Rada při výběru zvukové karty
Pravidla fóra
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada při výběru zvukové karty
Tak karta dorazila a spokojenost, trochu těch informací:
Ovladače mají nastavení USB Streaming Mode a ASIO Buffer SIze, ten jde nastavit nebo nechat "Auto".
USB Streaming Mode má hodnoty:
- Minimum Latency
(při buffer size "Auto", cca 80 samples)
- Low Latency
(při buffer size "Auto", cca 144 samples)
- Relaxed
- Reliable
- Safe
- Extra Safe
Jedu na Minimum Latency a 128 samples.
Reaper ukazuje:
~3.9ms / ~3.9ms
Ableton Live ukazuje:
3.67ms / 3.67ms
Overall 7.33ms
U Reaperu beru projekty, kde je hromada VST efektů.
Ableton Live používám za bicími s monitoringem a se samply, tam můžu nastavit i Minimum Latency a 64 samples, dostanu se na 2.33ms / 2.33ms tedy Overall 4.67ms.
Co se týče předzesilovače pro mikrofón, nezaznamenal jsem téměř rozdíl proti bývalé kartě (Steinberg UR22), rozdíl byl při zapojení kytary, bez aktivního tlačítka "Pad" a s úplně staženým vstupem a moje kytara (snímač Gibson Burstbucker 3) byla už moc nahlas, nevím jak by to bylo s aktivkami.
Ovladače mají nastavení USB Streaming Mode a ASIO Buffer SIze, ten jde nastavit nebo nechat "Auto".
USB Streaming Mode má hodnoty:
- Minimum Latency
(při buffer size "Auto", cca 80 samples)
- Low Latency
(při buffer size "Auto", cca 144 samples)
- Relaxed
- Reliable
- Safe
- Extra Safe
Jedu na Minimum Latency a 128 samples.
Reaper ukazuje:
~3.9ms / ~3.9ms
Ableton Live ukazuje:
3.67ms / 3.67ms
Overall 7.33ms
U Reaperu beru projekty, kde je hromada VST efektů.
Ableton Live používám za bicími s monitoringem a se samply, tam můžu nastavit i Minimum Latency a 64 samples, dostanu se na 2.33ms / 2.33ms tedy Overall 4.67ms.
Co se týče předzesilovače pro mikrofón, nezaznamenal jsem téměř rozdíl proti bývalé kartě (Steinberg UR22), rozdíl byl při zapojení kytary, bez aktivního tlačítka "Pad" a s úplně staženým vstupem a moje kytara (snímač Gibson Burstbucker 3) byla už moc nahlas, nevím jak by to bylo s aktivkami.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Po delším používání mě trošku mrzí, že mi Ableton Live! (myslím že 9.7) nedovolí žádný jiný výstup z PC. Pokud ho tedy zapnu a má nastaveno v preferences ASIO UPhoria Driver, tak si z PC nepustím nic přes hudební přehrávač ani přes prohlížeč (YouTube), myslím že ovladač od firmy Steinebrg mi to dovoloval. Pokud však pustím Reaper, tak souběžně s ním si mohu pustit co chci.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Určitě nedovoloval. Ale řešení je jednoduché: mít v systému jako defaultní tu obyč zvukovku a UPhorii mít jen na Ableton. Akorát bude třeba pořešit repro (přepojovat ručně, přepínač, malý mixpult, jiný pár repro).
Tohle je normální a správné chování. Jo ještě umí aplikace "uvolnit" ovladač, když je minimalizovaná; jestli to jde i v Abletonu ale netuším.
Zvláštní poznámka k tomu Reaperu - aplikace by se obecně měly chovat shodně (je to věc de-facto ovladače).....
P.
Tohle je normální a správné chování. Jo ještě umí aplikace "uvolnit" ovladač, když je minimalizovaná; jestli to jde i v Abletonu ale netuším.
Zvláštní poznámka k tomu Reaperu - aplikace by se obecně měly chovat shodně (je to věc de-facto ovladače).....
P.
Ale to je len jedna z podmienok, na to asi treba, ako píšeš, aby Ableton vedel uvoľniť ovládač, keď chceš spustiť inú aplikáciu. A podľa tohto tu to asi automaticky ani nevie: https://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=2&t=124206pavlii píše:Ale řešení je jednoduché: mít v systému jako defaultní tu obyč zvukovku a UPhorii mít jen na Ableton.
Vyskúšaj, ako sa tam spomína, v nejakom "CPU Load Meter" vypnúť "audio engine", údajne to uvoľní ten ovládač...
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
To pavlii: Mám zkušenosti, že Lexicon Alpha mi takhle hrála (ale možná to bylo s ASIO4ALL driverem), že jsem pustil Cubase a další zvukový výstup z PC nepustila. Když jsem Lexicon vyměnil za Steinberg UR22, tak Yamaha ASIO driver (dodávaný ke zvukovkám Steinberg) mi další zvukový výstup (při používání Cubase, později jsem přešel na Reaper) z PC dovolil. Napadlo mě stejné řešení, použít ještě interní zvukovou kartu.
To Ivan: Díky za nápad, vyzkouším to. Dnes si zvučíme akci sami a mezi samply o pauzách budu zřejmě pouštět i muziku z přehrávače.
To Ivan: Díky za nápad, vyzkouším to. Dnes si zvučíme akci sami a mezi samply o pauzách budu zřejmě pouštět i muziku z přehrávače.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je ovladač napsán jako "multiclient", tak to může též fungovat. Jediné, za čem bych si stál, je věc, že to není záležitost DAW (=chování by mělo být shodné bez ohledu na Cubase, Reaper, Ableton, Sonar, ...).
Každopádně můj pohled na věc je již letitý: mít dvě zvukovky. Toto beru jako jediné správné řešení, které minimalizuje veškeré problémy.
P.
Každopádně můj pohled na věc je již letitý: mít dvě zvukovky. Toto beru jako jediné správné řešení, které minimalizuje veškeré problémy.
P.
Domácí nahrávání
Zdravím, chci se zeptat, co si myslíte o této zvukovce: http://axago.cz/cz/produkty/audio-adaptery/ADA-HP.html ? Popřípadě jestli máte tipy na podobnou, i v cenovém rozmezí okolo 500-600,-. Chci doma nahrát doprovod k nahrávce, šlo by o elektrickou kytaru a el. bicí. Nic velkého od této zvukovky nečekám, ale aby to nebylo zase úplně na nic a dalo se to poslouchat.
Díky
Díky
Re: Domácí nahrávání
Anebo jsem narazila ještě na tuto: https://www.tsbohemia.cz/i-tec-7-1-chan ... GwodQ1wEHA
Re: Domácí nahrávání
tyhle zvukovky se na muziku nehodej, i když by to asi taky nějak šlo. Ale koupil bych min. něco podobného : http://hudebnibazar.cz/zvukova-karta-m-audio/ID96440/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
+1 pro Lexicon. Nic levnějšího použitelného neznám.
Souhlasím s Torstem,raději už něco přidat a aspoň toto:
http://hudebnibazar.cz/lexicon-alpha-us ... a/ID92833/
Ale tu cenu bych zkusil stáhnout,je to až moc IMHO.
Sorry Hendrek,špatně jsem upravil.
http://hudebnibazar.cz/lexicon-alpha-us ... a/ID92833/
Ale tu cenu bych zkusil stáhnout,je to až moc IMHO.
Sorry Hendrek,špatně jsem upravil.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Z těch levných zvukovek mě ještě napadla tato: https://www.audiotek.cz/behringer-u-pho ... 58373.html
U té M-Audio bych měl obavu ohledně s podporou ovladačů pro nové OS.
Jirko, zkoušel jsem tvuj odkaz a nic, asi prodáno. Ale našel jsem tam dalši 3 Lexicon Alpha v cenách 950,- - 1.000,- Kč.
U té M-Audio bych měl obavu ohledně s podporou ovladačů pro nové OS.
Jirko, zkoušel jsem tvuj odkaz a nic, asi prodáno. Ale našel jsem tam dalši 3 Lexicon Alpha v cenách 950,- - 1.000,- Kč.
Naposledy upravil(a) LUBOSH dne 19.03.2017 13:46, celkem upraveno 1 x.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten odkaz byl špatný. Opraveno.
Alphu bych klidně koupil novou. Budeš mít v ceně Cubase.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu, zadarmo se dá stáhnout Audacity a to bude pro úplného začátečníka asi jednodušší. S Cubase hrozí, že si bude začátečník muset projít martirium při instalaci a registraci pomocí eLicenseru (nebo jak se to jmenuje). Mi zprovoznění kdysi trvalo tři dny usilovného pátrání po Steinberg fóru, než se zadařilo.
Potvrzuju, taky jsem si tim prošel s LE4. Jsem vděčný za svou starou zvukovku, ke které mám Cubase LE1, s přiřazeným licenčním číslem a toť vše. Zprovoznim vždy a všude.Hendrek píše: Mi zprovoznění kdysi trvalo tři dny usilovného pátrání po Steinberg fóru, než se zadařilo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
+1Hendrek píše:Na druhou stranu, zadarmo se dá stáhnout Audacity a to bude pro úplného začátečníka asi jednodušší. S Cubase hrozí, že si bude začátečník muset projít martirium při instalaci a registraci pomocí eLicenseru (nebo jak se to jmenuje). Mi zprovoznění kdysi trvalo tři dny usilovného pátrání po Steinberg fóru, než se zadařilo.
Ano,Audacity je pohoda,člověk si osahá některé začátky a pak může jít dál.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, SW cesta (eLC) je asi holt trnitější, HW klíč je obvykle "na první zasunutí". Ale jsou to prostě počítače a softwér, no.... 
Osobně bych se víc přikláněl k tomu Behringeru než k Lexiconu; U-Phoria s MIDAS preampama by mohla mít v entry-level zvuku co nabídnout a i když třeba Hendrek mi je zdárnou opozicí, tak moje averze vůči Lexicon ovladačům je skoro celosvětově známá
železo by asi bylo OK, ale to je v daném případě jen část věci.
P.
Osobně bych se víc přikláněl k tomu Behringeru než k Lexiconu; U-Phoria s MIDAS preampama by mohla mít v entry-level zvuku co nabídnout a i když třeba Hendrek mi je zdárnou opozicí, tak moje averze vůči Lexicon ovladačům je skoro celosvětově známá
P.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Torste přesně vím co máš na mysli. Ja si to nedávno prošel s C5 LE. Je to naprosto tožné jako s C4 LE.
Ale od C6 a výše už to tak hrozný neni. Zato reactivace, třeba po nové instalaci OS, nové PC atp., to je labůžo.
Zlatý USB klíč.
Pavlii: právě, že se tu někde na foru už o těch MIDAS preampech psalo, tak jsem si právě na to vzpomněl.
Zlatý USB klíč.
Pavlii: právě, že se tu někde na foru už o těch MIDAS preampech psalo, tak jsem si právě na to vzpomněl.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....