Strat do 8000Kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
kodl258

Re: Strat do 8000Kč

Příspěvek od kodl258 »

Na bazaru se teď objevil strat HW1 za 11. Nechceš přihodit ještě 3 tisíce? Sice sundaný lak a oproti tvým požadavkům HSS, ale pokud to je originál (nejsem odborník na straty), tak by neměl ztrácet cenu.
http://hudebnibazar.cz/fender-usa-highw ... l/ID76940/
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

podle dostupných fotek to originál je, ale je to druhá série s těma obříma fujtajxl pražcema. Ale co, "one mans trash..."
pap

Příspěvek od pap »

by mě zajímalo jestli to takhle očesal hranim :)
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Tyhle Highway One Fendery se lakovaly nitro lakem, což je mimochodem dnes už rarita, v současné produkci je to za rozumnou cenu nesehnatelné (v podstatě jen Custom Shopy). Ten se často vyšoupává na dřevo. Takže ve chvíli, kdy to měl ošoupané hodně, tak si zřejmě řekl, že to sundá kompletně.,
Kamarád se spřátelené kapely ho má taky (akorát že v té správné specifikaci SSS :) ). A má ho červený a opravdu se na tom dělá výrazný relic (přirozený), poměrně rychle.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Miloš V. píše:Tyhle Highway One Fendery se lakovaly nitro lakem, což je mimochodem dnes už rarita, v současné produkci je to za rozumnou cenu nesehnatelné (v podstatě jen Custom Shopy). Ten se často vyšoupává na dřevo. Takže ve chvíli, kdy to měl ošoupané hodně, tak si zřejmě řekl, že to sundá kompletně.,
Kamarád se spřátelené kapely ho má taky (akorát že v té správné specifikaci SSS :) ). A má ho červený a opravdu se na tom dělá výrazný relic (přirozený), poměrně rychle.
Jo ale pod tím užasným nitrem měly nějaký poměrně tlustý PES, nebo PUR, což fotka krásně potvrzuje, takže to nitro byla stejně jen taková vábnička pro rychlo relic-áře. (Ale jináč je IMO úplně jedno, co je na tom za lak, důležité je to jen pro pocit z doteku..)
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

Kdepak, žádný PES ani PUR a vůbec né tlustý. Je tam vrstva nějakého akrylového laku tloušťky zlomku mm

José, opravdu žasnu nad tvou naprosto dechberoucí schopnost poznat tloušťku laku na kytaře nejen z fotky, ale dokonce z fotky kde je z ní už všechen lak pryč! Samozřejmě nikterak nepochybuji o tom že jsi k tomuto závěru došel díky dlouholetým zkušenostem a těchto kytar už jsi držel v ruce stovky
José

Příspěvek od José »

Měl jsem v ruce jeden jazzbass. Pod tou barvou byla tlustá vrstva čirého laku, a jestli je to PUR či PA, je přeci úplně jedno. A ta kytara je bez laku? V tom případě chci od tebe vidět nějaký vzorek čistého dřeva vyleštěný tak, že ti bude tak krásně odrážet světlo, až se ti tam bude tak pěkně zrcadlit kobylka. A příště bych to být tebou zkusil bez té slovní agrese, hned se nám tu bude bavit lépe..
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

20170116_132425.jpg
kytarazad.jpg

Zadní část mého HW1 strata v místě kde se mi opírá o tělo. Můžeš krásně vidět že se leskne jak lak tak původní dřevo, snad z toho i poznáš tloušťku samotného laku. U otvoru pro kobylku se mi už částečně odštípla i hrana, tam je dobře vidět že ten čirý lak na kterém je samotné nitro má tloušťku zhruba stejnou nebo menší než barva. Pokud by to byla velmi tlustá vrstva jak ty říkáš, asi by tyhle místa vypadaly jinak. Určitě to navíc není nějaký polymerový lak, ten se ti při omlácení obvykle drtí na bílou neprůhlednou látku, tady k tomu nedochází.

Pokud ten Jazz Bass byl skutečně HW1 mělo by to vypadat nějak takhle
http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 019882.jpg
José

Příspěvek od José »

Dobře, není tak tlustý, jak jsem si představoval, každopádně jsi první u koho to vidím až na dřevo. Na inzerované kytaře ta spodní vrstva transparentního laku evidentně je. Trošku nevím, co myslíš tím poly /nepoly, co vím, tak akrylátové laky jsou polymery (kopolymery) kyselin akrylové a methakrylové (navíc co si matně vybavuji z dávných pokusů, se polyakrylát a nitro neměli moc rády).
A ano ten jazz vypadal trochu podobně, jen nebyl odřený tolik. Ale podvrstva tam byla a bylo to první čeho jsem si na tý base, když jsem jí měl v pazourách, všiml. Každopádně na NMR ani na IČ jsem ji neměl..
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

Fender uvádí "acrylic lacquer" - tedy akrylátový lak = polymer, pod PUR si představím plastový lak který se dává na skoro všechny současné kytary.
Cílem HW1 bylo snížit cenu nástroje, a pokud já vím, nitro se na dřevo moc nechytá a je ho potřeba hodně vrstev, takže je tam tento podkladový lak.
Povrch toho nitra je ale velmi příjemný na dotek a má velice matný lesk, nedá se to mastnýma prstama opatlat.
Ta vrstva laku pod nitrem je ale vážně tenoučká, nevypadá nikterak ošklivě.

Poprosím moderátora aby zvážil přesunutí posledních pár příspěvku do tématu Fender HW1, tohle už opravdu nemá nic společného s kytarou za 8000 :D
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Mně se líbí tento: http://hudebnibazar.cz/g-l-legacy-tribu ... t/ID44715/
Myslím, že předtím tam původně měl cenu 8500, tak by se za 8 snad dal ukecat.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“