Klávesy pro živé hraní 30 až 40 K.

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Tompson17
Nový uživatel

Klávesy pro živé hraní 30 až 40 K.

Příspěvek od Tompson17 »

Ahoj,

jsem kytarista, ale v kapele hraji na střídačku i na klávesy. Mám Kurzweill K2500. Je to bezvadnej nástroj se spoustou možností, ale vzhledem k tomu, že nejsem klávesák "profík" tak nemám moc čas se věnovat studování nastavování všech složitých věcí a funkcí, tak hledám náhradu - výměnu - zhruba za 30 až max 40 tisíc.

Věc se má tak, že potřebuju klávesy, u kterých můžu snadno nastavovat presety, rozdělení klávesnice a spínání jednotlivých vrstev/zvuků pro nějaký sóla, vyhrávky atd. Nepotřebuji pracování se skladbami z kláves, odpalování samplů jsem doposud taky nepotřeboval. Možná na nějaký intra by se to hodilo, ale především mi jde o snadnou ovladatelnost co se týče nastavování a hledání zvuků. Radíte mi spíše věnovat x hodin se učení zacházení s K2500, nebo koupit jinej stroj, popřípadě jakej?

Z vyhledaných mi zaujaly tyto, ale moc se nevyznám, tak připojujte klidně další návrhy: 88 kláves by byla výhoda, ovšem ovladatelnost upřednostňuji. Hmotnost neřeším, velikost také ne (jsem na K2500 zvyklej a ty jsou docela dost těžký...).

Roland E-A7
Yamaha PRS - S770
Casio MZ - X500
Korg Havian 30
Korg Kross 88BK

Moc děkuji za vaše názory.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“