Tak jsem si krabičku koupil z druhé ruky - jako nová i s paragonem

. Poté co jsem tu dva dny četl forum jsem tam nahrál pressety od TORSTA a taky se mi některé teda líbí... Hraju především clean, takže jsem Ocenil Fender cln. Co se týká těch zkreslení tak mě tam zaujal ENGLE E530, MS Drive, SANDONmessa a Pevay6505.
Moje poznatky:
Hraju na Laney CUB12R + Fender strat (sigle coil s push pull na humbucker).
1) Zkoušel jsem zapojit do efektové smyčky, co se týče modulačních efektů a např. Fender cln dobrý, ale ty zkreslené chytaly spoustu šumů a tresh hold to moc slyšitelně ořezával.. Nicméně nebylo tu uplně nejhorší.. Master LVL jsem měl asi na 30. Na kolik to máte zesíléné vy co to dáváte do efektové smyčky ten efekt?? Když jsem pustil humbucker, bylo to o poznání lepší (šumy se tolik zřejmě nezesilovaly v preampu a efekt pak s nimi neměl ve smičce tolik problémů při tresh holdu). Kdby se mi podařilo odladit toto zapojení, byl bych happy, protože se mi tím nesníží výkon komba, který potřebuji.
2)Zapojil jsem kytara-efekt-vstup. Pohrál jsem si s Gain aby se nemršil signál a nastavil EQ na pět vše. Výsledek byl co se týče trash hold a šumu o něco lepší oproti efektové smyčce při single coil, při humbucker se šum vytratil uplně, ale zvuk byl jakejsi ořezanej, umělej, při vyšších hlasitostech bych řekl až nepříjemnej - kombo ztratilo projev lampy. Master LVL jsem měl asi na 15, kolika krmíte pream vy co máte efekt takto zapojený.
3) Nejlépe dopadla varianta - kytara-efekt - FXreturn tzn. nahrazení předzesilovače komba zapojená kajtra na vstup koncového zesilovače. Tam byl zvuk parádní, kulatý koncák se nechal pěkně vybudit k zkreslení... Byl jsem nadšený a přesvědčen, že takto to budu využívat i navzdory tomu, že bych musel hlasitost ovládat na efektu, protože ten zvuk za to opravdu stál jak cln, tak to bylo poznat především v zkreslených zvucích. Potom co jsem to ale vypekl na max Master Level na 120, zjistil jsem, že jsem přišel o výkon a v kapele bych si s kombem už neškrtl.. Vím, kombo je na výstupu poměrně slebé (2xEL84), ele doposud mi do zkušebny výkonově s rezervou stačilo (volume 5 a gain 3). Máte někdo nějaký typ jak to posunout (docílit běžného výkonu komba), abych nemusel kupovat nový apec?? Je možné např. vložit za efekt ještě 1x ECC83 než to půjde do FXreturn, nebo je to blbost a ten vstup to nesnese... Jak vlastně ta efektová smyčka funguje?? Dochází tam ke sčítání signálu z FXloop+vstup do komba, nebo co je na vstupu komba jde vždy skrze a pokud tam není nic zapojené jde to rovnou na výstup??
Vím, že v tom množství příspěvků už asi někde ty odpovědi jsou, ale to vlákno je tak rozsáhlé, že by mi pomohly názory na tyto tři konkrétní situace.