM800, tak 2203 nebo 2204. Kombo a JCM800 - to mi nejak nejde k sobe. Navic komba tehle rady maji myslim trochu jiny obvod nez hlavy, asi tam je nekde jen jina hodnota u jednoho kondiku, ale hraje to proste jinak...
Jinak prepinace vykonu... samozrejme kytarovy aparat neni nejake PA a resit hlasitost pouze ovladacem volume je uplne nestastne reseni. Prepinace typu pentoda/trioda jsou o nicem, existuji ale i ruzne rezimy class a single ended/class ab push pull apod. Vzdy se ale zmeni projev, lepsi je imho ubytek o nejake 3db (coz je stejna zmena hlasitosti jako prepnout ze 100w na 50) pomoci nejake zateze zapojene paralelne s bednou/reprakem. Idealni je ale nepouzivat odporove "brzdy", ale jit cestou nejakeho levneho kytaroveho repra, ktere umistim do nejake izolovane krabice, kterou soupnu nekam do jine mistnosti. Ale to se dostavame tak trochu mimo tema...
Jinak prepinace vykonu... samozrejme kytarovy aparat neni nejake PA a resit hlasitost pouze ovladacem volume je uplne nestastne reseni. Prepinace typu pentoda/trioda jsou o nicem, existuji ale i ruzne rezimy class a single ended/class ab push pull apod. Vzdy se ale zmeni projev, lepsi je imho ubytek o nejake 3db (coz je stejna zmena hlasitosti jako prepnout ze 100w na 50) pomoci nejake zateze zapojene paralelne s bednou/reprakem. Idealni je ale nepouzivat odporove "brzdy", ale jit cestou nejakeho levneho kytaroveho repra, ktere umistim do nejake izolovane krabice, kterou soupnu nekam do jine mistnosti. Ale to se dostavame tak trochu mimo tema...
Já mám kombo 4210 , aparát je to super jen ne každému sedne zkreslení jelikož kreslí diodou ,já kreslím krabicema takže dokopávám čistej kanál a je to pěkně dynamické na to že je to Marshall tak čistej kanál je bezva , měl sem i jak twina tak hot roda a tohle má takovej teplej clean. jinak co se týče schéma tak je schodné s 2205 hlavou.Mám ho teď na bazaru jelikož nám nějak nesedí do kapelky , ale prodávat se mi ho nechce spíš bych vyměnil za něco so jsem ještě neměl.Pokud s toho chce někdo super zkreslenej tohle s toho dělá Slávek v praze : https://www.youtube.com/watch?v=9OCGSxiZgFA
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head