Jak se naučit hrát?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Mám to taky v integrované zvukárně přes LINE-IN a zvuk mi přijde hodně kvalitní (respektive když srovnávám podle toho co sem slyšel hrát kytary připojené k kombům a tak)
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

McFish píše:No kámošovi to zvukárnu odpálio, ale je fakt ze to byla jenom integrovka
Kámoš byl lama :P Já mám integrovanou s celkem slušnou úrovní kvality zvuku,a kytaru se tam strčit nebojim. Teda nezkoušel sem novou kytaru,ale všeobecně z kytary de slabší signál než line-in čeká,takže by mu to nemělo nic udělat...a jestli jo,tak je některá část řetězce šitózní :P
Zkus si vzít multimetr a změřit co leze z MP3ky na výstupu a z kytary na výstupu a uvidiš :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Tak první problém, nainstaloval sem si amplitube ale netuším jak udělat aby mi bral signál z Line-in, když připojím kytaru do mikrofonového vstupu tak sice amplitube funguje ale kvalita zvuku kytary je příšerná, takže to potřebuju nějako přehodit aby mi amplitube bral to co leze do line-in a ne do mikrofonu...
Budu rád i za tipy na jiné programy, nebo alespon jak z line-in nahrávat?

(jinak kytara přes line-in normálně hraje z PC ale amplitube to uplně ignoruje)

tak už sem to vyřšil akorát aplitube příšerně šustí a chrčí, divné, jakmile ho vypnu vše je ok
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Mik3 píše:Tak první problém, nainstaloval sem si amplitube ale netuším jak udělat aby mi bral signál z Line-in, když připojím kytaru do mikrofonového vstupu tak sice amplitube funguje ale kvalita zvuku kytary je příšerná, takže to potřebuju nějako přehodit aby mi amplitube bral to co leze do line-in a ne do mikrofonu...
Budu rád i za tipy na jiné programy, nebo alespon jak z line-in nahrávat?

(jinak kytara přes line-in normálně hraje z PC ale amplitube to uplně ignoruje)

tak už sem to vyřšil akorát aplitube příšerně šustí a chrčí, divné, jakmile ho vypnu vše je ok
mam podobnej problém a netušim co s tim.. v guitarFX mi jsou efekty jen na mic a v amplitube mi nejdou ani na line in ani na mic
Cort M600
allmo

Re: Jak se naučit hrát?

Příspěvek od allmo »

Cau mel bych dotas hraju na kytaru pomalu rok a pul a chtel bych se zacit ucit sam neznate nakou dobrou knizku? No a druhej dotas akordy umim a tak ale kdys chci zahrat pisnicku tak nevim jak zisti na kolek je dob a jak zistit rytmus a muzu hrat vsechny pisnicky pres vsechny struny?
woro90

Příspěvek od woro90 »

allmo píše:Cau mel bych dotas hraju na kytaru pomalu rok a pul a chtel bych se zacit ucit sam neznate nakou dobrou knizku? No a druhej dotas akordy umim a tak ale kdys chci zahrat pisnicku tak nevim jak zisti na kolek je dob a jak zistit rytmus a muzu hrat vsechny pisnicky pres vsechny struny?
Hraješ rok a půl a nerozeznáš 3/4 od 4/4 taktu?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nevim jak secky pisnicky pres vsecky struny ale nektere akordy se nehrajou pres secky struny..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

allmo píše:Cau mel bych dotas hraju na kytaru pomalu rok a pul a chtel bych se zacit ucit sam neznate nakou dobrou knizku? No a druhej dotas akordy umim a tak ale kdys chci zahrat pisnicku tak nevim jak zisti na kolek je dob a jak zistit rytmus a muzu hrat vsechny pisnicky pres vsechny struny?
Na rozeznání rytmu a taktu stačí mít natrénovaný sluch a zkoušet zkoušet zkoušet.

Hrát přes všechny struny se dají některé akordy, kdy na každé struně zní tón, který v tom akordu je. Nicméně takových akordů není mnoho, z množiny všech akordů to je jen malá část. Takže hrabat pořád přes všechny struny nelze. A navíc to zní blbě, člověk by měl umět hrát tak, aby se trefoval jen do basových nebo vysokých strun, případně na střed, získáš tak mnohem více výrazových možností.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

Já když se učim něco na akustiku tak to hraju přez všechny struny dokud to postupně nevypiluju tak jak se mi to líbí a nejvíc se to podobá originálu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mastit přes všechny struny je prasárna, pokud se v tom neskrývá nějaký záměr...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Zpravidla neskrývá, i když je to "přez" :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Lemonademouth

Příspěvek od Lemonademouth »

OK play on guitar is very easy... iam like electronic guitar :D play XD
vendulkadaplaya
Nový uživatel

Jak začít s hraním?

Příspěvek od vendulkadaplaya »

Ahoj, mám dotaz. Už dlouho mi vrtá hlavou myšlenka, že bych zkusila hrát na nějaký hudební nástroj, jelikož hudební sluch mi nechybí, tak mi přijde jako škoda jej naplno nevyužít. A jakožto velkou metalovou a rockou fanynku mě napadla elektrická kytara. Co byste takovému začátečníkovi, který se v životě na jiný nástroj, než jen trochu na klavír neučil? Jak je dobré začít, jestli se vyplatí kupovat produkt a příslušenství z bazaru, jestli si mám prvně radši od nějakého přítele kytaru půjčit, jestli je lepší být samouk, nebo radši se učit odborně (popř. kde)? Za ohlasy budu ráda. Přeji hezký den.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

1) Jdi do toho :)
2) Pokud máš v okolí někoho, kdo ti pomůže vybrat na bazaru, je to rozhodně dobrá cesta.
3) Půjčení ti asi moc nepomůže, pokud nepůjde o opravdu dlouhodobou zápůjčku.
4) Dá se začít samoucky, ale mít učitele není nikdy od věci - může to být ZUŠ, učitel na volné noze, zkušenější kamarád...

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Vendulka:

Super by bylo, kdyby někdo měl k dispozici na půjčení kytaru (záměrně nespecifikuju jestli elektriku nebo akustiku), aby sis to krapet sama osahala, třeba podle knížky pro samouky, youtube. Až budeš cítit, že tě to baví a uvidíš třeba i nějakej pokrok, je čas zainvestovat do vlastního vybavení (ideálně z bazaru). Pak bys měla zkusit najít si učitele, kterej tě povede dál.

Podle mně je super, když přijdeš do hudebky/za učitelem a umíš alespoň trošku třeba pár základních akordů nebo rytmů. Ty začátky na kytarou jsou docela pomalý a nemá úplně smysl investovat peníze za učitele hned v začátku. Když už budeš něco umět, je naopak fajn najít si učitele, protože tě bude rozvíjet dál a dohlídne, abys neměla při hraní nějaký zlozvyky, který v lepším případě způsobí to, že se ti špatně hraje, v horším případě mohou vést třeba k zánětu šlach atp.
Pavel_

Příspěvek od Pavel_ »

Taky existují "výukové" programy např. Rocksmith. Je to prý "nejlevnější" učitel.
lexoun
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lexoun »

Jojo, určitě jdi do toho. :)
Pro odreagování od hraní, zkuste jiné hraní. Třeba parádní hry zdarma.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“