Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Latam »

kmensik píše: Já nevím, jestli je to stejně u tohoto G1Xon, ale u 505II, když jsem na ni dělal externí expression pedál, jsem musel mechanicky poladit nastavení toho hřebene co otáčí ozubeným kolem poťáku uvnitř, aby se jezdec dostal až na kraj dráhy. Jinak to právě taky nedojelo až do oktávy. Pokud ten poťák uvnitř půjde kapinku pootočit, je vyhráno.
jastud píše:
Latam píše:Máš správně nastavený ten pedál? Strana 26 a 27 manuálu. https://www.zoom.co.jp/sites/default/fi ... _G1Xon.pdf
Díky za tipy pánové, mrknu na to. Myslel jsem, že mám nastaveno dobře, ale nejspíš ne. Zkusím si asi pedál podložit nějakým filcem a nakalibrovat po tuhle "zarážku" tak, abych si pedál nevypínal.
silentjosef
Nový uživatel

Příspěvek od silentjosef »

Ivan píše:
silentjosef píše:Rozhodně nedoporučuji přímo spojovat stínění signálu s ochranným vodičem sítě. Můžeme si tak zavléci poruchové proudy a nebezpečné dotykové napětí v případě poruchy ze sítě přímo na struny kytary.
Ahoj, zrejme je to reakcia na môj problém s brumom, ale nakoľko neviem komunikovať jazykom elektrotechnika, tak sa opýtam: je spojenie "sleeve", teda "ground" časti jackového konektora s PE kolíkom v zásuvke, "stínění signálu s ochranným vodičem sítě"?

Ale aby som bol presný - mám ten brum vyriešený nasledovne - jack kábel z "aux in" zo Zoom G1 do komba "aux in" a kostru komba dodatočne uzemnenú na PE kolík - toto snáď nie je nejak nebezpečné?
Právě to dodatečné připojení jackového konektoru na kolík je ten nebezpečný problém. V případě poruchy na síti si tak přitáhnete poruchový proud ze sítě přímo na struny kytary. Tím propojením jste odstranil galvanické oddělení.
TheSubways

Příspěvek od TheSubways »

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem je možné do zoomu natáhnout různe efekty predpripravene na internetu? Případne máte nějaké stránky, kde se dá zjistit jak nastavit ten a ten zvuk s přihlédnutím k nastavení efektu v zoomu? Dá se přes zoom nahrávat zvuk kytary po připojení k počítači? Předpokládám, že přes mobil by něco nahrát šlo, ale kvalita asi nebude valná, nezkoušel někdo?

Předem děkuji za rady.
kunec

Příspěvek od kunec »

Na všechno už to odpovědi jsou

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Jo, stačí přečíst 800 příspěvků ;)

Efekty se dají natáhnout přes software zoomlib, nastavení zvuku např zde: http://www.zoompatches.com/forum/index.php?board=5.0

Zoom nefunguje jako zvuková karta, takže pro nahrávání potřebuješ ještě ji. Mrkni do obchodu s hudebními nástroji.

Na mobil (pres vestavěný mikrofon) je to naprd.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
torst

Příspěvek od torst »

Pavdi to vystih, jen doplňuji, že zde se to řeší tuto : kytarove-efekty/zoomlib-sw-k-propojeni- ... 43450.html
stačí přečíst 800 příspěvků !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

jirkatol píše:Zdarec,jak prosím udělám návrat do továrního nastavení na G1 On? Díky
v Tržišti pozerám, že prvý z tvrdého jadra užívateľov, ktorý sa ho zbavuje... ;) co pak co pak, jirko!? :)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Ivan : Já si zas všimnul, že ty a torst (tedy tvrdé jadro tohoto tématu) jste se nezúčastnili sčítání Zoomu v sousedním vlaknu. Netajíte nám něco? :-D

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
kunec

Příspěvek od kunec »

jirkatol mám jestli se nepletu G3
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Jirkatol: To restoring the factory settings of Zoom G1Xon multi-fx, you must power on while simultaneously holding the HOME button. When the display appears a message “Are You Sure?”, select YES and press ENTER button to start initialization of the program. The Factory Reset procedure is complete.

jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ivan píše:
jirkatol píše:Zdarec,jak prosím udělám návrat do továrního nastavení na G1 On? Díky
v Tržišti pozerám, že prvý z tvrdého jadra užívateľov, ktorý sa ho zbavuje... ;) co pak co pak, jirko!? :)
Jen chci vyzkoušet zase něco jiného :wink:
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

kunec píše:jirkatol mám jestli se nepletu G3
Mám oba :wink: Zatím :-)

To Pavdi:
Díky tohle jsem řešil již kolem 20.10.
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Chyba lávky, přehlídl jsem se ;)

jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Pavdi píše:Chyba lávky, přehlídl jsem se ;)
V pohodě,také jsem nedávno přehlédl a pěkně jsi mně vysmál :-) Ale sranda muší být! :lol: :wink:
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Pavdi píše:Ivan : Já si zas všimnul, že ty a torst (tedy tvrdé jadro tohoto tématu) jste se nezúčastnili sčítání Zoomu v sousedním vlaknu. Netajíte nám něco? :-D
Do "Undergroundu" veľmi nechodím, tak ma to "sčítaní lidu" nejak obišlo... :) A ne ne, netajím - G1 zatiaľ stále najlepšie riešenie na doma z môjho pohľadu
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Lapis

Příspěvek od Lapis »

Tak jsem si krabičku koupil z druhé ruky - jako nová i s paragonem :). Poté co jsem tu dva dny četl forum jsem tam nahrál pressety od TORSTA a taky se mi některé teda líbí... Hraju především clean, takže jsem Ocenil Fender cln. Co se týká těch zkreslení tak mě tam zaujal ENGLE E530, MS Drive, SANDONmessa a Pevay6505.

Moje poznatky:

Hraju na Laney CUB12R + Fender strat (sigle coil s push pull na humbucker).

1) Zkoušel jsem zapojit do efektové smyčky, co se týče modulačních efektů a např. Fender cln dobrý, ale ty zkreslené chytaly spoustu šumů a tresh hold to moc slyšitelně ořezával.. Nicméně nebylo tu uplně nejhorší.. Master LVL jsem měl asi na 30. Na kolik to máte zesíléné vy co to dáváte do efektové smyčky ten efekt?? Když jsem pustil humbucker, bylo to o poznání lepší (šumy se tolik zřejmě nezesilovaly v preampu a efekt pak s nimi neměl ve smičce tolik problémů při tresh holdu). Kdby se mi podařilo odladit toto zapojení, byl bych happy, protože se mi tím nesníží výkon komba, který potřebuji.

2)Zapojil jsem kytara-efekt-vstup. Pohrál jsem si s Gain aby se nemršil signál a nastavil EQ na pět vše. Výsledek byl co se týče trash hold a šumu o něco lepší oproti efektové smyčce při single coil, při humbucker se šum vytratil uplně, ale zvuk byl jakejsi ořezanej, umělej, při vyšších hlasitostech bych řekl až nepříjemnej - kombo ztratilo projev lampy. Master LVL jsem měl asi na 15, kolika krmíte pream vy co máte efekt takto zapojený.

3) Nejlépe dopadla varianta - kytara-efekt - FXreturn tzn. nahrazení předzesilovače komba zapojená kajtra na vstup koncového zesilovače. Tam byl zvuk parádní, kulatý koncák se nechal pěkně vybudit k zkreslení... Byl jsem nadšený a přesvědčen, že takto to budu využívat i navzdory tomu, že bych musel hlasitost ovládat na efektu, protože ten zvuk za to opravdu stál jak cln, tak to bylo poznat především v zkreslených zvucích. Potom co jsem to ale vypekl na max Master Level na 120, zjistil jsem, že jsem přišel o výkon a v kapele bych si s kombem už neškrtl.. Vím, kombo je na výstupu poměrně slebé (2xEL84), ele doposud mi do zkušebny výkonově s rezervou stačilo (volume 5 a gain 3). Máte někdo nějaký typ jak to posunout (docílit běžného výkonu komba), abych nemusel kupovat nový apec?? Je možné např. vložit za efekt ještě 1x ECC83 než to půjde do FXreturn, nebo je to blbost a ten vstup to nesnese... Jak vlastně ta efektová smyčka funguje?? Dochází tam ke sčítání signálu z FXloop+vstup do komba, nebo co je na vstupu komba jde vždy skrze a pokud tam není nic zapojené jde to rovnou na výstup??

Vím, že v tom množství příspěvků už asi někde ty odpovědi jsou, ale to vlákno je tak rozsáhlé, že by mi pomohly názory na tyto tři konkrétní situace.
Naposledy upravil(a) Lapis dne 26.11.2016 20:53, celkem upraveno 2 x.
torst

Příspěvek od torst »

Dík za pochvalu, jdeš na to celkem dobře.
Moc nerozumím bodu 1) Ty zapojuješ do smyčky simulaci preampů? A kytaru do vstupu comba ?? To je špatně ! Protože se sčítá preamp comba s preampem v ZOOMu.
Správná je varianta 3) Obejdeš preamp comba, ten ti nahradí ZOOM a jdeš do returnu, tedy jen do koncáku. A je to lampáč, takže to bude hrát dobře, i když s jedním reprem bůhvíjakej metal nečekej. Ano, master level na ZOOM stahni podle potřeby, aby ti to neurazilo hlavu, protože Return je přímý vstup do koncáku a žádný Master pot na zeslabení tam není (u některých apců ano). Nerozumím té poznámce o nedostatečném výkonu. Samotné combo je hlasitější než ZOOM do Returnu s master level na cca 80-100? Nechce se mi věřit. Přesně takhle jsem hrál do lamp. hlavy a dnes do comba a hlasitost je totožná, nic nemusím dohánět.
Šum u digitálních zkreslení je přítomnej, Gate (treshold) je nutný. Analogové hi-gainy taky šumí (hučí), ale na jiné frekvenci, není ta tak výrazné. Ale totéž je s amp simulacema v počítači, tak to prostě je.
Dotaz na smyčku - pokud v ní nic není, jde signál z preampu comba přímo do koncáku, prostě jako by smyčka nebyla.
Znovu přikládám svůj soubor - návod jak zapojovat mulťáky :
http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Lapis

Příspěvek od Lapis »

Děkuji za návod,

zítra na to mrknu.

Bod 1 - ano jak říkáš, ale to samé - špatně je i bod 2, kdy simulaci aparátu pošlu na vstup preampu teda..

Nejsem metalový hráč, hraju především Funk a lehčí rock, takže mě ty metalové zvuky zase tak netrápí, ale doposud jsem si myslel, že z takto levného procesoru takové zkreslení nelze dostat... Mýtus prolomen. Občas si ale rád zahraju i něco jiného, takže se mi budou hodit :)

K zapojení bod3. Ješte to musím odzkoušet ve zkušebně zatím jsem testoval jen doma. Každopádně jsem to vyhulil a přišlo mi to slabé na to abych to použil ve zkušebně (zkoušel jsem to takto vybuzené na efektu Fender CLN, který chci využít). Možná by stačilo v tom presetu ještě přidat level přímo na simulaci toho aparátu (komba).

Říkal jsem si jestli ty 3xECC83 v preampu v mém cub12 nemají na výstupu vyšší max. úroveň než ZOOM a tím vybudí více výstupní zes. 2x EL84. Tím, že to kombo je slabé (15W), tak každé snížení výkonu z preampu znamená nedostatečný výkon...

Možná se mýlím, rád si nechám vysvětlit, jak to tam je.
Naposledy upravil(a) Lapis dne 26.11.2016 21:52, celkem upraveno 1 x.
Lapis

Příspěvek od Lapis »

torst píše: Znovu přikládám svůj soubor - návod jak zapojovat mulťáky :
http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Návod jasný, struční, výstižný... Děkuji
José

Příspěvek od José »

Když to používáš jako preamp máš tam tři hlasitosti - u jednotlivé simulace - u presetu a pak master.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“