Studiové aktivní repro + zvukovka k ntb do 12000
Pravidla fóra
Studiové aktivní repro + zvukovka k ntb do 12000
Zdravím potřeboval bych poradit pro známého nějaké aktivní studiové monitory k ntb (Os W7) ca 8 - 10000 a USB zvukovou kartu ca do 3000 + ,ale aby nebyla zbytečně drahá na úkor těch repro kde je lepší si připlatit takže dejme tomu rozpočet ca 12000 komplet + -
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Studiové aktivní repro + zvukovka k ntb do 12000
A co s tím dotyčný hodlá provádět? Resp. jaké jsou požadavky na zvukovku alespoň co se počtu vstupů týče? Za cenu 3k za zvukovku se můžeme bavit tak o dvou vstupech (více vstupů jen z bazaru).
Tak chce co nejkvalitnější zvuk FLAC/CUE z ntb-zvukovka-repro,napojit tam 2x samostatné studiové repro se zesilovačema a vepředu aby mohl napojit sluchátka,toď vše.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže jenom poslech. To je spíše dotaz na nějaké audio nebo hi-fi fórum. Tady se věnujeme hlavně recordingu, kde jsou požadavky na zvukový přednes a HW vybavenost trochu jiné.
No Ok ,ale repro tam by to mělo bejt stejné ne který jsou nejlepší volba cena kvalita?Zatím jsem koukal na tyhle KRK Rokit 6 G3 Black a M-Audio BX8 Carbon,M-Audio je celkem známé a kvalita ostatní značky mě nic neříkaj,teda v tom rozpoštu co má.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, já bych netvrdil, že repro na běžný poslech hudby a studiové repro jsou to stejné.
Pro běžný poslech se používají hi-fi zařízení, která upřednostňují některá frekvenční pásma a zvuk tak posluchači více zatraktivňují. To je u studiových monitorů nepřípustné. Tam je vyžadována rovná frekvenční charakteristika, která může pro běžný poslech působit sterilně, nezáživně.
Pro běžný poslech se používají hi-fi zařízení, která upřednostňují některá frekvenční pásma a zvuk tak posluchači více zatraktivňují. To je u studiových monitorů nepřípustné. Tam je vyžadována rovná frekvenční charakteristika, která může pro běžný poslech působit sterilně, nezáživně.
No já mám Hifi na Pc on měl taky,jenže právě potřebuje něco malýho na stůl a tudíž i směrového když u toho bude sedět a tam spadaj právě aktivní studiovky.Znám dost lidí co takto používaj M-Audio,Kurzweil,Alesis ca do 4000 komplety,zvuk si chválej a určitě lepší alternativa než stereo Pc bedýnky.
Tak jinde mě byli doporučený tyto https://kytary.cz/focal-alpha-50/HN167283/ jako nejlepší v té ceně,pokud pak levněji tak https://www.thomann.de/cz/behringer_nekkst_k6.htm pár....
Já jsem koupil domů tyto a naprostá spokojenost,pozor je to cena za kus:
https://kytary.cz/jbl-lsr305/HN145258/
https://kytary.cz/jbl-lsr305/HN145258/
Tak repro už mám celkem dost slušnejch typů ovšem se zvukovkou vhodnou k nim je to bída,každej asi jede na Asus/Creative atd kde je 100% podpora ovladačů pro OS. 
No....Já momentálně koupil na domácí žvýkání Lexicon Omegu, spousta lidí Ti napíše, že je to stará s**čka,ale já to využiju i jako takový malý mix, od včera testuju a myslím,že to bude stačit. Do Audacity to nahraje v pohodě, to jsem už včera zkoušel .stiletos píše:Tak repro už mám celkem dost slušnejch typů ovšem se zvukovkou vhodnou k nim je to bída,každej asi jede na Asus/Creative atd kde je 100% podpora ovladačů pro OS.
Jinak bych preferoval Steinberg,ale záleží co vše potřebuješ, kolik vstupů atd.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nepotřebuje žádné vstupy, takže jde jen o to, vybrat zvukovku s co nejkvalitnějšími DA převodníky v dané cenové kategorii. Klidně tu Omegu, resp. Alpha udělá stejnou službu za mnohem méně peněz, jelikož je co se výstupů týče stejně vybavená (pokud se nepletu).
Sám ji používám pro přehrávání samplů do PA při živém hraní. Domácí poslech by měla zvládnout.
Sám ji používám pro přehrávání samplů do PA při živém hraní. Domácí poslech by měla zvládnout.
Lexicon Alpha mě bylo řečeno že žádná kvalita,doporučenná byla tato https://www.amazon.com/SMSL-Audio-M3-Po ... B019Y5TR6O kterou tu ovšem nemaj a musela by se koupit v zahraničí,otázka jestli by nestačíla třeba tato https://www.muziker.cz/presonus-audiobo ... um-edition nebo https://www.muziker.cz/icon-cube a jestli jako amatér vůbec pozná něco na kvalitě ve zvukovce za 1300 a 2800.Osobně mám na Pc Asus Xonar D1 za 1800 na Hifi + zesilovač a max spokojenost teď ,na integrovaný zvukovce to byl ovšem hnus.
Koukni na bazar pokud se tomu nebráníš,teď tam je Steinberg :
http://hudebnibazar.cz/zvukova-karta-st ... 2/ID72770/
http://zvukove-karty.heureka.cz/steinberg-ur-22/
http://hudebnibazar.cz/zvukova-karta-st ... 2/ID72770/
http://zvukove-karty.heureka.cz/steinberg-ur-22/
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě bys to měl řešit spíš na hi-fi fóru, jak jsem již psal výše. USB zvukovku čistě jen na poslech hudby tu IMHO moc lidí mít nebude. A kvalitativně budou ty zvukovky v hodnotě do 3tis. na podobné úrovni.
Nwm, na čem se zakládá informace, že Lexicon Alpha je nic moc. Jestli to někdo posoudil jen pohledem na cenovku? Je potřeba si uvědomit, že Alpha je na trhu již více než 10 let a i to o něčem vypovídá. Svého času se prodávala za 3tis. Možná není designově vyšperkovaná jako tyto nové zvukovky, ale s nadsázkou by se dalo říci: tenkrát to borci ještě dělali poctivě (v číně
).
Nwm, na čem se zakládá informace, že Lexicon Alpha je nic moc. Jestli to někdo posoudil jen pohledem na cenovku? Je potřeba si uvědomit, že Alpha je na trhu již více než 10 let a i to o něčem vypovídá. Svého času se prodávala za 3tis. Možná není designově vyšperkovaná jako tyto nové zvukovky, ale s nadsázkou by se dalo říci: tenkrát to borci ještě dělali poctivě (v číně
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně. Hlavně mu nenabízejte Lexicon, Steinberg nebo cokoli jiného - on potřebuje multimediální HW, nic sofistikovanýho (protože jde hlavně o zaintegrování do OS a nikoli o práci v DAW).
2stiletos: projeď si "klasické" zvukovky typu SoundBlaster a její klony. Abys jako amatér poznal rozdíl v D/A převodnících, to bys musel mít jednak zkušenosti, druhak poslechové místo a za třetí i budget rozhodně zcela mimo 12kKč
P.
2stiletos: projeď si "klasické" zvukovky typu SoundBlaster a její klony. Abys jako amatér poznal rozdíl v D/A převodnících, to bys musel mít jednak zkušenosti, druhak poslechové místo a za třetí i budget rozhodně zcela mimo 12kKč
P.
Ono logiku chcieť štúd. repro na posluch hudby to podľ mňa zas nejakú má, zvlášť keď človek trošku chápe súvislosti vo vzťahu k hudobnej produkcii a chce naozaj počuť objektívny výsledok práce producenta zo štúdia. Ja osobne nechcem počuť prifarbenie nejakých frek. pásiem, len preto, lebo to je atraktívnejšie. Chcem to proste počuť tak ako to namixovali a namastrovali v štúdiu a štúd. monitory by to predsa tak mali podať, či nie? A keďže štúd. monitory by mali byť "flat", nebude tam, napríklad, o nič viac alebo menej basov, ako tam skutočne patrí a pod.Hendrek píše:No, já bych netvrdil, že repro na běžný poslech hudby a studiové repro jsou to stejné.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Ale je otázka, kolik z těhle tazatelů tomu natolik rozumí a chápe to
dost bych sázel spíš na stav, kdy drtivá většina k věci přistupuje pouze přes doporučení a kusé info na netu; ale rozhodně ne na základě "uvědomělosti" k podání zvuku. Ale statistiku jsme si pochopitelně nedělal 
P.
P.
No takže bude lepší volba pořídit zvukovku Asus/Creative než nějakou z těch postlích?
Jinak Lexicon Alpha a názor na kvalitu,mě napsal asi někdo kdo se asi vyzná,protože měl celkem přehled o studiových monitorech a jak hrajou.(alspoň to tak vypadá) .
Ohledně studiovek a Pc asi tak Creative T30 wireless se daj říct že stojej zvukově za něco na rozdíl od těch levnejch,ovšem nad 2000 jsou tu už studiovky Alesis,M=Audio atd co si majitelé chválí.Já posoudit osobně nemůžu mám klasiku hifi,ovšem vícero lidí spokojeno s těma setama kolem 4000 M-Audio třeba,jinak jsem amatér (buďto je zvuk pěknej nebo není viz Pc bedýnky všeho druhu,známej to samí,ale chce kvalitu )takže nějak víc posuzovat nemůžu.
Jinak Lexicon Alpha a názor na kvalitu,mě napsal asi někdo kdo se asi vyzná,protože měl celkem přehled o studiových monitorech a jak hrajou.(alspoň to tak vypadá) .
Ohledně studiovek a Pc asi tak Creative T30 wireless se daj říct že stojej zvukově za něco na rozdíl od těch levnejch,ovšem nad 2000 jsou tu už studiovky Alesis,M=Audio atd co si majitelé chválí.Já posoudit osobně nemůžu mám klasiku hifi,ovšem vícero lidí spokojeno s těma setama kolem 4000 M-Audio třeba,jinak jsem amatér (buďto je zvuk pěknej nebo není viz Pc bedýnky všeho druhu,známej to samí,ale chce kvalitu )takže nějak víc posuzovat nemůžu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče zvukovek, tak já bych to tak udělal (obvykle se nesnažím radit nesmysly). Zase na druhou stranu - nechce to na nic jiného, než 2.0 poslech a s tím (integrace do OS) nebude mít prob žádná zvukovka, byť primárně "nemultimediální". Možná, že (příklad) za 3kKč bude výstupama lepší zvukovka Lexicon, Behringer, Presonus..... než multimediální. Tohle nevím, člověk (bez reálného testu) bude jen vařit z vody....
Ale i tak si stojím za tím, že prakticky je jedno, co koupíš - nepoznáš to (rozdíl), jsem si jist
P.
Ale i tak si stojím za tím, že prakticky je jedno, co koupíš - nepoznáš to (rozdíl), jsem si jist
P.