Mám už asi 25 let starý tenor saxofon Amati (a bohužel jsem už 4 roky bez práce, tak si teď nemohu dovolit drahou opravnu a i ta doprava do ní je trochu problém),
po těch letech už nějaké to pérko na vracení samozřejmě urezlo (a prasklo),
takže jsem jej vždy vyměnil z té sady, co jsem kdysi koupil se saxofonem a samozřejmě se snažil vždy vybrat co nejpodobnější tomu pérku prasknutému.
Bohužel co mi teď naposledy prasklo pérko co vrací klapku na 2. prstu pravé ruky (jako když chci z G zahrát Fis), tak tím jak je záměrně trochu "ohnuté" a napružené (jako ta pérka okolní, protože pokud se takto neohne, tak vracet klapku nedokáže) tak hraju maximálně 10 minut, než se vždy pérko otočí o 180 stupňů a tedy vyskočí, že klapku přestane vracet...
Doufám že jsem tedy vybral pérko správné (v této tloušťce už mi zbývalo jediné, jen bylo moc dlouhé a potřebovalo trochu zkrátit, aby se vešlo), vyndat šlo opravdu hodně špatně, tak nevím jestli tam přecejen nepatří silnější, když se takto "protáčí" (a ta okolné pérka to nedělají, i když jsem už kdysi měnil i podobná) a neví tedy proím někdo co s tím (pokud možno aby si to tedy dokázal opravit i sám), popř. "v nejhorším" na jakou opravnu se obrátit co nejblíž Litvínova a kolik to tak může stát ???
Děkuju ...