Hlavně v klidu. Napalm Death mají taky vždycky naživo strašně špatný zvuk
Reproboxy na high gain metal
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reproboxy na high gain metal
copak já se dožaduju od někoho pochvaly?
a pokud děláš nějakou hudbu a vystupuješ, tak to neděláš pro nějaké pseduochytrolíny a všeználky z kytarovýho fóra, ale třeba právě pro ty lidi, co "chcou co největší bordel při co největší hlasitosti" ....a je jim skutečně naprosto ale naprosto šumák, jestli máš středy na max nebo mínus 30, chcou se bavit.
No a přesně se potvrdilo co jsem tu psal sorry ale zvuk z gainem na 4 je čitelněší konkretnější a v palmmutech krasně krájí zatím co s gainem na 7 je to bláto v palmmutech je to tupý a při akordu to není konkrétní zvuk je chlupatej a z kapelou by se slilinnerself píše:hyenik píše:tak predevsim je to pan Exodus, Gary nikdy nebude pan Slayer, to jediný pravý pan Slayer nikdy nedovoli
zkus nejdriv udelat nejaky zvuk (nahravka) pak mozna pochopis, proc tady s tebou nikdo nebude souhlasit.
Tak je to pan exodus/slayer. Prostě ve slayer hraje i když hlavní slovo maj Tom a Kerry. Na tom ale moc nesejde. Nahrávky nějaký mám, a hned přiložim. Nejdřív ale objasnim jak jsem je nahrával. Zkrátka jsem vzal mikrofon, přes kterej zpívám, když si jdeme s bubeníkem zablbnout a přiložil jsem to od oka někam k repráku. Mikrofon (shure pg48 myslim) jsem píchnul přes redukci do vstupu pro mikrofon noťasu. Zaznamenal jsem to cubasem 5. Neni to na studio a ani nemůže bejt, když na to nemam potřebný věci a nějak jsem se s tim ani nepáral. Nahrál jsem zkrátka " něco" aby to šlo poslouchat líp než třeba z mobilu. Každopádně rozdíly tam slyšet jsou. Nahrávky mam aparátu JSX s ekvalizací komplet narovno kromě gainů a samozřejmě hlasitosti. A mě se prostě víc líbí zvuk s gainem na 7/10, než 4/10. A když hrajou nějaký aparáty s gainem na max stejně jako tady v ukázce jsx s gainem na 4/10. Tak je to na mě prostě málo.
-
Stanley Glazoff
Ted jsem si koupil gibson flying,u kobyly ma nejaky burstbucker,takze jsem musel pridat.Na ibaneze s super distortionem jsem to mel na 4.5-5,tady jsem to musel dat na 6,abych mel stejny zvuk.A je to mnohem pevnejsi a pruraznejsi,nez když ten vstup prechlastam uz z kytary
Mam ale dark terrora,ten nemá tolik gainu jako peavey 
No mě se zase líbí víc zvuk 7/10, takže je to o vkusu. Hlavně jak tu psal pigdestroyer. Na tom jak je to konkrétní mi moc nezáleží. Hlavně aby to hrnulo a byl tak pořádně tvrdej bordelJ.T2 píše:No a přesně se potvrdilo co jsem tu psal sorry ale zvuk z gainem na 4 je čitelněší konkretnější a v palmmutech krasně krájí zatím co s gainem na 7 je to bláto v palmmutech je to tupý a při akordu to není konkrétní zvuk je chlupatej a z kapelou by se slilinnerself píše:hyenik píše:tak predevsim je to pan Exodus, Gary nikdy nebude pan Slayer, to jediný pravý pan Slayer nikdy nedovoli
zkus nejdriv udelat nejaky zvuk (nahravka) pak mozna pochopis, proc tady s tebou nikdo nebude souhlasit.
Tak je to pan exodus/slayer. Prostě ve slayer hraje i když hlavní slovo maj Tom a Kerry. Na tom ale moc nesejde. Nahrávky nějaký mám, a hned přiložim. Nejdřív ale objasnim jak jsem je nahrával. Zkrátka jsem vzal mikrofon, přes kterej zpívám, když si jdeme s bubeníkem zablbnout a přiložil jsem to od oka někam k repráku. Mikrofon (shure pg48 myslim) jsem píchnul přes redukci do vstupu pro mikrofon noťasu. Zaznamenal jsem to cubasem 5. Neni to na studio a ani nemůže bejt, když na to nemam potřebný věci a nějak jsem se s tim ani nepáral. Nahrál jsem zkrátka " něco" aby to šlo poslouchat líp než třeba z mobilu. Každopádně rozdíly tam slyšet jsou. Nahrávky mam aparátu JSX s ekvalizací komplet narovno kromě gainů a samozřejmě hlasitosti. A mě se prostě víc líbí zvuk s gainem na 7/10, než 4/10. A když hrajou nějaký aparáty s gainem na max stejně jako tady v ukázce jsx s gainem na 4/10. Tak je to na mě prostě málo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
No hrnout to muže ale dělat muziku jenom proto aby to ,,hrnulo" a dělalo to bordel na ukor toho aby tomu bylo rozumět jaksi dle mě postrádá smysl ale ať si každej dělá co chce
Proto mám rád metal
je tvrdej rychlej a agresivní. Kdybych chtěl čitelnost a onanovat nad každym tónem tak ho asi neposlouchám. Tim nechci říct že každej nástroj má bejt laděnej jinak. Aby tady někdo mě chtěl chytat za slova. Tim chci říct že mě nějak tak nezajímá jestli jde poznat jestli je tón g nebo cis ale hlavní je jestli to zní tvrdě.
-
Stanley Glazoff
Tak proc potom utrácet za drahe peaveye,kdyz stejne poslouzi i nejaky spider od line 6 
Peavey splní oboje. Zní tvrdě a i se pozná G od Cis. Asi se musím Innerselfa zastat (ne ve všem !!). Ale v jednom má pravdu a ta je dost zásadní: Metal není intošská šmrdlikárna, jde o údernost a to zdejší lpění na kvalitě přednesu (a já se v mnohém připojuji !) se trochu dost míjí s jeho posláním - Prostě bourat vše co stojí v cestě !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
OT už je to dávno, tak se přidám. Co jen krabka vh4? Je za ostrých 300€, ale furt míň než celej amp. Zas tak blbě to nezní, tedy z YT.
2Torst: nezkoušel jsi vh4 nakroutit na G1on? Já na to asi nemám. Nemůžu to trefit.
2Torst: nezkoušel jsi vh4 nakroutit na G1on? Já na to asi nemám. Nemůžu to trefit.
Jo přesně jak píše torst. Já dokonce na toho spidera hrál a nějak mi to nevadilo. Ale prostě peavey hrajou lípStanley Glazoff píše:Tak proc potom utrácet za drahe peaveye,kdyz stejne poslouzi i nejaky spider od line 6
No já metal hraju a to tvrdej a agresivní ale když bych hrál s tvojím zvukem na 7/10 gainu tak se zvuk sleje s celou kapelu a je nečitelnej ale k tomu musíš dospět já jsem taky hodně terorizoval spoluhráče vytaveným gainem a když už za mnou začaly chodit i lidi co přišli na koncert že je mi blbě rozumět co hraju tak jsem se zamyslel a snížil gain. Jinak ten tvuj zvuk by byl ok kdybys hrál něco alá Crowbar nebo Down tam to nevadí u pomalejch hutnejch riffu ale jestli hrtaješ něco alá Slayer tak je to nesmysl takhle kulit gain v tý rychlosti je kontraproduktivní a zkurvíš tím zvuk celý kapele
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Posli neco na ukazku, treba si pod pojmem metal predstavujem kazdy neco jineho
-
Stanley Glazoff
No zkurvit zvuk cely kapele asi ne,ale proste ani sam se neuslysis,ani poslouchaci nebudou vedet o co jde.On je také rozdil,hrat 4 koncerty rocne,nebo 40,kdyz jsem byl zavreny ve zkusebne,tak tam uz te to ani nebavi,das si zidlicku před bednu,a tam všechno slysis,kdyz mas hlavu před reprakama.Jednou za cas nekam vyjedete,stoji to za prd,ale svedes to na zvukare,spatnou akustiku,kocovinu ze včerejška atd.Jenze s pravidelnym koncertovanim,kdy muzes navíc sledovat i ostatní kapely,komu co funguje,a co ne,pak zjistis ze ta tvrdost není v gainu,naopak.Je to když srovnáme brutalni ranu pesti do drzky s pichnutim jehlickou do nosuJ.T2 píše:No já metal hraju a to tvrdej a agresivní ale když bych hrál s tvojím zvukem na 7/10 gainu tak se zvuk sleje s celou kapelu a je nečitelnej ale k tomu musíš dospět já jsem taky hodně terorizoval spoluhráče vytaveným gainem a když už za mnou začaly chodit i lidi co přišli na koncert že je mi blbě rozumět co hraju tak jsem se zamyslel a snížil gain. Jinak ten tvuj zvuk by byl ok kdybys hrál něco alá Crowbar nebo Down tam to nevadí u pomalejch hutnejch riffu ale jestli hrtaješ něco alá Slayer tak je to nesmysl takhle kulit gain v tý rychlosti je kontraproduktivní a zkurvíš tím zvuk celý kapele
Já když jsem byl poprvý na mejch oblíbenejch exodus ve zlíně na metalmánii. Tak jsem byl uplně hotovej z toho jejich zvuku s porovnánim s ostatníma kapelama co ten den hrály. Právě se mi líbilo jak je ten zvuk chlupatej a ostrej. Nechápu to slovo musíš dospět. Co to jako má bejt? Furt opakuju dokola že tak hrajou moje oblíbený kapely, který hrajou cca 30 let, ale já musim dospět
Kdyby to bylo fakt tak hrozný, tak by to nefungovalo ani těm kapelám ne snad? A ty se mi většinou se svym zvukem naživo líbily. Jinak když tu padlo slovo Slayer, tak musim říct, že je uznávám jako legendu, ale až na pár songů se mi od nich nic nelíbilo. Mě to přijde prostě jako o něco tvrdší punk s víc zkreslenym zvukem. První song stejnej jako desátej. Ale popravdě takovýsongy má většina thrashovejch kapel, jenom ne v takoý míře. A právě mě se ty věci na styl bicích tuta tuta vůbec nelíbí
Ještě bych třeba zmínil zvuk metallicy. Ty ho sice zkreslenej nějak brutálně nikdy něměly, ale třeba v období black alba byl v pohodě. Když to poslechnu dneska nějakej koncert, tak mi přijde že to hrajou jak se zvukem ze 70. let. Katastrofa:D
Myslíš tohle ?Awsys píše:OT už je to dávno, tak se přidám. Co jen krabka vh4? Je za ostrých 300€, ale furt míň než celej amp. Zas tak blbě to nezní, tedy z YT.
http://diezel.typo3.inpublica.de/vh4.21.0.html
Nezkoušel, protože ho nemám. To by mi ho musel někdo půjčit a pak bych ho třeba naprofiloval v ZOOMu. Ale už mě tu metalový orgie nějak pustily.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No ale já nehrál 4 koncerty ročně ale třeba 68/70 do roka i velky fesťáky jako RFP,Basinfire,Mor stalo se nám že sme dávaly i 2 v pátek a 3 v sobotu neboj mám toho nahranýho hodně a přesně vím že moc gainu prostě škodí ale ať si každej dělá co chceStanley Glazoff píše:No zkurvit zvuk cely kapele asi ne,ale proste ani sam se neuslysis,ani poslouchaci nebudou vedet o co jde.On je také rozdil,hrat 4 koncerty rocne,nebo 40,kdyz jsem byl zavreny ve zkusebne,tak tam uz te to ani nebavi,das si zidlicku před bednu,a tam všechno slysis,kdyz mas hlavu před reprakama.Jednou za cas nekam vyjedete,stoji to za prd,ale svedes to na zvukare,spatnou akustiku,kocovinu ze včerejška atd.Jenze s pravidelnym koncertovanim,kdy muzes navíc sledovat i ostatní kapely,komu co funguje,a co ne,pak zjistis ze ta tvrdost není v gainu,naopak.Je to když srovnáme brutalni ranu pesti do drzky s pichnutim jehlickou do nosuJ.T2 píše:No já metal hraju a to tvrdej a agresivní ale když bych hrál s tvojím zvukem na 7/10 gainu tak se zvuk sleje s celou kapelu a je nečitelnej ale k tomu musíš dospět já jsem taky hodně terorizoval spoluhráče vytaveným gainem a když už za mnou začaly chodit i lidi co přišli na koncert že je mi blbě rozumět co hraju tak jsem se zamyslel a snížil gain. Jinak ten tvuj zvuk by byl ok kdybys hrál něco alá Crowbar nebo Down tam to nevadí u pomalejch hutnejch riffu ale jestli hrtaješ něco alá Slayer tak je to nesmysl takhle kulit gain v tý rychlosti je kontraproduktivní a zkurvíš tím zvuk celý kapeleA nikdo proboha nemluvi o tom ze by se mělo hrat na cisty zvuk,ano,ma to byt zkresleny,ale jen do ty miry,aby se to nekurvilo.
Postovat nic nebudu ale metal pro mě je Slayer,Napalm Death,Obituary,Devildriver takže neboj mám přehleded dokonalejpigdestroyer píše:Posli neco na ukazku, treba si pod pojmem metal predstavujem kazdy neco jineho
-
Stanley Glazoff
No ale asi neprislo to hned,a to jsme asi všichni hulili ten gain co to jdeJ.T2 píše:No ale já nehrál 4 koncerty ročně ale třeba 68/70 do roka i velky fesťáky jako RFP,Basinfire,Mor stalo se nám že sme dávaly i 2 v pátek a 3 v sobotu neboj mám toho nahranýho hodně a přesně vím že moc gainu prostě škodí ale ať si každej dělá co chce
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
když se tady teď bojuje o 7/10 nebo 4/10 gainu, je možná dobré si připomenout, že je to jen jedna z mnoha proměnných. S aktivníma snímačema, dobrou bednou s V30, jistou pravačkou a kvalitní kabeláží může být klidně i 4/10 příliš.
-
Stanley Glazoff
No aktivni snimace nejak nemusim,ale i se silnym pasivem jsem se skoro na tu 4ku dostalpigdestroyer píše:když se tady teď bojuje o 7/10 nebo 4/10 gainu, je možná dobré si připomenout, že je to jen jedna z mnoha proměnných. S aktivníma snímačema, dobrou bednou s V30, jistou pravačkou a kvalitní kabeláží může být klidně i 4/10 příliš.