Reverb pro shoegaze/dream pop

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Reverb pro shoegaze/dream pop

Příspěvek od Kinx »

sice to neni reverb ani delay (ty samozrejme na plochy doporucuju), ale celkem vysoky misto v mym wishlistu ma EHX Freeze. to je na takove plochy jako delane :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Super na větší plochy jsou věci od Mr. Blacka - zejména Supermooon a Eterna. Geniální pedály.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Amorph píše:Jak posloucham ty stary EOST, tak si rikam, ze ty chces asi taky/spis nejakej sikovnej delay:) No vyhoda toho EHX Cathedral je, ze je to reverb a delay zkombinovanej dohromady, ale mrkni i na EHX Memoryman w/hazarai nebo treba Line 6 DL4. A mozna nebude pro tve ucely spatny mit kombinaci dvou krabicek - reverbu a delaye.
Mám Digidelay a občas z toho vytáhnu podobný zvuk, v kombinaci s Big Muffem :) Zkoušel jsem v Guitar Rigu 3 různý kombinace reverbu s delayem, ale tam spíš bez úspěchu.. Na Cathedral jsem kdysi koukal právě kvůli reversu, jak by na tom byl oproti Verbzille? Mělo by cenu mít v rigu delay a reverb-o-delay :lol: ?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

[quote="Jester]Haha. Mám taky tu 2 CD verzi. Vždycky u toho spolehlivě usnu. To Jesus and Mary Chain a My Bloody Valentine je jiný kafe. :wink:[/quote]

Já mám jen tu jedno-cd verzi, na usnutí to je dobré :) Koupil jsem to kvůli písni Alison, ta se mě líbila (a vlastně pořád líbí).
griper

Příspěvek od griper »

Ahoj, zvažuju krabičku reverbu a přemejšlim jak si stoji Modtone Coliseum Reverb, nebo jestli se vyplatí si připlatit za TC ELECTRONIC Hall of Fame. Nějaký zkušenosti?
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

Ten Modtone je za ty peníze dle mě dobrá volba. Je to takovej klasickej reverb, nic zvláštního na experimenty. Všechny tři režimy jsou dobře použitelný, sedí mu spíš ty kratší ozvěny, ale s režimem hall na max to umí pěknej ambient sound.
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
griper

Příspěvek od griper »

Ukázky nezněj špatně, co sem koukal na recenze tak ho dost chválej, ale všude slyšim Hall of fame...
ondrejsoldan
Bandzone: http://bandzone.cz/ondrejsoldan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrejsoldan »

TC Hall of Fame umí reverse reverb akorát po nahrání z TonePrintu. Chápu to správně?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Který konkrétní Toneprint máš na mysli? Nějak se mi nezdá, že by něco jako reverse reverb existovalo, ale možná se mýlím.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Reverzní průběh reverbu umí např Holier grail od EHX ( stará velká verze ), ale není to ve smyslu jako např. u delaye.
fanyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanyn »

Reverse reverb umí i Polara od Digitech. :)
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Hendrek píše:Který konkrétní Toneprint máš na mysli? Nějak se mi nezdá, že by něco jako reverse reverb existovalo, ale možná se mýlím.
Reverse Reverb je preset z Yamahy SPX-90. Nejedná se o otočený reverb, jak by název napovídal, spíš jde o něco jako early reflections.

Z úst Kevina Shieldse: "'What is this reverse reverb?" It reverses the envelope — it creates a sort of simulated effect, you get kind of a rhythmic effect out of it if you have any transients, anything with attack, the attack comes back slightly but you wouldn't know it from listening to the record."

Je to zvuk, který hojně využívali My Bloody Valentine a například i The Horrors na prvních deskách. Mám za to, že to byl původně preset pro bicí (něco ve stylu gate reverbu na bicích Philla Collinse), ale na kytaře to dělá takový sexy zvuk, jak kdyby se za tebou táhla jako smetana.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Díky za vysvětlení. Mě šlo ale spíš o to, který konkrétní Toneprint je ten reverse reverb, má-li Ondřej nějaké bližší informace. Protože podle názvu tam žádný takový nevidím.
ondrejsoldan
Kontaktovat uživatele:

Hendrek píše:Díky za vysvětlení. Mě šlo ale spíš o to, který konkrétní Toneprint je ten reverse reverb, má-li Ondřej nějaké bližší informace. Protože podle názvu tam žádný takový nevidím.
Myslel jsem přesně to, co píše zaza_3121. Konkrétní Toneprint neznám, ale říkal jsem si, že by nějaký takový mohl být. Pokud není, tak Hall of Fame pro mě není tím pravým ořechovým.
ondrejsoldan
Kontaktovat uživatele:

fanyn píše:Reverse reverb umí i Polara od Digitech. :)
Dík za info.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Ondro, pro víc autentický zvuk early reflections zkus pohledat Yahama Magicstomp. Je to přímo jedním z presetů a vytáhneš z toho jak MBV, tak Slowdive.

Mě už bohužel tenhle styl omrzel, upustil jsem od hledání toho typického zvuku.
noc33

Příspěvek od noc33 »

pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Pred par dny jsem si objednal byaiang rv-10 (nebo tak nejak :D ) tak jsem zvedavej
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tak toho bajanga už nějakou dobu mám na doma a je to vskutku zábavná krabička. navíc při určitých nastaveních do té ozvěný nakresluje, což zní bombasticky. doporučuju vyzkoušet :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“